Šta je novo?

AcdSee 8 Released !

operic

Čuven
Učlanjen(a)
04.07.2004
Poena
620
What's New in This Release:

· Acquire, organize, view and manage your images faster than ever—way faster.
· Save time using more batch image functions than you'll find in any other product.
· Share your photos instantly using SendPix, ACD's free online image sharing, now with mobile phone support.
· Compare similar images. Use ACDSee 7's side-by-side Image Compare feature to pick out the best shot.
· Use the Curves tool to correct exposure.
· Work effortlessly with multiple high-resolution images at the same time.
· Examine your images in their original RAW formats.
· ACDSee supports Canon, Nikon, Fujifilm, Olympus, Kodak, Minolta and other major camera brands.
· Use the Create Disc Wizard to simultaneously burn image files to CD/DVD and create thumbnails of your offline CD.
· Publish your images to TiVo®'s Digital Photo Viewer and bring the digital experience into the living room.
· Expand your organizing and editing capabilities with more tools in the improved Image Basket.
· View all of your photos at once in the Image Well.
· View your folder contents in the Thumbs + Details mode, and specify which information to display.
· Optimize your workflow using the Context Sensitive Toolbar.
· Create PDF and Flash slide shows.

· Manage your images even better in ACDSee 7's improved Organize pane.
· Take advantage of ACDSee's support for MPV and HighMAT.
· View, browse and convert images in the JPEG 2000 format.
· Copy database information to and from your EXIF data.
· Maintain your collection with enhanced database tools.

cini mi se da radi znatno brze od sedmice

A jel' kuva kafu :D mislim, stvarno sta sve nece da naguraju :crash:

Tja... izem ti image viewer kome moram povremeno da optimizujem bazu podataka da ne bi drasticno usporio :(
Pricam o sedmici, ali verujem da ni ova verzija nije mnogo razlicita.
Btw, trazio sam danas neki nezahtevan image viewer sa menijima na srpskom i naleteo sam na ovo: http://www.vallen.de/freeware/ . Vallen Jpegger, nije los.

A koliko kosta ovo?

ACDSee v.8.0 staje $49.99. Mislim da za taj novac ne postoji kvalitetnija opcija.

Download Free Trial

BTW, acdsee.exe je "težak" 12.2 Mb. Ko je download-ovao zna. ;)

Poslednja izmena:
KAkavi su utisci u odnosu na verziju 7 od prosle godine?

I sedmica je bila krš. Instalirao sam je pored Irfana, da bih mogao da čitam neke stripove u "Fit width to screen" modu, ali je bruka koliko je taj program spor u svakom pogledu... osećam se ko da sedim za nekom 486-icom, a komp mi nije toliko jadan :)
Elem, zadnji dobar ACDSee je 3.1...

Ja sam sve vreme koristio peticu, ali mislim da ću sad definitivno preći na osmicu. Neuporedivo brže barata slikama nego bilo koja verzija do sada. U full režimu brzo menjam slike točkićem miša bez čekanja da se slika učita, a pri tom ne osećam apsolutno nikakav zastoj. Koliko god brzo točkić okretao slike se trenutno učitavaju što do sada nije bio slučaj, barem od petice na ovamo. Da ne davim puno, što se brzine tiče oduševljen sam, a za ostalo ću još da pogledam.

Ipak ACDSee nece nikada stici ni CompuPic a ni XnView po brzini otvaranja velikih slika. Ne znam za vas ali ja radim sa slikama velicine od 2Mb pa do nekih 60Mb. ACDSee cesto ni ne stigne da otvori sliku. Pre toga se desi da ja poludim i ubijem ga :mad:. Trenutno koristim XnView, pored toga sto je MNOGO jeftiniji i od $49,999999... koliko kosta (a ne vredi) ACDSee, daleko je brzi i nista mu ne fali.

Šta da radim, morao sam da odvojim deci od usta da bih ga kupio. :D Ali, vredi svaku paru koju sam uložio. ;)

Hm, sta donosi ova verzija u odnosu na ACDSee Classic 2.43? :p

Brze otvara slike od 7-ice.
Meni se cini da gotovo ni nema bitne razlike izmedju ACDSee 8 i XnView sto se brzine tice kod slika koje ja imam do 2Mb velicine.
Ako kliknete na dugme NEXT dva ili tri puta da bi brzo pregledali slike ACDsee 8 je brzi od XnView.

Poslednja izmena:
Ja sam ga sutnuo jos od verzije 4. I dalje necu da se vracam na njega.

Hmm, ja sam prešao na FastStone Image Viewer jer je bio brži od sedmice... Evo sada ću da skinem osmicu da je probam ako tvrdite da je baš toliko brža :D

Ovaj... nema acd editor i gluposti.... To bese kod sedmice islo u paketu ali ovde jok

Probao sam i ACDSee 8 i na kraju mi je puko film jer godinama stavljam svaku novu verziju i nista pametno ne dobijam. Za editovanje i tako nekoristim ACDSee tako da je pala ACDSee 3.1 i koliko vidim ostace na njoj. Otvara brzo i radi brzo a to i jeste cilj "pregledaca slika"

dr.Tiristor je napisao(la):
Ovaj... nema acd editor i gluposti.... To bese kod sedmice islo u paketu ali ovde jok

Ima.
Ništa bitnije novo nisu ubacili.

Trenutno držim instaliranu sedmicu i to je verovatno poslednje od ACD Systemsa što će moj kompjuter videti. Da li je normalno što program za prokleti pregled slika pravi bazu podataka od 1/2 gb... bazu koja je 5x veća nego što ukupno držim slika na hardu :mad:. I onda se ljudi pitaju šta im jede C: particiju.

Ima ali ne posebno kao kod sedmice, ovi mi nekako jadno izgleda.

Parne verzije su nekako uvek bile loše. 4...6... Katastrofa.
Meni je 7ica extra, dobro i brzo radi.

Probaću i 8icu, samo se nadam da neće da doživi sudbinu 6ice koju sam ODMAH uninstalirao, posle jednog pokretanja :)

Aj da ti sedmica radi dobro, radi i mena, ali da je brza... pa i nije!

Ja sam pomalo razocaran osmicom, iako me je sedmica davila.
Kad god sam otvarao acd dok sam na netu {a na netu sam isto toliko koliko mi je i komp upaljen, a ne gasim ga} davio me je sa onim "acd in touch" ili tako nesto, neka aktivacija, koja nikako ne prolazi kod mog provajdera i treba joj citava dva minuta da se digne!
Tek kada se konektujem preko modema, ta stvar stupi u kontakt sa ko zna cime tamo i aktivira se i vise me ne davi!

Ima li neko slicno iskustvo?

Dobar je, malo se brze startuje od sedmice i to mi se svidja.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno