Šta je novo?

Acer Aspire One D255E N55Ckk/Crr/Cqcc netbook

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
S obzirom da mi je trebalo 3-4 dana da nađem ovaj model (čak mi (odnosno mojoj supruzi) ni boja nije bila bitna), pretpostavljam da se dobro prodaje i da će biti ponosnih vlasnika na forumu.

Elem, u pitanju je model netbook-a sa
- N550 Atom dual core procesorom,
- 2GB DDR3 RAM-a,
- 500GB HDD
- 6cell baterijom,
- bluetooth 3.0, wifi n, 1
- 1.3MP web kamera.

Verzije se razlikuju samo u bojama (Ckk-crna, Crr-crvena, Cqcc-braon)

Moj je stigao bez OS-a, mada na dosta mesta stoji da dolazi sa linux-om.

Ja planiram za vikend da ubacim linux najverovatnije, ali još nisam rešio...te me interesuju vaši saveti, a možda neko već koristi ovaj model, pa me interesuju iskustva sa OS-om, trajanjem baterije i sl...

Sto se linuxa tice imas najnoviji 11.04 ja sam taj probao na mom asusu 1015pn i nije lose zaista super radi,jedno vreme drzao dual boot i vratio na sedmicu.
Specifikacije ti omogucavaju da drzis sedmicu bez problema,a ja bih ti preporucio home premium,steta je sto nema ION grafiku

Poslednja izmena:
Koliko si ga platio i koliko drzi bateriju?:D

Sto se linuxa tice imas najnoviji 11.04 ja sam taj probao na mom asusu 1015pn i nije lose zaista super radi,jedno vreme drzao dual boot i vratio na sedmicu.
Specifikacije ti omogucavaju da drzis sedmicu bez problema,a ja bih ti preporucio home premium,steta je sto nema ION grafiku

Ovde verovatno mislis na ubuntu, probacu sa njim i sa win7 , mada sam mislio da idem na 64bit sistem. Koji si ti probao 32 ili 64nit verziju?

Sto se grafe tice, netbook je za suprugu, a ona sem farmvilla i sicnih gluposti zaista ne igra igrice, te bi mi to bio samo dodatan trosak.

Koliko si ga platio i koliko drzi bateriju?:D

Dosao je bez sistema, te ga jos nijednom nisam testirao...cena: 30K

Pisi malo o njemu kad ga budes testirao..ok???

opet ja :d hoce li benchmark raditi test za ovaj netbook? Sto bi bilo dobro, moze li da pokrene hd video? :d

Ja bih ti preporucio 32 bit-ni sistem jer zaista nema potrebe za 64 bit-ni,max kolicina RAM memorije je 2GB.Da ubuntu 11.04 je extra,mada bih ja opet izabrao sedmicu kao primarni OS,lakse je privikavanje i vecina tih "sitnih igrica" bolje ce raditi na windows-u,a ubuntu ne zahteva puno prostora.

Posto ti je inbox pun, moram ovako...

Gaga 3 je napisao(la):
Hajde kad ga budes testirao molim te posalji mi por koliko drzi bateriju...mnogo mi se dopada...:D..kako radis sistem sa flash memorije??
Ma zenin je i ona ga koristi, ja sam joj danas instalirao ubuntu 11.04 pomocu uputstava sa ubuntu web strane, vrlo je prosto. U vezi baterije, sistem mi je javljao 6h za web browsung, a za real time iskustvo, javljam za neki dan...

Sto se hd videa tice, seckao mi je i sa 720p prilikom jednog pustanja sa youtubea, ali cim budem imao malo vise vremena, pozabavicu se time,..

Upravo kucam na njemu, instaliran Ubuntu netbook i Win7 Pro (32bit). Baterija traje oko 8-9 sati surfovanja i rada u Office-u (ali ja inače maksimalno zatamnim ekran).

Sto se hd videa tice, seckao mi je i sa 720p prilikom jednog pustanja sa youtubea, ali cim budem imao malo vise vremena, pozabavicu se time,..

