Šta je novo?

Acer Aspire one - zvanična tema

ljudi, da li i vama kuler u startu ili posle nekog vremena vise zuji nego sto... shishti? :p Probao sam i da ga produvam na kompresoru, al isto; nije nista strasno, ali cini mi se da ranije nije bas zujao, a ne mogu da zaspem uz takav zvuk... Ili je sad malo vise digao obrtaje, dosli topliji dani (ovamo vec 24-25'C!)

u našem servisu rutinski otklanjamo ovaj problem. moguće je da je prskalica brizgaljke za podmazivanja začepljena, pa savetujem da našpricaš malo wd40 na suve delove i tankom iglom pročačkaš mlaznicu brizgaljke. proveri i da li su svi otvori za dihtovanje otpušeni, jer se u ranijim verzijama win xp-a dešavalo da se pojavi plavi ekran pri butovanju sistema diferencijalnih jednačina.

ako budeš imao problema, svrati... u pet kod ringišpila ;)

u našem servisu rutinski otklanjamo ovaj problem. moguće je da je prskalica brizgaljke za podmazivanja začepljena, pa savetujem da našpricaš malo wd40 na suve delove i tankom iglom pročačkaš mlaznicu brizgaljke. proveri i da li su svi otvori za dihtovanje otpušeni, jer se u ranijim verzijama win xp-a dešavalo da se pojavi plavi ekran pri butovanju sistema diferencijalnih jednačina.

ako budeš imao problema, svrati... u pet kod ringišpila ;)
duhovit odgovor u pokusaju, ali vise patetican nego duhovit, zapravo sve sem duhovit :trust: Mozda nije jos kasno da odes na edit, pa delete, da se ne blamiras? :S:

meni se učinilo da si ti hteo da budeš duhovit, pa sam nastavio šalu.

malo dobre volje komšija :) ne moraš odmah da me etiketiraš sa "patetično" i sl. pogotovo što ja tebi nisam rekao ništa slično, a priča o zujanju i šištanju zvuči kao da je ispala iz alan forda.

vežbamo dobar vibe :D sve i kad ne ide po planu

pa zuji, ***, kako drukcije da se to definise, jel ima neki strucan izraz? Imam konkretan problem, i nije mi do zamlacivanja...

Zuju Aspire One od početka, to mu je jedna od većih mana i stalno se upozorava na to. Koliko znam, neko je radio mod kulera jer izgleda na nekim primjercima kači pri okretanju i čuje se. Imaš više o tome na aspireoneuser forumu.

izgleda nista od downloada dok spavam, a taman rapidshare pustio happy hour za premium od 02 do 10h :p

A kada ce konacno da stave neku pristojniju kameru-toje meni jedan od glavnih problema.

Bateriju, ajde mozes i da dokupis ali kameru vec da kacim neku koja je ko pola netbook-a daj...
Meni se ovaj acer stvarno svidja ali dok se pojavi plava varijanta sa 6-cell bat i normalnom kamerom ima rogovi da mi izrastu... :p

Pitanje:
Jel se u ove novije nalaze hdd-ovi od 2,5" ili 1,8" i da li ce u buduce bit neka varijanta sa eSATA conektorom ili ostaje samo da se budzi???

Poslednja izmena:
Imam problema sa baterijom na One-u... Naime, nisam ga koristio dva meseca i sada baterija uopste ne moze da se puno, samo pise 0 tamo na procentima... Sta da radim? I pise da radi na Ac power, ne pise da puni...

Imam problema sa baterijom na One-u... Naime, nisam ga koristio dva meseca i sada baterija uopste ne moze da se puno, samo pise 0 tamo na procentima... Sta da radim? I pise da radi na Ac power, ne pise da puni...

Mislim (tj pročitao sam negde) da bi BIOS update mogao da reši taj problem. Neke prve verzije BIOS-a su imale taj problem ... pokušaću da se setim gde sam to pričitao, a svakako do tad, uradi update, ne može da škodi ...

Problem Description

Aspire one NB 3 cell battery can’t charge voltage and current
Root Cause and Failure Analysis

The battery over discharge then cause the battery self protect.
Pls refer to the attached file for detail.

Problem Impact Range or (Estimated) Failure Rate

AOA 110 , AOA 150.

Solution Description

Update to BIOS 3309 to fix this issue.

Update-ovao sam BIOS ali baterija i dalje ne sljaka ... Verovatno je crkla . E zato moje pitanja sada glasi: Koliko kosta i gde se moze naci baterija za One (standardna, koja dolazi u paketu) ?

Poslednja izmena:
A što ne odneseš u servis, zar to ne spada pod garantne uslove?

imaš novi ACER Servis, System 1

Bulevar Mihajla Pupina 143
011 313 1010
[email protected]

Ovo System 1 nije li servis za Fujitsu Siemens?

Imam Acer Aspire One A150 i treba mi ovaj deo Acer Aspire One Upper Case w/ Touchpad
3441_1.JPG
366c_1.JPG

pa zanimame koji je oficijalni servis za Acer u Srbiji?

Poslednja izmena:
System 1 i KimTec su autorizovani servisi za Acer u Srbiji. Nebitno ko je šta uvezao.

Obzirom da se KimTec u poslednjih 6 meseci pokazao kao verovatno najgori servis na planeti, ja bih pre dao šansu System 1-u.

System 1 i KimTec su autorizovani servisi za Acer u Srbiji. Nebitno ko je šta uvezao.

Obzirom da se KimTec u poslednjih 6 meseci pokazao kao verovatno najgori servis na planeti, ja bih pre dao šansu System 1-u.

da?

meni su na primer bez problema zamenili maticnu plocu , poshto je crko line out ...

Prilikom flesovanja biosa preko usb-a, prekinut... i naravno vise se ne pali...ima li spasa ili da ga prodam u delove?

pa ponesi ga u servis prvo :p

Novi Acerovi netbook modeli iz slimline serije:

Acer Aspire One 531

Acer Aspire One D250

D250 je "slim" verzija trenutne D150 serije i tu nema vecih razlika, dok je 531 nov model koji ima poboljsanja. Ono najupadljivije je dosta veci touchpad.

Sumnjam da ce biti povoljni kad i ako dodju na nase trziste s obzirom na to da su i trenutni modeli preskupi :(.

Da nije neko stavio win 7 mozda na njega???Pa ako moze da prenese utiske.
Pozzz

Izgleda da AspireOne koji pripada mojoj tetki nije preživeo današnje vrućine u Nišu.
Neće da se upali, samo se čuje kuler kako se vrti i zavija, crn ekran. Bio je u standby režimu
i više se nije probudio. Šta činiti? Lokacija: Niš.

Uspeo sam da ga "popravim". U suštini, samo sam mu flešovao bios i vratilo se sve u normalu.
Izgleda da ga je zaglupio standby režim.

Sredio sam ga odmah tog dana kad sam napisao onaj post, posle sam i zaboravio na ovu temu.

Odvažio sam se da ga sam sredim pošto ni jedan serviser nije našao za shodno da se javi na telefon.

Ako moze neko reci kako se radi update biosa na Acer one 150Bb... da probam i ja posto izgleda imam problem sa baterijom, nece da radi na bateriji posle nedelju dana odsustva.... nasao sam da je kao problem bios verzije 3305 koji je kod mene na lapu, a trebao bi biti 3309...
e sad ima i neka verzija pre 3309 to je 3308 e sad pitanje koju verziju odraditi 09 ili cak sta vise 10 koja vidim da je izasla, ili ici redom 08,09 pa 10?

Vrh Dno