Šta je novo?

ACER Aspire S3-391 iskustva?

canejr

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
320
U potrazi za "idealnim" noutbukom, ovaj model mi je zapao za oko, zbog male težine (1,36 kg), odličnog hardvera (i5), dobrog trajanja baterije, a relativno niske cene (~580 evra). Nedostatak LAN porta što jeste malo čudan i nezgodan, ali ne i strašan (bar meni). Za ozbiljni rad na njemu sigurno bih koristio eksterni monitor, miša i tastaturu, pa ni to nije preterano bitno. Međutim, kažu da ima problema sa WiFi signalom.

Dakle, zanima me kako se ovaj model pokazao u realnom radu. Koliko je trajanje baterije (bez wifi, bez ičeg posebnog) i kako radi taj wifi? Ima li nekih posebnih zamerki?

To što nema lan port ti je već razlog da se držiš dalje od njega. A pogotovu ako je jedini način pripstupa internetu wifi a on loše radi.

Inače odakle ti podatak o dobrom trajanju baterije?

Zašto je nedostatak LAN porta razlog da se držim dalje, ne kapiram? Naglasak je na mobilnosti, dakle upotrebljivost na terenu, gde nema mreže.
Ja nisam rekao da wifi loše radi, nego da kažu da ima problema. Konkretno, u jednom testu su rekli da su dobijali 3 od 5 crtica čak i kada su bili u prostoriji sa ruterom. Možda je bilo samo njihovo iskustvo, zato i pitam.
Podatak o dobrom trajanju baterije sam našao po Internet testovima. Npr: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-S3-391-53314G52add-Ultrabook.81619.0.html (isti ljudi su imali wifi problem) Meni je to dobro, čak odlično. Lenovo koji oni pominju da ima bojle trajanje, u stvari je skoro isti. Na terenu ne planiram nikakav ozbiljan rad. Uglavnom kopiranje, uz nešto malo pregleda mapa (kad imam wifi pristup). Kad god dođem do ozbiljnog rada, imaću monitor, tastaturu, miša, wifi ruter i struju. :)

imao sam neko vreme S5 i otvarao sam ga pa cu ti reci nesto malo iskustva o njemu...nikakav problem sa wifi (proveri jel ista kartia), cak sam bio zapanjen kako je kod mene kuci uspeo
da se zakaci na neke mreze na koje ni desk, ni laptop ni android tab nisu hteli...baterija sa umerenim radom odlicna - mozes komotno na teren sa njim bez razmisljanja, izdrzavo mi je par
sati u office-u i malo filma, na 1/3 osvetljenju u kolima na putu i uvece sam radio celo vece na wifi, tek ujutru sam ga punio...sa S5 sam imao opak hardver unutra, i7 i SSD pa ti ne mogu
reci nista sto se tice performansi...ekran sasvim solidan, ne mogu da se setim jel bio full HD, al mozes komotno napolju da radis na njemu sa podesavanjem osvetljenja...jedino sto mi se
nije svidelo a i retko koji ultrabook ima dobro reseno je tastatura (suvise mi je "mekana") a touchpad polu upotrebljiv...nadam se da sam pomogao, pozz.

@VlaJko79 Hvala! Naravno da si pomogao. Proveriću kakav je čip, a pretražiću i druga iskustva za wifi. Između serija i modela uvek postoje razlike, ali nadam se da nisu drastične. Voleo bih da je i7, ali bio bi daleko skuplji, a ovo mi je dovoljno. Tastatura nije naročito bitna, ni touchpad. Jeste da su kursori mali, ali za ozbiljan rad tu je eksterna.

ja imam prvi model s3 i generalno sam zadovoljan, obzirom da je osnovna namena masine prenosivost... platio sam ga oko 800e. Jos zadovoljniji sam od kad sam mu izvadio hdd i stavio ssd :)

nije sampion autonomije, to sigurno (asus zenbook i slicne dosta skuplje sprave su naravno izdrzvljivije), ali nisam primetio nikakve posebne probleme sa wifijem. moze normalne upotrebe da dobaci 4h.

LOL za lan port... kupio sam mu cak usb2lan, ali mi u zivotu nije trebalo... idem na net preko 3g-a ili wifia.

ja imam prvi model s3 i generalno sam zadovoljan, obzirom da je osnovna namena masine prenosivost... platio sam ga oko 800e. Jos zadovoljniji sam od kad sam mu izvadio hdd i stavio ssd :)

nije sampion autonomije, to sigurno (asus zenbook i slicne dosta skuplje sprave su naravno izdrzvljivije), ali nisam primetio nikakve posebne probleme sa wifijem. moze normalne upotrebe da dobaci 4h.

LOL za lan port... kupio sam mu cak usb2lan, ali mi u zivotu nije trebalo... idem na net preko 3g-a ili wifia.

Odlično. Ako se ne nađe niko sa ozbiljnim problemom, ostaje samo da ocenim da li mi upotrebljivost opravdava 600 evra. :)

A da pogledaš model HP Pavilion Ultrabook™ 14-b008ea (C5R83EA)

Malo sam ga koristio, zvuk je dobar, integrisana grafika novije generacije, lagan, tastatura fenomenalna, baterija može 4 sata..

@Ludak Hvala, ali taj HP model je osetno slabiji po svim karakteristikama koje sam istakao. Jedino ima RJ45. :)

Vrh Dno