Šta je novo?

Acer Iconia 7"

Na stranim opisima koje sam citao nisu bas odusevljeni baterijom...
Ali ako bi pala cena na nekih 250e, onda je to druga prica;)

Vidi koliko mozes da "nategnes" bateriju! Hvala.

Upravo stigao, punim ga veceras i onda se bacam u testiranje :)

Nema GPS, nema 3G, malo sam ga samo upalio nemam sad vremena.Mora da se radi:)
Na prvi pogled deluje bas dobar, tezi je nego sto sam msilio i deblji ali mislim da to ima svoje prednosti.

Jos jedna napomena ima 1GB ram memorije
ACER Iconia Tab A100/7" WSVGA(1024x600)/nVidia Tegra 2 DualCore/1GB/8GB eMMC/5MP(back)+2MP(front)/BT

Hehe, nekoga nije mrzelo da iskopa ovu temu, za razliku od mene :D Izvorna najava jeste bila da ce imati 512MB ram, mislim da su cak i prvi majski primerci imali toliko (izuzetno brzo povucena serija sa trzista, bila je bagovita, tvrde da je najveci krivac bio neoptimizovan Honeycomb za nize rezolucije, pre verzije 3.2). Ova verzija ima 1GB.

NNadam se du veceras stici da mu se posvetim bar malo:) i napisem svoje prve utiske

Nisam bas stigao da mu se posvetim mnogo, ali sam instalirao par aplikacija, ubacio PES, malo youtobe i mogu vam reci da sam zadovoljan.Ekran je sasvim dobro uradjen, dobar odziv.Uredjaj radi veoma brzo istabilno.
Ako neko ima neki predlog aplikacija za 3.2 nek pise:)
Jutros sam ga skinuo sa punjaca i danas cu se vise igrati i javljam dalje utiske vezane za radi i bateriju

Koja je konkretno razlika ovog acera u odnosu na samsung tab?

Tegra 2 i 1gb ram u korist Acera... to je ono sto tti prvo padne na pamet, a prednost samsunga je 3G, tako da kome se sta svidja..

Ne treba mi 3g. Ima li jos neke bitne razlike?
@drdekzar
Napravi review tog taba sa dobrim i losim stranama. Ne budi skrt na recima:D
U nedoumici sam sta da radim. Ne daje mi se 630 evra za prime, nesto duplo jeftinije, a kvalitetno bi bilo sjajno resenje.

Nisam uspeo bas mnogo da se igram.
Moja do sadasnja zapazanja:
-Ekran veoma dobar, uglovi gledanja odlicni
-baterija jos uvek ne mogu da dam komentar....:(
-Softver veoma brz, sve klizi leti:)
-Kvalitet izrade je OK ( tu ne mogu da kazem odlican jer sam bio korisnik IPAD-a) ali sam sasvim zadovoljan odnosom cena/kvalitet
-Nisam mnogo aplikacija uspeo da ubacim, probam, jos uvek gledam sta i kako.Supruga koristi Prestigio 5080 i tu nisam mnogo ubacivao, a do sada sam kopristio Aple ( ostao sam na IP4 a odlucio da tablet bude Android)
-Mislim da su veoma skrti sa pakovanjem.Dolazi samo Punjac i USB kabal.Mogli su da ubace neke slusalice, neka case......

A kao ti se cini manja dijagonala u odnosu na ipad? Smanjuje li funkcionalnost uredjaja?

Meni je kod Ipad-a smetalo sto nije manji :), ovo mi vise odgovara zato.Inace mislim da je Ipad najstabilniji tablet :)

Ma pazi, ako hoces poredjenje Galaxy Taba i Acera, Samsung je ipak uredjaj prethodne generacije po performansama. Acer ima brzi procesor i veci ram, ima Honeycomb (sto meni na 7" nije toliko preterano bitno), ali sada se ipak ceka ICS. Nisam imao prilike da ga vidim uzivo jos uvek i da ga poredim sa Samsungom po pitanju kvaliteta ekrana, novinar kom verujem i koji je uspeo da dobije prvi SGT u Evropi je ovaj tab zaobisao u sirokom luku upravo zbog ekrana. Ali ponavljam, to su reci novinara, koji koristi tablet i kao ebook reader, a ne moje. On se bas zalio na uglove gledanja.

Ne znam kakav je kvalitet izrade, nisam ga drzao u ruci, ali mogu mirne duse da se kladim na Samsung. Najkvalitetniji tab koji sam drzao u rukama je iPad2 i jedina prednost u samom kvalitetu je aluminijum. Ipak je SGT plasticni uredjaj. Sa druge strane, to je plasticni uredjaj koji je pravljen da bude veoma skup i da bude pionir na trzistu, Samsung u ovakvim situacijama nista ne prepusta slucaju. Ne deluje nista manje cvrsto (zbog debljine izgleda cak robusnije, ovo nije tanak uredjaj) i stvarno deluje neunistivo kada ga malo koristis. Jedino od cega bih eventualno mogao da ocekujem da ne traje duze od mene su dugmici za paljenje i zvuk (kao i na svakom uredjaju), oni ne deluju granitno cvrsti. Acer je ipak niza cenovna kategorija, ne verujem da je taj granitni nivo kvaliteta.

I svakako, sto ti je rekao i ProMaster, Samsung ima 3G. Meni, kao i njemu, je ovo izuzetno bitno na 7" uredjaju. Na 10" bih mozda i mogao bez ovoga, ipak nije dovoljno prenosan... Ali ovo je uredjaj koji mozes da vukljas gde i kako hoces.

Ja sam moj Ipad prodao i uzeo Acer ( Ipad je ubedljivo na prvo mesti po izradi i OS po meni) ali sam fteo da probam i android.Hteo sam manji uredjaj 7-inca zbog toga sto ga veoma cesto nosim.Razmislajo sam o Flyeru veoma mi se svidja kuciste ali sam prelomio zbog procesora i Androida 3.2.Mislim da je za ove pare koliko sam ga ja platio to najbolja kupovina:)
Moji utisci o ekranu su da je sasvim korektan ali opet svako ima svoje kriterijume ( i ja mislim da nije idealan za citanje knjiga )

Znaci nije bas vrh ekran, ali zavrsava posao, to je bitno. Kada izmaltretiras tab jos malo iznesi utiske ponovo, bice korisno mnogima.

Pored mesta gde se ubacuje memoriska kartica postoji mesto gde bi mogla da stane sim kartica, ali ima plastiku preko i ne mmoze se nista ubaciti ( po obliku i velicini mislim da je to za karticu samo sto u ove modele nisu odradili do kraja )

Pa mislim da je ovo ipak na sajtu greska, ali to sto ti kazes, vrv je ostavljena priprema za neke iduce modele koji ce imati 3G ili mozda i sad ima, samo ne kod nas..

ma da stavljena priprema.....nismo mi te srece da nas obraduju......iznenade:)

Pa verujem da bi mng preziveli to, ako bi za uzvrat dobili vecu mobilnost..

Da, da, ja bi odvojio jos 50e da ima 3G.nije mi to nesto bitno za mene, moje koriscenje ali bi odvojio....

Danas dobijen i Acer A500 na poklon:), koji zadrzati a koji prodati.Hteo sam 7-inca zbog posla i stalnog nosenja ali sam uvideo da mi i 10-inca cesto treba i znacilo bi mi.Uff kakava teska odluka koji postaviti na oglas i prodati......

Ti si srecan covek, kada si u okruzenju gde ti poklanjaju tako skupe stvari:happy:
Pusti mi poruku sa cenom i modelom koji resis da prodas, mozda se dogovorimo nesto.:D

Vrh Dno