Šta je novo?

Acer Aspire one - zvanična tema

Aspire One у Хрватској

On je mali, ali je velik

Iako je dimenzijama malen, Acer Aspire One krase ozbiljne performanse. Uz Acer i Vodafone Mobile Connect USB Stick u sekundi ste spremni za mobilno surfanje.
Mala cijena ovog praktičnog prijenosnog računala čini ovu ponudu uistinu velikom, dok su dimenzije Acer Aspire One laptopa tolike da ga lako možete staviti u torbu ili ruksak i nećete ni osjetiti da ga imate sa sobom.

Acer Aspire One

Intel® Celeron® Atom™ N270 1.60GHz procesor,
160GB HDD,
Microsoft® Windows® XP Home Edition,
Vodafone Mobile Connect USB stick

Uz Vodafone Mobile Connect USB Stick te aktiviran Mobile Broadband 2GB, Mobile Broadband 3GB ili Mobile Broadband Flat tarifni model, cijena Acer računala je samo 391 kn!

Mobile Broadband 2GB 3GB Flat
Mjesečna naknada 222,00 kn 291,00 kn 391,00 kn
MB uključeni u mjesečnu naknadu 2048 3072 10240

Ponuda vrijedi do 31.12.2008. ili do isteka zaliha.

Acer prijenosno računalo dostupno je u plavoj i biserno bijeloj boji.

Остатак на:
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=18638372&idnews=659533

jel ko probao w7 na model sa ssd diskom, da li je brzi?
men xp izludi zbog prokletog ssd-a.

pogledajte ovo
acer05.jpg

acer07.jpg

7200mAh battery ! - 8 hour use - Acer Aspire One

Poslednja izmena:
Vauuu! 8 hours! I još iskosi netbook za praktičnije kucanje. Još kad bi bilo da se kupi kod nas...

Vauuu! 8 hours! I još iskosi netbook za praktičnije kucanje. Još kad bi bilo da se kupi kod nas...

A cena prava sitnica..Cini mi se da je preko 150 evra.Neka svi zainteresovani dignu dva prsta:p

Skoro skuplje nego sam netbook.

Pa dobro nije bas kao sam netbook a i pogledao sam sinoc na nekijem sajtovima kako se krecu cene.Kazu za 9cell da kosta oko 130 dolara a kod nas je 6cell oko 80 evra znaci da bi 9cell bio oko 130 evra.Povelike su cene van svake sumnje i vise se isplati kupiti 6cell vec u laptopu jer onda kosta oko duplo manje.
Poz

Realno, ako je nekome zaista potrebno, njem unece biti skupo. Ovako, ipak je previse.

Da li neko ima informacije o modelu sa 10.1" ekranom koji bi po inostranim najavama trebao da se pojavi u februaru. Koliko sam video sa ovog modela je izbacen Storage Expansion slot i nema vise onboard memorije vec samo jedan Dimm slot za memoriju maksimalnog kapaciteta 2GB. Rezolucija displeja je ostala kao i na modelu sa 8.9" ekranom. 3G i bluetooth 2.0+EDR su opcione stavke.

jel neko zna nesto o ovim novim atomima (N280) i novom chipsetu (GN40)?
Interesuje me chipset, hoce li konacno biti stedljiv ili ce opet on biti najveci potrosac (i morati da se hladi aktivno).
Ako su i njega sredili eto veselja, trajanje baterije ce dosta da se produzi (uz verovatno i bolje performanse).

Detalji o Atom N280 procesoru
Intel Atom N270 procesor je učinio izuzetno mnogo kada su u pitanju netbook računari ali je došlo vreme za promene i nove modele. Tako je Intel najavio planove za predstavljanje sledeće generacije Atom procesora koji bi nosio oznaku N280. Interesantni detalji govore da bi ovaj model karakterisao neznatno viši radni takt od 1.66GHz nasuprot 1.6GHz na koliko radi N270, kao i brzina Frontside magistrale od 667MHz, u odnosu na originalnih 533MHz. Kao značajan dodatak ovim informacijama ide i ona da je Intel najavio GN40 čipset koji će ići u paru sa pomenutim procesorom. Za sada je malo informacija o ovom čipsetu ali se nadamo da će biti konkurentan nVidia-inom ION-u.
20.01.2009. u 12h @ engadget.com >

win 7 bolje radi sa ssd diskovima a prema najavama finalna verzija ce imati jos bolju podrsku, barem neka dobra vest.

Nema nigde da se kupi norlmalna verzija sa hdd i bez glupog 3G modema

Evo jednog review-a od mene, danas sam isao da sredjuem jednom liku Acer a110 (8GB ssd) i totalno sam se razocarao koliko je to sporo.
Instalacija sa USB flash-a (full winxp) je trajala oko 2h a mozda i vise, znam da mi je tacno sa sve drajverima trebalo 4h da bude gotov (bez i jednog programa). Smorio sam se kao pacov, i definitivno ko kaze da je ssd brz ili ima neki drugi ili laze. Ovo je katastrofa, i ja planiram da ga kupim i ako sam primetio da se greje (ali se ne cuje), i da je ssd sve sem brz. Nadam se da je HDD brzi da ce raditi normalno. Izgled, tezina, CPU, Mem, sve je kao sat, CPU nije isao preko 10% za 2h instalacije drajvera, a mem nije skocila preko 100MB usage. Opet napominjem da je SSD KATASTROFA SPOR.
EDIT:
Da li neko zna koja je razlika izmedju A150-BGw i A150-Bw osim HDD-a i da li ovi imaju BT i 3G modem?

Poslednja izmena:
Koliko mi je poznato G je od 3G podrške.
Što se tiče brzine uređaja ja imam verziju sa hardom od oktobra prošle godine i zadovoljan sam kako sve radi. Da se greje greje se ako ga držiš u krilu ili na podlozi koja mu nije namenjena. Kada ga držim na stolu šta god radio topliji od "mlak" nije.

Opet napominjem da je SSD KATASTROFA SPOR.

Ovo je opštepoznato odavno, sve recenzije i komentari pominju to kao najveću manu.

Ja evo šljakam s 120GB modela i HDD je jako pristojno brz. Nemam smetnji u radu nikakvih, a koristim na njemu kad moram i Adobe CS4 paket. Ne grije se previše, ali sam zakačio jedan od komada s bučnim kulerom.

Sada gledam na ovom novom modelu AA1 D150 najzad su se setili da nameste otvore za lakse menjanje HDD-a i memorije.

Evo sta sam ja video: Pre-order now @ Amazon.com (USA) $349 and free delivery or Amazon.co.uk £349 UK. U prevodu za Evropu malo skuplje :D

s obzirom na drastican pad funte, ovo bi bilo extra da je toliko kod nas...

Sad sam preracunavao kada prebacis funtu u euro ispadne 400€, a kada prebacis dolar u euro 277€ pa sad da li je funta pala ili ne razlika u ceni je 123€.

Pozdrav svima,

modeli sa 10.1" ekranom će se prodavati kod nas tek za mesec dana :(, cena će biti oko 330 EUR sa PDV-om (model sa XP-om).

U medjuvremenu, u Beogradu su već u prodaji novi modeli (nove boje i 6 cell baterija).

Radi se o modelima A150-Bc (golden brown, cena oko 300 EUR sa PDV-om), i A150-Bp (Pink, 6 cell battery) cena oko 320 sa PDV-om.

acer-aspire-one-a150-bc.jpeg

194472.jpg

Kako znati koji model ima 6cell bateriju? Jel ima nesto u oznaci?
Kako bi se zvao crni model sa linuxom i 6cell baterijom?
I ako moze neki sajt ili sl na kome su izlistani svi modeli sa specifikacijama?

Nije valjda da ima samo roze sa 6-cell?

Poslednja izmena:
Samo da ne bude prica kao sa 9" modelima kad je trebalo da stignu odmah iz prve sa 6 cell baterijama, pa nikad nista od toga. Dok se ne pojave na trzistu ovi modeli sa 10.1" displejima u bojama (plava, crna) sa 6 cell baterijama ja u to ne verujem.

Kako znati koji model ima 6cell bateriju? Jel ima nesto u oznaci?
Kako bi se zvao crni model sa linuxom i 6cell baterijom?
I ako moze neki sajt ili sl na kome su izlistani svi modeli sa specifikacijama?

Nije valjda da ima samo roze sa 6-cell?

PINK model ima ugradjenu 6 cell bateriju. Puna oznaka modela:

(LU.S450B.116) ACER Aspire One A150-Bp Intel Atom N270 (1.6GHz) 1GB/160GB/8.9"LED/WebCam/Pink/6cell/XPHome

Ostali modeli (plavi, braon, beli) imaju /za sada/ 3 cell bateriju.

NEma mesta neverici, jer su već u prodaji po bolje opremljenim radnjama u BG, a i šire :)

Nisam nesto dobro shvatio u ovoj celoj prici znaci modeli pink i brown su sa 9" ekranom i kostaju 320€, a modeli sa 10" ekranom ce biti 330€ za mesec dana. Pitanje je sa kojom baterijom ce 10" modeli doci po ceni od 330€?

koliko sam ja ukapirao 10 idu samo sa 6 cell

koliko sam ja ukapirao 10 idu samo sa 6 cell

Nisam siguran da svi modeli stizu sa 6 cell baterijama, ali daj boze da si u pravu. Sto se tice baterija vidim da ima modela AA1 D150 sa 6 cell baterijom od 4400mAh i modeli sa 5800mAh.

Imam acer aspire one 110 sa 8GB SSD i 512MB i instalirao sam XP.
Radi sve lepo, ali često imam zastoje, što je verovarno zbog malo memorije.
E sad... U servisu su mi rekli da mi mogu dograditi još memorije, ali ću izgubiti garanciju, zbog komplikovane dogradnje.
Da li mi predlažete upgrejd ili da ostanem sa 512?

Vrh Dno