Šta je novo?

ACER Aspire 5101AWLMi ili MSI M670

tartuf

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2006
Poena
304
Ljudi dvoumim se oko ova dva modela! Ako moze neko da mi kaze koji je bolji i zbog cega? Posto se ne razumem u laptopove bas najbolje, laptop mi treba za gledanje filmova, slusanje muzike i igranje igrica. Ako neko zna bolji a za 20% skuplji ili jefriniji neka napise. Unapred zahvalan;)

eh taj Acer :)

Ljudi dvoumim se oko ova dva modela! Ako moze neko da mi kaze koji je bolji i zbog cega? Posto se ne razumem u laptopove bas najbolje, laptop mi treba za gledanje filmova, slusanje muzike i igranje igrica. Ako neko zna bolji a za 20% skuplji ili jefriniji neka napise. Unapred zahvalan;)

Najbolje nijedan. Za igrice ti treba komp cija grafika ima sopstvenu memoriju. I sam graficki procesor bi morao biti jaci. Generalno - da bi se igrao na laptopu on mora puuuno da kosta - 1000+ jura (izuzev ako igrica nije pasijans). Bolje kupi PSP :d

Inace Acerov ovlasteni servis u Srbiji ( www.acer-srbija.co.yu ) je *****. Imam Acerov laptop (1524WLMi) i kad mi je crkla graficka konstatovali su da nikako ne mogu da mi pognu.... toliko.

Najbolje nijedan. Za igrice ti treba komp cija grafika ima sopstvenu memoriju. I sam graficki procesor bi morao biti jaci. Generalno - da bi se igrao na laptopu on mora puuuno da kosta - 1000+ jura (izuzev ako igrica nije pasijans). Bolje kupi PSP :d

Inace Acerov ovlasteni servis u Srbiji ( www.acer-srbija.co.yu ) je *****. Imam Acerov laptop (1524WLMi) i kad mi je crkla graficka konstatovali su da nikako ne mogu da mi pognu.... toliko.

Gore navedena informacija nije tačna - jedini ovlašćeni servis u Srbiji nema NIKAKVE veze sa gore navedenim linkom. Koga zanima koja firma je serviser ACER-a, može da se lako informiše na ACER-ovim zvaničnom sajtu, a to je www.acer-ee.com

Mnogo je glupo kad ljudi daju neproverene informacije kao fakat, i još pri tome nekog ili nešto blate.

Gore navedena informacija nije tačna - jedini ovlašćeni servis u Srbiji nema NIKAKVE veze sa gore navedenim linkom. Koga zanima koja firma je serviser ACER-a, može da se lako informiše na ACER-ovim zvaničnom sajtu, a to je www.acer-ee.com

Mnogo je glupo kad ljudi daju neproverene informacije kao fakat, i još pri tome nekog ili nešto blate.

Ok. Proverio sam i video da si u pravu.
Ali!
Zasto me onda gospoda Autorajzd dilers www.acer-srbija.com nisu uputili na taj drugi servis ako vec oni nisu mogli da mi pomognu? :wall:
U krajnjem slucaju - nebitno.
Ako odlucim da i treci put kupim laptop, prvo cu da proverim kvalitet servisne podrske i trajanje garancije.

Problemi sa laptopovima

Mnoge manje firmre šatro uvoznici sa super cenama prodaju reparirane laptopove. Na žalost nemožemo to da vidimo jer takav laptop ima novo kućište, foliju na ekranu i bateriju, u glavnom su stari oko godinu dana i u garantnom roku su imali neku falinku. Retko kada im se ta falinka ponovo ispolji kada dođu sa servisa ali postoje i oni koji na žalost nisu baš najbolje popravljeni. Kod nas su najčešće u opticaju reparirani: Acer, HP, Toshiba i Gericom (ned'o ti bog Gericoma) pa je logično da kod njih i možeš očekivati takve stvari. Zato kada odlučiš koji laptop hoćeš da kupiš to uradiš u firmi koja će ti dati valjanu garanciju i potvrditi da proizvod ukoliko nisi zadovoljan sa njime možeš vratiti. I ne zaboravi, laptop za dobro igranje ne može da košta ispod 1000€, pa bio to i MSI. Zato za te svrhe lepo pazari neki desktop za oko 800€ i naigraj se k'o čovek.

Kako vi LUPATEEEEEEEE!!!Ja mislim da ni najveci pristalice teorija zavere ne bi poverovali u takve GLUPOSTI da se kod nas uvoze uglavnom reparirani laptopovi sa novim kucistem (koja glupost) i sa folijom na ekranu,a shvatili bi koliko lupate kad bi samo razmislili OTKUD REPARIRANI CoreDuo i Core2Duo laptopovi doticnih firmi kod nas NEKOLIKO MESECI nakon svetske premijere doticnih tehnologija!?!?!?!?
Mora da su to neki test primerci koji su onda poslati ovde,kako onda mogu biti stari godinu dana i vec reparirani (verovatno im samo flesovani BIOS-i i skinute"prototype"nalepnice)!? :p
Pozdrav ,)

