Kažem opet, jaka konfiguracija je Core i7 pa naviše. Core i5 je prosečna, a i3 je value.
A to što je naše tržište laptopova prilagođeno sirotinji, nije relevantno. Kao ni to što ti rade igrice i šta ti ja znam, zamenio desktop.
Ja sam taj 5750G kupio ćerci da gleda crtane filmove, malo je slabija konfa od tvog jer ima GF520M. Probao sam igrice na njemu i Crysis radi isto kao i na mom 5 godina starom laptopu sa Core2Duo T7300 2GHz i geforce 8600GT. Znači nema bitne razlike u performansama između ta dva laptopa.
Čovek bi pomislio da nove nvidia kartice iz slabijeg ranga bez problema šiju par generacija starije iz tadašnjeg srednjeg ranga, ali to nije nažalost istina. nVidia uvek daje kolko para tolko muzike, inače bi sada i sa najslabijom nVidia karticim svako mogao da fura Crysis u Very High postavkama, i ne bi ljudi morali da plaćaju skuplje grafe. Al mora i nVidia od nečeg da živi.
P.S. Taj laptop se ne greje, i tih je. Greju se čipovi unutra, ali dogod je laptop spolja hladan to me ne interesuje.
Znači nije pitanje da li se greju čipovi (normalno da se greju), bitno je da se ne pregreva kućište, i da se ventilatori ne deru. Taj 5750G je prilično hladan.