Probaj ovo, upravo sam otkucao post na http://www.google.com/support/forum...01&hl=en&fid=57f8ebc562ade1010004a5893e4c2b85 . Youtube zeza sa hardverskom akceleracijom u poslednje vreme, jednostavno se ne uključuje i ostaje na Software video decoding i rendering, kao što možeš da vidiš desnim klikom na Youtube klip pa Show video info.

Jeste da je moj netbook malo jači, ali trebalo bi da ti isto radi kao i meni sa stabilnih 24fps, 0 droped framerate, veoma glatko bez trunke seckanja.

Za 1080p filmove van Youtube-a, stavi MPC-HC http://mpc-hc.sourceforge.net/ . On podržava hardversku akceleraciju bez ikakvog čačkanja, pustiš 1080p i uživaš kako radi.

Probaj ovo, upravo sam otkucao post na http://www.google.com/support/forum...01&hl=en&fid=57f8ebc562ade1010004a5893e4c2b85 . Youtube zeza sa hardverskom akceleracijom u poslednje vreme, jednostavno se ne uključuje i ostaje na Software video decoding i rendering, kao što možeš da vidiš desnim klikom na Youtube klip pa Show video info.

Jeste da je moj netbook malo jači, ali trebalo bi da ti isto radi kao i meni sa stabilnih 24fps, 0 droped framerate, veoma glatko bez trunke seckanja.

Za 1080p filmove van Youtube-a, stavi MPC-HC http://mpc-hc.sourceforge.net/ . On podržava hardversku akceleraciju bez ikakvog čačkanja, pustiš 1080p i uživaš kako radi.

Hvala Gizmo...

Sad radim neke dve navogacije, čim malo uhvatim vremena pozabavicu se time...u svakom slučaju 1080p i nisam očekivao od ovakve konfiguracije...tim bolje...

Ja sam mislio da ovo čudo ima ION, ali ipak ima Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 3150. Pitanje je onda da li će dobro raditi 1080p, ali bi barem 720p trebao da ti radi bez problema.

Poslednja izmena:
Mene samo nervira gde su stavili otvor za hlađenje, kad ga stavim na kolena zatvaram otvor ili ako ga npr stavite na krevet ne može da se hladi pa dosta greje.... trebali su pozadi kao toshibini modeli što imaju...

720p pusta bez problema intel GMA3150,o 1080p nema ni govora,bez obzira na kolicinu memorije i procesor.

Odlično je što može da pusti avi i mkv fajlove, a za full hd mislim da ni nema potrebe sa rezolucijom 1024 x 600

Poslednja izmena:
Ja i dalje pokušavam da primetim šta je kod ovog netbooka "čudno" tj drugačije od gomile drugih sa istim takvim specifikacijama? Hoću reći, zašto je specifičan, šta ga izdvaja od ostalih sa tim kompletno standardnih specifikacijama, čak je i dual core Atom već više manje standard?

Ja i dalje pokušavam da primetim šta je kod ovog netbooka "čudno" tj drugačije od gomile drugih sa istim takvim specifikacijama? Hoću reći, zašto je specifičan, šta ga izdvaja od ostalih sa tim kompletno standardnih specifikacijama, čak je i dual core Atom već više manje standard?

nista sem toga da je u paketu dual core, 2GB DDR3, 6cell baterija i 500GB HDD za manje od 30K...ne znam koliko si prario cene netbook-ova, ali to je dok sam ja jurio netbook bila najbolja moguca ponuda...

Za 1080p filmove van Youtube-a, stavi MPC-HC http://mpc-hc.sourceforge.net/ . On podržava hardversku akceleraciju bez ikakvog čačkanja, pustiš 1080p i uživaš kako radi.[/QUOTE]

:D:D genijalno....ja vec bila odustala od gledanja full HD na toshiba lapu, eeeeeeee a sad radi extraaaaa sa ovim....gura sve zivo...super hvala hvala..nego ima li nekih posebnih podesavanja ili da ostavim sve na default...e sad odoh malo mimo teme, izvinjavam se! Mada mnogo mi se svidja ovaj netbook, jedino bih zamenila lap za njega mozda, zato sto lap drzi bat 2,5 sata rada, dok taj vidim dosta duze!

