Šta je novo?

Acer Ferrari F20

Doktor

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
360
Resio sam da predjem na neki 20"-22" i da zamenim ovaj moj krs 17" TFT Samsung. Danas sam u jednoj prodavnici probao vise monitora 20"-22": Samsung, LG, Asus, ViewSonic. Hteo sam neki View Sonic u nekoj srednjoj klasi, da se nesto ne razbacujem sa parama. Slika kod svih mi je onako, prosecna. I onda sam na rafu ugledao ovo cudo od monitora.

Acer Ferrari F20.:zgran:

Evo par fotki:

Prvo, kutija je teska kao da su u njoj umesto monitora stavili kamenje:smoke: Zadnji deo monitora i nosac su oklopljeni sa metalom u crvenoj boji. Lik koji prodaje mi je rekao da boja kojom su ofarbani nosac i zadnji deo monitora, se koristi za farbanje Ferrari trkackih automobila.:-devil-: E sad da li je to istina ili ne, ne znam.;)

Ekran je Crystal Bright. Slika je nesto najlepse sto sam mogao da vidim u poslednje vreme. Ne racunam EISO i CINEMA DISPLAY koje imam na poslu, mada komotno bih mogao da F20 stavim uz ova dva navedena. Povezali su ga prvo sa jednim ATI Sapphire 3870 i posle sa Asusom EN 8800 GT, posto sam hteo da vidim da li uopste ima neke razlike, posto sam ove prethodne monitore probao na ove dve karte, gde je ATI Sapphire 3870 brljao, slika je bila mutna, dok kod Asusa je bila ok. Izgleda je problem bio sam ATIjem, jer je zabrljao i kod F20, ali cim je Asus uboden pocelo je s oprostenjem, onanisanje.:D Igrice, filmovi, reprodukcija boja. Po meni, trenutno mislim da ne moze da mu pridje ni jedan monitor iz klase 20-22"

Cena je visoka (33.000 din.)
Vredi svaki ulozeni dinar.

Spec monitora:

Diagonal measurement 20"
Native resolution 1680x1050
Contrast 800 : 1
Brightness 300 Nits
Latency 16 ms
Colors 16 M
H/V viewing angles 170° / 170°
Loudspeakers 2x W
Connectivity VGA, DVI, audio in, cinch, TV tuner, remote control

Ako neko ima ovaj monitor neka postuje utiske. Ja ga sigurno uzimam, pa cu tada nesto vise o njemu.
Ovaj lik sto prodaje mi je rekao da je samo 8 komada uslo u nasu zemlju.

Poslednja izmena:
Svaka ti cast za kupovinu, napokon jedan pametan covek, 90% nasih ljudi bi taj novac dalo za neki izvikani Samsung, a taj novac dalje Samsung ulaze u proizvodnju usisivaca i automobila, posto ne mora u monitore njih samo izreklamiraju! Hehehe :D

Jos jednom fantastican monitor i odlican izbor, ne bi bilo lose da ti ipak napises svoje utiske ovde, mani te linkove.

Svaka ti cast za kupovinu, napokon jedan pametan covek, 90% nasih ljudi bi taj novac dalo za neki izvikani Samsung, a taj novac dalje Samsung ulaze u proizvodnju usisivaca i automobila, posto ne mora u monitore njih samo izreklamiraju! Hehehe :D

Jos jednom fantastican monitor i odlican izbor, ne bi bilo lose da ti ipak napises svoje utiske ovde, mani te linkove.

Stavio sam link ka sajtu svet kompjutera, jer sam tamo dao kompletan opis.

Hvala, evo bas odoh da pogledam, jos jedno svaka cast za kupovinu, imas dobru percepciju.

Evo sa malim zakasnjenjem stigao je opis monitora i na Bench-market sajt :D

Inace monitor je odlican bravo za kupovinu.

Stvarno lep monitor. Čestitke na qpovini. Sreća što ne gotivim Ferrari baš nešto posebno (jer bih u suprotnom morao da ga qpim), skupo je bre ovo čudo :d

Nisam stigao da čitam sve, ali ona rečenica "imam XP i slika je odlična, predpostavljam da je pod Vistom još bolja" mi je izmamila osmeh :)

LOL, NHF

Ma jos veci je LOL sto mi dajemo kintu za "izvikani" samsung umesto da lepo damo 400e za 20" i gledamo ko ljudi u monitor sa "neizvikanim" ferari znakom obojen ferari bojama. Jos ako ostane neka kinta za ferari patike...

@ Doktor:

Ovo su print screenovi 72dpi/RGB/1680x1050.
Cisto da bacite pogled, kakva je slika.

Ček, "kakva je slika" si hteo da pokažeš screenshotovima ??? :trust:

Poslednja izmena:
Zamisli... Pazariš TFT monitor i svaki dan posmatraš Ferrari logo... :zgran:

Ma jos veci je LOL sto mi dajemo kintu za "izvikani" samsung umesto da lepo damo 400e za 20" i gledamo ko ljudi u monitor sa "neizvikanim" ferari znakom obojen ferari bojama. Jos ako ostane neka kinta za ferari patike...

E, vidis svima vama je mnogo bitnije kako izgleda monitor nego kakva je slika na monitoru, zato vi i kupujete Samsung, zato sto vam nije bitan kvalitet slike, vec neke druge stvari...

Ja licno ne volim Ferrari automobile, niti Ferrari licenciranu robu, mnogo su mi nekako zabarizovani pa jos crveni (te patike su no koment:D), ali bilo koji Ferrari auto je pojam kvaliteta to ne moze da se ospori, bez obzira na seosku notu, pa su valjda i ti licencirani proizvodi tipa ovaj monitor. Da mogu te pare da potrosim na monitor uzeo bih ovaj Acer Ferrari, zato sto razbija po kvalitatu slike bilo koji Samsung u toj cenovnoj klasi, ako cemo iskreno meni su i Samsung monitori previse sljasteceg izgleda, a o kvalitet-cena necu ni da govorim...

Lele, ti jos imas onaj 223BW, hahaha :D:D:D

Poslednja izmena:
E, vidis svima vama je mnogo bitnije kako izgleda monitor nego kakva je slika na monitoru, zato vi i kupujete Samsung, zato sto vam nije bitan kvalitet slike, vec neke druge stvari...

Ja licno ne volim Ferrari automobile, niti Ferrari licenciranu robu, mnogo su mi nekako zabarizovani pa jos crveni (te patike su no koment:D), ali bilo koji Ferrari auto je pojam kvaliteta to ne moze da se ospori, bez obzira na seosku notu, pa su valjda i ti licencirani proizvodi tipa ovaj monitor. Da mogu te pare da potrosim na monitor uzeo bih ovaj Acer Ferrari, zato sto razbija po kvalitatu slike bilo koji Samsung u toj cenovnoj klasi, ako cemo iskreno meni su i Samsung monitori previse sljasteceg izgleda, a o kvalitet-cena necu ni da govorim...

Lele, ti jos imas onaj 223BW, hahaha :D:D:D

Jel hoces da kazes da samsung monitori imaju losu sliku? Sta je konkretno lose kod njih? Kontrast? Boje? Sta? Jesu precenjeni ali nije mi jasno kako su sad odjednom losi? Ovaj ferari nije sljasteceg izgleda ??? Lele ??? :d

EDIT:Svako kupuje ono sto moze i ono sto mu se svidi. Jako je ruzno omalozavati vlasnike samsunga i praviti ih glupim zato sto su dali 20e vise za svoj monitor koji ni slucajno nema losu sliku a pritom iskesirati 33000 za 20" TN. Eto sad ja mogu flajtu da kazem jeb.ote pa ti vozis 19" hahaha oslepeces hahaha nikad ne bih kupio tako mali monitor hahaha jos nema ni DVI LOL , ali nisam toliko nekulturan.

Poslednja izmena:
Jel hoces da kazes da samsung monitori imaju losu sliku? Sta je konkretno lose kod njih? Kontrast? Boje? Sta? Jesu precenjeni ali nije mi jasno kako su sad odjednom losi? Ovaj ferari nije sljasteceg izgleda ??? Lele ??? :d

EDIT:Svako kupuje ono sto moze i ono sto mu se svidi. Jako je ruzno omalozavati vlasnike samsunga i praviti ih glupim zato sto su dali 20e vise za svoj monitor koji ni slucajno nema losu sliku a pritom iskesirati 33000 za 20" TN. Eto sad ja mogu flajtu da kazem jeb.ote pa ti vozis 19" hahaha oslepeces hahaha nikad ne bih kupio tako mali monitor hahaha jos nema ni DVI LOL , ali nisam toliko nekulturan.

