Šta je novo?

Acer Aspire 5101 problem - hitno!!!

Koralina

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
301
Pozdrav!

Juce sam kupila laptop Acer 5101(Turion 2.0, 512 MB DDR, ATI 1100, Linux) i imam sledeci problem: iz cista mira nakon odredjenog (kratkog) vremenskog trajanja na citavom displeju se javljaju raznobojne, male kockice i uredjaj ne reaguje na nikakve komande. Kada restartujem laptop, sistem se podigne normalno i ista stvar se desi nakon 10-ak minuta. Na HDD (dve particije NTFC 20 i 40GB) sam instalirala samo Windows XP Pro, Linux je maknut. Napominjem da je uredjaj pred pojavljivanje ovog problema satima radio normalno. Molim Vas da mi pomognete sta da radim, da li je moguce da je greska softverske prirode ili da ga odmah vratim prodavcu?! Jos jedna stvar, procesor (Turion) nekad pri podizanju sistemu radi na 1.6GHz, a nekada na 2GHz, znam da on ima cool 'n quiet tehnologiju, ali da li bi trebalo da gotovo pri svakom novom podizanju sistema mijenja frekvenciju?
Unapred hvala!

Sve zavisi od profila u acer empowering technology...ako ti je prikachen na punjac, dizace se u max performance i brzina ce biti 2ghz, a ako ti u profilu za bateriju koji koristish stoji da je brzina medium ili tako neshto, prilikom dizanja van punjaca ce raditi u tom modu, da bi sachuvao shto vishe energije..

Imam isti laptop i nemam problema...probaj da formatirash i ponovo stavish sistem (ipak uzmi neki drugi cd xp-a) i ako ti se ponovo bude javio isti problem, definitivno je hardverske prirode...da li je tad preterano zagrejan?

Pozdrav!

Juce sam kupila laptop Acer 5101(Turion 2.0, 512 MB DDR, ATI 1100, Linux) i imam sledeci problem: iz cista mira nakon odredjenog (kratkog) vremenskog trajanja na citavom displeju se javljaju raznobojne, male kockice i uredjaj ne reaguje na nikakve komande. Kada restartujem laptop, sistem se podigne normalno i ista stvar se desi nakon 10-ak minuta. Na HDD (dve particije NTFC 20 i 40GB) sam instalirala samo Windows XP Pro, Linux je maknut. Napominjem da je uredjaj pred pojavljivanje ovog problema satima radio normalno. Molim Vas da mi pomognete sta da radim, da li je moguce da je greska softverske prirode ili da ga odmah vratim prodavcu?! Jos jedna stvar, procesor (Turion) nekad pri podizanju sistemu radi na 1.6GHz, a nekada na 2GHz, znam da on ima cool 'n quiet tehnologiju, ali da li bi trebalo da gotovo pri svakom novom podizanju sistema mijenja frekvenciju?
Unapred hvala!

Meni zvuči kao hardware problem.

Najbolje da ga nosiš nazad u radnju gde si kupila. Ili u ovlašćeni servis.

Što se procesora tiče - normalno je da tako radi, to je AMD verzija "speed step" tehnologije.

Skoro sam siguran da je do hardvera,izgleda da graficka pocinje da brlja kad se laptop zagreje,mozda je najbolje da se pozalis prodavcu i pozoves na garanciju!!
Pozdrav ,)

Hvala svima na odgovorima!
Danas sam ga odnela na reklamaciju. U medjuvremenu je radio dobro, a danas se opet javio problem (par minuta posle paljenja, tako da nema veze sa grejanjem). Da li je moguce da problem ima veze sa podesavanjem palete boja u settings-u? Vidim da u specifikacijama stoji da maximalno radi sa 24 bit paletom, (meni je po default-u bila podesena na 32 bit - 1280X800, 60Hz, posto uoste nisam ni imala opciju da je podesim na 24bit). Zamolila bih nekog ko ima ovaj model da mi kaze kako je njemu podeseno i da li postoje neki drajveri za displej posto ih ja nisam nasla?!
Hvala unapred.

P.S. Slikala sam kako izgleda displej kada se pojavi problem.

Prilozi

• 14122006(001).rar
    719 KB · Pregleda: 47
  • photo_002.jpg
    photo_002.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 126
Kupio sam isti taj pre par dana. Radi normalno 1280x800, 32bit, 60Hz. Sve od drajvera sto je instalirano, instalirano je sa CD-a koji je dosao uz njega.

Koralina,odnesi im opet ALI sada im pokazi i sliku i insistiraj da ga procackaju malo,prvih mesec dana MORAJU da ti uredjaj koji se pokaze NEispravnim,zamene za NOVI a ne poprave!!
Pozdrav ,)

Ponela sam i posle par sati su me zvali da dodjem po novi. Izgleda da je problem bio u memoriji. Hvala na savetima, znala sam da mi moraju dati novi ukoliko se ovaj pokaze neispravnim, ali me je najvise interesovao sta je uzrok kvara. Sve se dobro zavrsilo!

Pozdrav svima:wave:

Ponela sam i posle par sati su me zvali da dodjem po novi. Izgleda da je problem bio u memoriji. Hvala na savetima, znala sam da mi moraju dati novi ukoliko se ovaj pokaze neispravnim, ali me je najvise interesovao sta je uzrok kvara. Sve se dobro zavrsilo!

Pozdrav svima:wave:

Super! Jel' tajna gde si kupila notebook? Ako hoćeš, može na PM. Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno