Šta je novo?

Acer aspire 5735MP

Goor

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
S obzirom da sam znanjem vezanim za lap topove ARHIDUDUK :) molio bih vas za POMOĆ !!!!
Znači imam Acer Aspire 5735MP kome je cpu (T5800) otišao u večna lovišta iz nekog razloga(nije se grejao, zakucavao ili nešto slično ali je otišao). E sad našao sam polovni cpu Intel Core Duo T2300E te bih ga kupio ali nzm odgovara li socket-u na ploči od lap topa???
Chipset na ploči je Intel GM45 a na socket-u ima oznaka mPGA479M.
Hvala na pomoći dobrim osobama :)

Nisam bas siguran hoce li ic jer je T5800 socket P sa 478 pinova, a ovaj T2300 ima 479 pinova, al cekaj odgovor ko vise zna, jos uz to moras provjeirt negdje jel bios podrzava T2300 procesor.

A kako tocno znas da je otisao? Nece se racunalo upalit, ako je do tog mozda onda nije procesor nego nesto drugo. Procesori su uglavnom neunistivi.

Poslednja izmena:
Proverio sam u međuvremenu i cpu fizički može da ide na socket ali za bios nisam proveravao. To cu morati da pogledam, mada me se sve više čini da je ploča :( A informaciju da je u pitanju kvar na procesoru sam dobio iz jednog servisa, al kontam ja da taj serviser ima pojma kao i ja. Radio sam reset bios-a ali nije pomoglo. Upali se on tj čuje se da radi ali nema zvuka ni slike i nakon 20-tak sekundi se ugasi i tako mogu u nedogled uvek je ista situacija !!!

Prije ce ti onda bit da je osla graficka ili maticna, koju graficku imas?

Najbolje ti je opisat problem ovdje kad stranica ponovno dode online, tu bi ti trebali vise pomoc:

http://forum.notebookreview.com/acer/

Poslednja izmena:
Vrh Dno