Ma pazi, ako hoces poredjenje Galaxy Taba i Acera, Samsung je ipak uredjaj prethodne generacije po performansama. Acer ima brzi procesor i veci ram, ima Honeycomb (sto meni na 7" nije toliko preterano bitno), ali sada se ipak ceka ICS. Nisam imao prilike da ga vidim uzivo jos uvek i da ga poredim sa Samsungom po pitanju kvaliteta ekrana, novinar kom verujem i koji je uspeo da dobije prvi SGT u Evropi je ovaj tab zaobisao u sirokom luku upravo zbog ekrana. Ali ponavljam, to su reci novinara, koji koristi tablet i kao ebook reader, a ne moje. On se bas zalio na uglove gledanja.
Ne znam kakav je kvalitet izrade, nisam ga drzao u ruci, ali mogu mirne duse da se kladim na Samsung. Najkvalitetniji tab koji sam drzao u rukama je iPad2 i jedina prednost u samom kvalitetu je aluminijum. Ipak je SGT plasticni uredjaj. Sa druge strane, to je plasticni uredjaj koji je pravljen da bude veoma skup i da bude pionir na trzistu, Samsung u ovakvim situacijama nista ne prepusta slucaju. Ne deluje nista manje cvrsto (zbog debljine izgleda cak robusnije, ovo nije tanak uredjaj) i stvarno deluje neunistivo kada ga malo koristis. Jedino od cega bih eventualno mogao da ocekujem da ne traje duze od mene su dugmici za paljenje i zvuk (kao i na svakom uredjaju), oni ne deluju granitno cvrsti. Acer je ipak niza cenovna kategorija, ne verujem da je taj granitni nivo kvaliteta.
I svakako, sto ti je rekao i ProMaster, Samsung ima 3G. Meni, kao i njemu, je ovo izuzetno bitno na 7" uredjaju. Na 10" bih mozda i mogao bez ovoga, ipak nije dovoljno prenosan... Ali ovo je uredjaj koji mozes da vukljas gde i kako hoces.