Šta je novo?

AcdSee 8 Released !

probao sad... Jel ima jos neko sledeci problem: po defaultu mi sve slike otvara u full screen-u, i tad mi 8ica daje negi tupavi border oko slike, od par pixela debljine. Sto je najjace, kad 2 put kliknem na sliku, i dobijem ACDSee browser, i odaberem istu sliku, sve OK! :p Bug ili shta? I jos nesto: clipove snimane u nizoj rezoluciji ne daje u full screenu :p
Ako nastavi da smara, vracem se na 7icu, jos stoji instalirana :)

joriq je napisao(la):
probao sad... Jel ima jos neko sledeci problem: po defaultu mi sve slike otvara u full screen-u, i tad mi 8ica daje negi tupavi border oko slike, od par pixela debljine. Sto je najjace, kad 2 put kliknem na sliku, i dobijem ACDSee browser, i odaberem istu sliku, sve OK! :p Bug ili shta?
Ovo je izgleda bag. Prvi dan mi je radio normalno, da bi narednih dana poceo isto da se ponasa. Iako bih ukljucio meni, status bar i ostalo i sledeci put kad bih dvoklikno na sliku vratio bi se u taj mod sa ramom.

WD40 je napisao(la):
Probao sam i ACDSee 8 i na kraju mi je puko film jer godinama stavljam svaku novu verziju i nista pametno ne dobijam.
Ja sam se nedavno vratio na ACDSee Classic... i progledao.

Meni se svidja kako radi osmica, mada ima ono shto me je nerviralo i kod sedmice - naime kada slika ima alpha kanal on ga prochita i pokazuje samo ono shto se vidi po alphi... Ne znam kako to da iskljuchim...

@joriq; dishapaun: Meni savršeno radi! Full screen odlično radi, bez bordera. Možda je kod vas problem u ključu? ;)

Da, i kod mene se pojavljivao taj border oko slike u kad je full screen a onda sam provalio da nece da sacuva u setovanju kad otkacim full screen, svaki put kad opet otvorim nije stiklirano. Iskreno to i jeste ono zbog cega je 8-ica izletela

Kod mene toga nema, i posle par dana isprobavanja definitivno ostajem na osmici.

Poslednja izmena:
Ronnie Coleman je napisao(la):
@joriq; dishapaun: Meni savršeno radi! Full screen odlično radi, bez bordera. Možda je kod vas problem u ključu? ;)
kakav kljuc??? registracioni? Kakve to veze ima?
A oni koji ne vide border, mozda imaju monitor podesen da se i ne vide zadnji pixeli (lose objasnjeno, ali probajte da odzumirate malo iz OSD-a, da vidite ima li bordera?).

Jel probao neko da uradi vcd sa fotkama iz acdsee8 ?

joriq je napisao(la):
probao sad... Jel ima jos neko sledeci problem: po defaultu mi sve slike otvara u full screen-u, i tad mi 8ica daje negi tupavi border oko slike, od par pixela debljine. Sto je najjace, kad 2 put kliknem na sliku, i dobijem ACDSee browser, i odaberem istu sliku, sve OK! :p Bug ili shta? I jos nesto: clipove snimane u nizoj rezoluciji ne daje u full screenu :p
Evo instalirah i ja osmicu i prvo sto sam primetio je taj border koji se pojavljuje kada se slika otvori direktno, a ne preko njegovog browser-a. Mnogo me nervira :mad:
Sto se tice clipova, to nije problem, namesti se zoom i to je to. Sledeci put pokrece klip kako si namestio.

Ma ekstra je osmica, moze lako da se customizuje view i unutrasnji prozori i barovi... kod sedmice mi je preview stajao kao poseban prozor, iznad samog programa, a sada je lepo sjedinjen, kao i u trojci. drugo, osmica je za divno cudo mnogo manja od sedmice... ne znam kako

Ima li neko resenje za ovaj problem sa borderom? Ako ne, sledi deinstal...Steta,jer je dosta brza od 7-ice,xnview,irfana,a bogami i svih ostalih viewer-a koje sam do sada probao.

Sto rece Roni, i meni prvo pada na pamet kljuc? Mnogo bi bilo da je bug...

ja stvarno ne znam o kakvom vi borderu pricate... aj nek neko okaci screenshot

Hm... ne znam kako da uhvatim skrinshot, a da to ima smisla. Jednostavno dva pixela bordera postoje kada se otvori slika direktno, a ne preko njegovog browser-a. U pitanju su dve nijanse sive, skoro da mi deluje kao feature, mada mi ne pada na pamet cemu bi sluzio.

Verovatno je u ključu ili ja ne vidim taj border... Screenshot please! :)

Poslednja izmena:
izgleda da je mali bug u full screen-u, evo dva primera:
ponekad ide ovako ako je mala slika
clip2sz.jpg

ovo je onaj tanki border
clip20tw.jpg

Poslednja izmena:
Ne vidi se tu dobro. Jednostavno slika izgleda kao da je uramljena.

Kako se resiti tog tankog `rama`?

Mislim da sam skapirao sta je problem, ali ne i kako se resava. Izgleda da je neki bug kod fit image opcije, jer border ima zato sto ne popuni lepo ekran, nego moze malo da se pomera, ali ako se otvori iz njegovog browsera sve je ok. Cackao sam opcije oko zoom-a i kako god da sam cekirao uvek sam dobijao nesto drugo, cak i ako vratim kako je bilo :d

a zna li neko kako da mu onemogucim ovo prijavljivanje za registraciju,naime kad ga otvorim dok sam na netu izlazi mi ono,activate now/later i to svaki put kad kliknem na ACD SEE dok sam na netu.Smara me vise to pa kako da ga iskljucim

Poslednja izmena:
registruj se :d

nego, je li rijesen vishe ovaj bug sa borderima pri full screenu?

Nazad
Vrh Dno