Šta je novo?

Acer Aspire One D255 problem sa instalacijom XP-an

f0x

Cenjen
Učlanjen(a)
03.06.2013
Poena
151
Pozdrav. Zanima me kako da resim sledeci problem. Kupio sam nedavno ovaj netbook i na njega uspesno instalirao Windows 7 x64 professional.

Inace specifikacije su Intel Atom 1,66 2 gb rama (nadogradjeno) i 160 gb hard disk.

Imam 100 mb sistemsku particiju, C gde je windows 7 od 50 gb i oko 100 gb D particiju.

Ne mogu nikako da instaliram XP ! Da li ima neka zastita ili ne znam, ali nece. Prvi put da mi treba pomoc foruma. Iako je u BIOS stavljeno na IDE (nije ahci) prilikom instalacije windowsa on uvek zapuca kod onog "windows is starting", kad treba da izlista particije. Pokusao sam instalaciju 10x XP sp3, sto normalnu, sto moju Nliteovanu verziju ali nece. Dobijem blue screen. Na sajtu proizvodjaca imaju i drajveri za xp pa mi je cudno. Isto me tako jos na pocetku instalacije pita da li je c step i486 ili other pc, kad kliknem nastavi da cita drajvere do windows is starting i tu stane 5 minuta i plavi ekran.

da li je neko imao ovakve probleme sa ovim netbook? inace ovako ga obozavam i sedmica prolazi bez problema iz prve sa USB.

Poslednja izmena:
probao sam, bude isti slucaj...

Xp mora da ti bude orvi os, pa onda win 7

Znam ja to. Ne mogu uopste da dodjem do dela kad biram particije izbaci mi bluescren 0x0000007b. Nasao sam na yt da treba u bios da sa ahci prebacim u ide i onda toga vise nema, ali ja i dalje imam. Plus dobijam na pocetku xp instalacije da biram hocu li step i486 ili other pc... na other pc ne daje nista a na ovu drugu opciju dodje do cuvenog blue screena. Ne mogu da verujem da samo moj netbuk nece dalje. Inace XP sa SP3 je.

Advanced Configuration and Power Interface izaberi kad te pita!

Pazi vrlo je moguce da te I ploca zaza, imali smo slucajeve kad smo dosta komada morali da servisiramo, tj. Da im manjaju ploce u S1 servisu, bas na tim malim acerma. Isti taj problem se javljao nikako nije hteo xp da proradi ni u dual bootu, a win7 je prolazio. Xp je pravio probleme. Probaj I bios da dignes ako vec nisi. A ako je u garanciji posalji ga u servis sa tim opisom kvara blue screen, moZda ti zamene plocu. U svakok slucaju ces dobiti novu raviziju, mada sumnjam da je to jos u garanciji,, 2 godine je. :$ . Ahci mora da se prebaci na ide za xp, nego probaj sa usb cd da instaliras mozda onda prodje ali to je bas mala sansa da je tu problem. Probaj I sa totalno cistim diskom, bez I jedne particije, do kreiranja u xp instalaciji. Pa ako to prodje lako ces posle u win7 da napravis za nju. Samo be one od 100 mb, ona zna da zEza xp instalaciju

Vrh Dno