E da a oko tog hladjenja, pa u cemu je razlika izmedju kreveta i stola onda je u svakom slucaju hladjenje ispod...hajde ko ima neka kaze greje li se mnogo? E da obrisala sam inbox...pa moze neko da mi tamo napise ako nece ovde !

Kakakv mu je ekran na direktnoj suncevoj svetlosti...vidi li se sta?

Poslednja izmena:
hladjenje jeste ispod, ali su i rupe za uvlacenje ispod...
kad je na krevetu, onda mu se te rupe zapuse krevetninom npr, pa ne uvlaci dovoljno vazduha i greje se ko blesav... takodje krevet sam po sebi ima dlacice i prasinu u sebi, sto opet laptop usisava, pa posle par meseci hladjenje ne radi ni 50% ko kad je bio nov...

samo da javim da se danas iznervirah nemogucnosu netbooka da pusti obican 720p, te ga vratih u Comtrade i oni mi lepo i uljudno vratise novac...dobro, ne bas tako lepo i uljudno, ali lakse nego sto sam ocekivao...

Elem, uzeh u PCPraktiku Asusa Eee 1015B za 31K, sa fusionom C-50 1GB DDR3, 250GB HDD , usb 3.0 i 5200mAh baterijom...i to beli, javljam utiske kroz par dana na novoj temi...

samo da javim da se danas iznervirah nemogucnosu netbooka da pusti obican 720p, te ga vratih u Comtrade i oni mi lepo i uljudno vratise novac...dobro, ne bas tako lepo i uljudno, ali lakse nego sto sam ocekivao...

Elem, uzeh u PCPraktiku Asusa Eee 1015B za 31K, sa fusionom C-50 1GB DDR3, 250GB HDD , usb 3.0 i 5200mAh baterijom...i to beli, javljam utiske kroz par dana na novoj temi...

Taj ce da ti pusta 1080p sa neta i plus 720p sa diska pride, samo cekamo izvestaj o blokiranju misa i tastature. :)

kako je moguce da nece da pusti 720 p....auuuuuuuuuuuu.....drugi korisnici jeste li vi uspeli? Ne mogu da verujem!

Media Player Classic Home Cinema + CoreAVC codec.

CoreAVC podesavanja:
- leave everything set to "Auto detect"
- set Deblocking to "Skip always"
- set Deinterlacing to "Hardware"

Radice ali ce zauzece procesora biti skoro maksimalno.

Nemoguce da dvojezgarni atom sa 2gb ram-a i intel gma 3150 ne moze da pusti 720p video ni sa hdd-a.Nesto mi je tu cudno!?

Nemoguce da dvojezgarni atom sa 2gb ram-a i intel gma 3150 ne moze da pusti 720p video ni sa hdd-a.Nesto mi je tu cudno!?

Ma mora da pusti pa ja sam na desktopu furala hd video na sempronu 3000+ sa 512 mb rama i grafickom nekom nije bila integrisana ali neka slaba..ne znam koja bi! Koristila sam km player i k lite codec pack !

Imam Acer aspire One D255 N550 2GB rama 320Gb i Intel grafickom.
720p pusta bez problema, 1080p nisam pokusavao a i zasto bi?
Ubuntu 11.04 32-bita, posto imam cooler sa 20cm ventom baterija oko 3.5 sata traje uz maximalno surfovanje u 5 tabova, tube gledanje filmova svi moguci chat klijenti, antivirus, gadgeti, efekti.
Kupio sam ga za Novu godinu i smatram to svojom najboljom investicijom do sad.
Ne znam koja su ocekivanja drugih bila ali ono cemu je namenjen obavlja izvanredno.

Nazad
Vrh Dno