Šta je novo?

Acer Aspire E15 LAN problem

milanj

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2005
Poena
319
Racunar iz naslova, tacan model je E5-571-39DV, nov, ja ga raspakovao, dosao bez operativnog sistema, ja instalirao Win 7 i sve proslo bez problema, instalirao sve drajvere ali za divno cudo nema LAN kartice, tj uopste se ne pojavljuje u device manageru Gigabitni LAN tako da je nemoguce instalirati drajver. Onda uzmem reko mozda je do sistema pa podrzava samo 8 i 8.1 i sada 10 kao sto znam za neke modele i instaliram novi Win 10, ista stvar. Nema LAN drajvera uopste, wifi normalno radi ali nema u device manageru nista vise? Da li je moguce da ne valja LAN na novom laptopu ili ima neka fora? U biosu nema skoro nikakvih podesavanja, nema da se enable/disable LAN ili slicno, jedino ima wake up on lan i boot lan ali to nema veze sa ovime.

Da li si povezao LAN kabl? Na nekim modelima mrezna nije aktivna dok se ne prikljuci kabl pa probaj.

Врло је могуће да је хардверски неисправан. Пробај са Aidom да исчиташ хардвер као и на оригиналном сајту да видиш комплет спецификацију.

Povezan kabl ali nista se ne desava, nema ni u device manageru nicega. Vec sam gledao sa Everestom spisak hardvera i uopste se ne pojavljuje nigde, na sajtu stoji da ima Gigabit LAN controler, 99% je da je Realtek ali toga nema :)
Probacu jos sa live distribucijom nekog Linuxa ali moram prvo da napravim USB flash sa njim jer ovaj model nema DVD :)

Dzabe gubis vreme, neispravan je, reklamiraj.

Evo probao i Ubuntu, ista stvar, ide na reklamaciju, jedini problem je sto je donet iz Bosne pa mora da se vraca tamo ali ne vredi, stvarno je suludo ostaviti ovako a nova stvar.

Naravno, zatrebace LAN kad-tad.

Nisam bas razumeo pitanje ali ako ste mislili da li je u garanciji naravno da jeste, zato i kazem da ce morati nazad u radnju.

Nazad
Vrh Dno