Ma, bre ne ljuti se, malo te provociram ;) Nisam znao da ces ovo da shvatis na taj nacin, morao sam malo da se nasalim s tobom s obzirom na tvoj komentar, gde si udario po ovom "Ferrariju" :D bez razloga, jer stvarno kod ovog monitora nije bitno kako izgleda, vec to da je vrlo kvalitetno odradjen.

Moderatori, ako mozete da obrisete moj prethodni post, da ne bi ljudi shvatali previse ozbiljno ono sto sam napisao gore. :)

Poslednja izmena:
Ma, bre ne ljuti se, malo te provociram ;) Nisam znao da ces ovo da shvatis na taj nacin, morao sam malo da se nasalim s tobom s obzirom na tvoj komentar, gde si udario po ovom "Ferrariju" :D bez razloga, jer stvarno kod ovog monitora nije bitno kako izgleda, vec to da je vrlo kvalitetno odradjen.

Moderatori, ako mozete da obrisete moj prethodni post, da ne bi ljudi shvatali previse ozbiljno ono sto sam napisao gore. :)

Nije bez razloga, osetio sam se prozvanim ovde:
stuntman_Bob je napisao(la):
Svaka ti cast za kupovinu, napokon jedan pametan covek, 90% nasih ljudi bi taj novac dalo za neki izvikani Samsung, a taj novac dalje Samsung ulaze u proizvodnju usisivaca i automobila, posto ne mora u monitore njih samo izreklamiraju! Hehehe

Naravno da nema ljutnje :)

Hehe, nisam obratio paznju na to. Pozdrav!

Koliki mu je odziv na kraju? 16ms ili 5ms kao sto bise na benchmark testu?

Posto posedujem ovaj monitor ali verziju sa TV tunerom, potvrdjujem da je fenomenalan uz dodatak da je i TV tuner izuzetno kvalitetan, slika je odlicna.

Koliko košta taj sa TV tjunerom?

Koliko god da košta, čista je kičerica.

Ne znam koliko kosta posto sam ga dobio u nekoj kompenzaciji, inace nije tacno da platis 60 evra za samo za Ferari znak, kvalitet je takav da vredi svaku paru, mislim na njegovu trzisnu vrednost. Slika je nekoliko klasa iznad najboljih monitora koje sam video, a video sam ih zbog prirode posla mnogo.

Ne kapiram zašto se čudite da je skup kad ima S-IPS panel. I kažete da je skuplji 60e. Od čega ? Jedini monitor kod nas sa sličnim kvalitetom slike je Samsung 215TW koji košta ~480e...

Ne kapiram zašto se čudite da je skup kad ima S-IPS panel. I kažete da je skuplji 60e. Od čega ? Jedini monitor kod nas sa sličnim kvalitetom slike je Samsung 215TW koji košta ~480e...

A ja ne kapiram što se i dalje trudite i trošite vreme objašnjavajući toplu vodu Samsungovcima, ko do sad nije shvatio da su oni kao oni iz Amway-a, Kirbija ili Kule Stražare, jedu samsung dišu samsung i s**u samsung ... dosta je propustio.

Za samsung ljubitelje samsung je kao Amon Ra za drevne egipćane, i ništa drugo ne valja, pa ni ovaj Acer F20 monitor.

A ja ne kapiram što se i dalje trudite i trošite vreme objašnjavajući toplu vodu Samsungovcima, ko do sad nije shvatio da su oni kao oni iz Amway-a, Kirbija ili Kule Stražare, jedu samsung dišu samsung i s**u samsung ... dosta je propustio.

Za samsung ljubitelje samsung je kao Amon Ra za drevne egipćane, i ništa drugo ne valja, pa ni ovaj Acer F20 monitor.

Hahahaha, 'ej nasmejao si me celokupnim komentarom ali ovaj deo je sam vrh "Amway-a, Kirbija ili Kule Stražare", heheheh nasmejao si me stvarno dobro! :)
Potpuno si u pravu.

Stvarno ne znam kakve veze tema ima sa samsungom al' ajde, toliko mrzite taj samsung da ste poceli da tripujete neke sekte i bogove sunca. Napomenuo sam da je monitor preskup jer sam mislio da je TN, svakako ga ne bih kupio zbog ferari brenda ali to nije bitno, kao sto sam napisao ranije ne bih se ni javljao da se nisam nasao prozvanim od vas par vlasnika ACER-a koji ocigledno idu po forumu i spaljuju vestice*. :d
Over & out

*svi useri koji imaju rec samsung u "moja masina"

Nazad
Vrh Dno