Kako vi LUPATEEEEEEEE!!!Ja mislim da ni najveci pristalice teorija zavere ne bi poverovali u takve GLUPOSTI da se kod nas uvoze uglavnom reparirani laptopovi sa novim kucistem (koja glupost) i sa folijom na ekranu,a shvatili bi koliko lupate kad bi samo razmislili OTKUD REPARIRANI CoreDuo i Core2Duo laptopovi doticnih firmi kod nas NEKOLIKO MESECI nakon svetske premijere doticnih tehnologija!?!?!?!?
Mora da su to neki test primerci koji su onda poslati ovde,kako onda mogu biti stari godinu dana i vec reparirani (verovatno im samo flesovani BIOS-i i skinute"prototype"nalepnice)!? :p
Pozdrav ,)

:) :) :) ;)

Ma šta ti je bre, svi znaju da ljudi nisu nikad sleteli na mesec, sve je to montaža bila u holivudu, fino se vidi da se zastava vijori ;)

E kad vec pomenu zastavu,bila je na discovery emisija o tome,bas su pricali u tome i kako je zastava osvetljena"do providnosti"a kao ne bi trebala i zasto leluja... i dali su logicna objasnjenja i pokazali na primeru,bas cool ko je gledao,ali ovo sto ovde lupaju... sramota za citati!!!!
Pozdrav ,)

Zaboravio sam druze,znam da je bila pre nekoliko meseci i gledao sam nesto malo (bas deo o zastavi) ali ne celu i ne secam se kako su to objasnili,ali verovatno ces naci tu emisiju preko nekog P2P programa ili na nekom torrentu ako te zanima da odgledas!!
Pozdrav ,)

Gledao sam premijeru 2003 ili 2004 na discovery...strashno dobra koncepcija emisije, odradjena je tako da ti sve stavi na tanjir, a ti zakljuchuj shta hoces...Lelujanje zastave su objasnili, ne secam se kako, ali tu prashinu nisu...dushmani, 2 sata sam blejao pred tv-om i opet su me terali da razmishljam :(

Ma skoro je bila ponovo,ja 2003-2004 nisam ni imao kablovsku,znam da je letos bila ali se nazalost ne secam imena emisije,mogao bih da je potrazim negde kad bi znao!?Odosmo malo u offtopic! ;)
Pozdrav ,)

progooglah, fox pravio, zove se "Did We Land on the Moon" :D

Imam ja divx toga, ko oce nek se javi. Ja sam u Zvezdari.

E sad, što se tiče "refurbished" laptopova pouzdano znam par firmi koje ih uvoze, a sigurno to važi za HP, tako da pazite šta kupujete. Mada ako vam oni daju garanciju npr. 1 ili 3 godine teško će neko da provali da je to "popravljan" lapić.

Poslednja izmena:
Imam ja divx toga, ko oce nek se javi. Ja sam u Zvezdari.

E sad, što se tiče "refurbished" laptopova pouzdano znam par firmi koje ih uvoze, a sigurno to važi za HP, tako da pazite šta kupujete. Mada ako vam oni daju garanciju npr. 1 ili 3 godine teško će neko da provali da je to "popravljan" lapić.

Pa niko nije rekao da nema pojedinaca ili manjih firmi koje to rade, samo to je skoro zanemarljiv broj ipak... U svakom slučaju, svako ko se iole razume videće i prepoznaće takve modele, to su uglavnom modeli za USA tržište, koji svakako imaju drugačije oznake nego evropski modeli. Primer firme koja radi takve stvari već godinama, i prodaje polovno, refurbished i ne znam kakvo sve je REXTON, ali svakako da čim posluju već godinama - ima ljudi kojima to ne smeta, dakle, sve dok imaju klijente koji kupuju takve računare - sve je ok.

BTW koliko se sećam, Dinkić je u nekom trenutku najavljivao neki zakon koji će ograničiti te "sive" uvoze, tj da će samo firme koje imaju potpisane distributerske ugovore imati pravo da uvoze odredjene "brandove" ali mislim da od toga nije na kraju bilo ništa - tako da Srbija ostaje WILD EAST do daljnjeg.

Naravno, ponekad tu ima i prednosti jer ponekad se može izabrati solidan računar po ceni nešto nižoj nego što bi bilo iz legalnog kanala, ali naravno, ima i onih drugih situacija...

Šta ja znam, za svakog po nešto.

Uzdravlje!

Ajde mozda ti ovo pomogne ako nisi kupio lap jos uvek...
Taj MSI 670X je sada na nekakvim akcijama i moze da se nadje za 49 000,dok Acer kosta oko 58 000. MSI ima i numericku tastaturu sto je po meni minus... Zasto? Pa enter taster se dosta ugiba i tasteri koji su iznad i ispod njega,jesu oni stavili neku plastiku da podele numericku ali je to labavo i po meni lose odradjeno,zavrsna obrada je OK,uz to imas i onu njihovu garanciju 72 sata i 2 godine,generalni minus je Sempron.U tom cenovnom rangu je bolje kupiti Asus A6M sa Turion 64 X2 TL 50 i sa istom grafikom nV6100 za 56 000 i mogu da ti kazem da je taj Asus dobro odradjen i da je tastatura jako dobra....
Sto se tice Acer Aspire 5101 AWLMi on ima X1100 grafiku i kosta oko 58 000,i bolje je doplatiti jos malo do 63 000 i uzeti 5101 AWLMi_VGA sa X1300 grafikom...
Sto se tice ram memorije ,to ne gledaj mnogo ...sad su pale cene moze da se nadje giga za male pare....
Ako ipak trazis nesto osnovno imas i ove sto shibaju :) Toshiba L30-10X i L30-113 guglaj malo...

Pozdrav....

Poslednja izmena:
Vrh Dno