Stilgar
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.01.2003
- Poena
- 620
Posle dva dana pod rukom da ostavim utiske. specifikacija je:
Procesor AMD Turion X2 DualCore RM70 (2.0GHz/1GB/3600FSB)
Memorija 2048MB DDR2 800MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička ATI Mobility Radeon HD3470 256MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g
Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 3.0kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Card Reader 5-1 čitač kartica
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera 0.3 MPix
Garancija 12 meseci
racunar dolazi sa fabricki podeljenim diskom na dve particije po 160 gb i u biosu ima opciju d2d tj oporavak sistema koriscenjem hiden particijama na oba diska. Mene ju u biosu interesovalo da li mogu da iskljucim IDE/AHCI u IDE/native. Moze. Sa instalacijom narodne viste sam imao problem pri kraju instalacije kad vista finalizuje instalaciju cekao sam pola sata, racunar nije zablokirao ali nisam imao strpljenja da zavrsim instalaciju do kraja. Da napomenem samo da je jedna particija fat32 a druga ntfs. Ubio sam obe napravio jednu i pokrenuo instalaciju xp-a koja je protekla bez greske. Prijatno iznenadjenje sam doziveo sa ubacivanjem cd-a koje sam dobio uz laptop: na njemu su svi driveri za xp i za vistu. Na acerovom sajtu nema zvanicnih drivera za XP a na cd-u ih ima lepo
Instalacija svih drivera i pratecih programa je prosla bez ikakvih problema.
Sad cu da ga "mucim" a u narednih nekoliko dana pa cu da javim utiske. Najvise me zanima kako ce se pokazati grafika. Za one koji neznaju ovaj laptop ima dve graficke koji rade u nekom hiper crosX sli
rezimu, naime kad radi na struju onda koristi 3470 i 3200 (prva ima 256 mb svojih druga uzima od sistema 256), a kad je na baterijama onda koristi ati3200 koja je integrisana u amd-eov 780g chipset. do sad sam probao moju omiljenu Titan quest imortal throne na 1280X800 sve na high bez AA i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen.
Sto se izgleda tice lepo izgleda poklopac je modre boje koja prelazi u crnu ka ivicama a na sredini je natpis acer bele boje koji svetli kad je racunar ukljucen. Dugme za paljenje takodje ima plavi oreol ko samsung monitori a ima i jedna "lajsna" koja vodi do prekidaca za paljenje i takodje svetli plavo cak i kad je lap ugasen. Sa desne strane su fast tasteri za media player koji takodje imaju plavu pozadinu a sa leve strane su fast tasteri za whirles, browser, mail i bluetooth. Temperature su 47 procesor 41 gpu i 37 hitachi disk mada je i napolju zahladnelo. eto toliko za sad za nekoliko dana "svakodnevne upotrebe" javljam vise zapazanja.
p.s. titan quest je veoma zahtevna igra kad je sve na high i dobar mi je reper jer sam je igrao na svim desktopovima i laptopima koje sam do sad imao.
Procesor AMD Turion X2 DualCore RM70 (2.0GHz/1GB/3600FSB)
Memorija 2048MB DDR2 800MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička ATI Mobility Radeon HD3470 256MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g
Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 3.0kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Card Reader 5-1 čitač kartica
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera 0.3 MPix
Garancija 12 meseci
racunar dolazi sa fabricki podeljenim diskom na dve particije po 160 gb i u biosu ima opciju d2d tj oporavak sistema koriscenjem hiden particijama na oba diska. Mene ju u biosu interesovalo da li mogu da iskljucim IDE/AHCI u IDE/native. Moze. Sa instalacijom narodne viste sam imao problem pri kraju instalacije kad vista finalizuje instalaciju cekao sam pola sata, racunar nije zablokirao ali nisam imao strpljenja da zavrsim instalaciju do kraja. Da napomenem samo da je jedna particija fat32 a druga ntfs. Ubio sam obe napravio jednu i pokrenuo instalaciju xp-a koja je protekla bez greske. Prijatno iznenadjenje sam doziveo sa ubacivanjem cd-a koje sam dobio uz laptop: na njemu su svi driveri za xp i za vistu. Na acerovom sajtu nema zvanicnih drivera za XP a na cd-u ih ima lepo
Instalacija svih drivera i pratecih programa je prosla bez ikakvih problema.
Sad cu da ga "mucim" a u narednih nekoliko dana pa cu da javim utiske. Najvise me zanima kako ce se pokazati grafika. Za one koji neznaju ovaj laptop ima dve graficke koji rade u nekom hiper crosX sli
Sto se izgleda tice lepo izgleda poklopac je modre boje koja prelazi u crnu ka ivicama a na sredini je natpis acer bele boje koji svetli kad je racunar ukljucen. Dugme za paljenje takodje ima plavi oreol ko samsung monitori a ima i jedna "lajsna" koja vodi do prekidaca za paljenje i takodje svetli plavo cak i kad je lap ugasen. Sa desne strane su fast tasteri za media player koji takodje imaju plavu pozadinu a sa leve strane su fast tasteri za whirles, browser, mail i bluetooth. Temperature su 47 procesor 41 gpu i 37 hitachi disk mada je i napolju zahladnelo. eto toliko za sad za nekoliko dana "svakodnevne upotrebe" javljam vise zapazanja.
p.s. titan quest je veoma zahtevna igra kad je sve na high i dobar mi je reper jer sam je igrao na svim desktopovima i laptopima koje sam do sad imao.
Poslednja izmena: