Šta je novo?

Acer Aspire 5738 ZG

blue moon

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.01.2014
Poena
230
Poz ljudi.

Narucio sam ovaj laptop polovan u extra stanju.U pitanju je model sa Nvidia HD 560V sa 1gb DDR3 grafikom.

Zanima me,citao sam da je Acer povukao ovaj laptop iz proizvodnje jos ranije i da ima problem sa pregrevanjem grafike.Da li je to tacno,i sta mogu da uradim da ne dolazi do pregrevanja ili sta vec,kako da ga uslovno receno bezbedno koristim?Postoji li nesto sto treba da uradim/radim prilikom koriscenja?

Manje-više se svi laptopovi (pre)greju ako se ne ciste i puste da se nakupe prašina (posebno na izduvnom proseku ventilatora). Pri preuzimanju istog prvo proveri temperature programom tipa HWMonitor i postavi u ovoj istoj temi screenshot tog programa gde se vide sve temperature.

Drugo, ako su temperature prevelike, trebao bi da ga otvoriš, komplet ocistiš od prašine, skineš rashladni sistem (mahom je u pitanju aluminijumsko-bakarni blok), proveriš stanje termalnih traka/paste i po potrebi zameniš iste.

Dodatno, ali ovo samo kad ga gajbi držiš na stolu, uzmeš postolje sa ventilatorom (nešto ovog tipa). Zna da pomogne i da skine do 10C temperature, što ti generalno omogucava nešto komforniji rad (zbog hladnije tastature).

E hvala ti.
Testiracu temperaturu i okacicu screenshot kad ga istestiram.
Sto se tice otvaranja ja to ne umem,a ovi serviseri iz mog grada su polu strucni likovi pa ne bi da dajem njima da to rade,jer imam losa iskustva.
A to postolje za hladjenje cu uzeti svakako.

Evo samo da javim da sam uzeo lap.
Lepo radi,ne greje se,a merio sam temperature preko HW monitora i oko 55c su.
Ja mislim da je to ok?

Nazad
Vrh Dno