Šta je novo?

Acer AS5742G-564G50Mnkk

Andrija231

Cenjen
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
170
Da li neko ima pomenuti laptop? Kakvo iskustvo imate s njim? Da li se greje?

Nemam baš te tačne specifikacije (5742g-5484G64Mnkk).
Laptop ume dosta da se zagreje bez postolja (idle do 60 max 95 cpu). Sa postoljem je niže za do 10 stepeni. Bitno je da ima dovoljno prostora ispod za protok vazduha. S obzirom na cena/specifikacije mora negde da podbaci. inače sam prezadovoljan laptopom. Naravno redovno čišćenje pomaže pri spuštanju temperatura. Nisam ga otvarao ali povremeno produvam ventilator i rešetku.

Ja imam aspire 5750g i zna muski da se zagreje...uz igrice cpu ide do 95 C,gpu do 85 C ,dok hard ne prelazi 40 C...koristim ga bez postolja...ali imam u planu da uzmem neki cooling pad...

Sve u svemu, ako se redovno cisti, nece pregrevati :). A ja se cudio sto je toliko jeftin...

Pa dobro...moj bas i nije bio jeftin...ipak je jaka konfiguracija: i5 2410,6gb ram,hd3000+nvidia 540m,640hdd...koliko sam izguglao gornja granica za procesor je 100 C,a za grafu je,cini mi se 110 C...

U al je jaka. Kolko si ga platio? Celih €500? Znači vredi koliko i neki bolji telefon.

Doduše, za naše tržište koje vrvi od laptopova sa celeron i pentium prepakovanim procesorima, to je natprosečna konfiguracija, ali svakako nije jaka.

Pa svakako nije ni slaba...nemo' da zezas... :p :) ja sam zadovoljan preformansama,cak mogu i da se lepo igram...u potpunosti mi je zamenio desktop...

Kažem opet, jaka konfiguracija je Core i7 pa naviše. Core i5 je prosečna, a i3 je value.
A to što je naše tržište laptopova prilagođeno sirotinji, nije relevantno. Kao ni to što ti rade igrice i šta ti ja znam, zamenio desktop.
Ja sam taj 5750G kupio ćerci da gleda crtane filmove, malo je slabija konfa od tvog jer ima GF520M. Probao sam igrice na njemu i Crysis radi isto kao i na mom 5 godina starom laptopu sa Core2Duo T7300 2GHz i geforce 8600GT. Znači nema bitne razlike u performansama između ta dva laptopa.

Čovek bi pomislio da nove nvidia kartice iz slabijeg ranga bez problema šiju par generacija starije iz tadašnjeg srednjeg ranga, ali to nije nažalost istina. nVidia uvek daje kolko para tolko muzike, inače bi sada i sa najslabijom nVidia karticim svako mogao da fura Crysis u Very High postavkama, i ne bi ljudi morali da plaćaju skuplje grafe. Al mora i nVidia od nečeg da živi.

P.S. Taj laptop se ne greje, i tih je. Greju se čipovi unutra, ali dogod je laptop spolja hladan to me ne interesuje.

Znači nije pitanje da li se greju čipovi (normalno da se greju), bitno je da se ne pregreva kućište, i da se ventilatori ne deru. Taj 5750G je prilično hladan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno