Šta je novo?

ACER 1652 - problem sa VGA???

Joy

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
320
na ekranu se prikazuju "mrlje", prilikom boot-a mrlje se manifestuje kroz pojedina zamrljana slova, a u windowsu mrlje se javljaju u kolonama u pravilnom razmaku. Windows XP sp2 sve cesce prikazuje BSOD, ali brzo restartuje racunar, tako da ne mogu da stignem da procitam sta pise. Pustio sam GoldMemory i ne prijavljuje greske. laptop ima ATI Mobility X300 sa 128MB VRAM. Zna li neko o cemu se radi? Koji alat da korisitim za dijagnostiku X300, da vidim da li problem lezi u njoj?

Niko se nije sreo sa ovim problemom? Eto, ako pomaze, kada sam u DOS-u, ispisuje mi tackice oko sledecih karaktera:

x,y,z,8,9,[,],;,\.... zna li neko o cemu se radi?

Zna li neko kako moze da se udje u Advanced menu u BIOS-u (Phenoix NetBIOS)? Negde sam procitao da treba da se postavi supervisor password da bi mogao da aktiviras ovaj meni, ali i kada postavim loznku i logujem se kao supervisor, opet isto - prazan meni.

Poslednja izmena:
Zna li makar neko nacin kako moze da se proveri graficka (ili ko moze), i ukoliko je neispravna da li ona moze da se skine sa neke druge ploce (ili je to neizvodljivo, koja je cena cele ploce i gde moze da se nadje), koji to servis radi?

Poslednja izmena:
Potrazi na search Laptop kliniku, nekoliko korisnika sa foruma ih je ishvalilo da su dobri serviseri.
Inace Comtrade, Micros i jos jedna firma su dileri Acera u Srbiji.
Preporucio bih ti da izbegavs Comtrade, a razloge za to mozes naci na search-u !!!

Potrazi na search Laptop kliniku, nekoliko korisnika sa foruma ih je ishvalilo da su dobri serviseri.
Inace Comtrade, Micros i jos jedna firma su dileri Acera u Srbiji.
Preporucio bih ti da izbegavs Comtrade, a razloge za to mozes naci na search-u !!!

Ali ako je ACER u garanciji - onda nema izbora nego da ide u Comtrade ma kakav on bio, prosti razlog je taj što je jedino ComTrade Autorizovni Servis za Acer-a.

Inače što se distributerstva tiče - u pravu si da su Mikros i Comtrade distributeri, bio je do skoro i Solytron ali ne više. Ali ponavljam, samo Comtrade je servis. Što znači da i ako kupiš negde drugde, za servis moraš u Comtrade.

Vrh Dno