Šta je novo?

ACDSee 7.0

Hej, promenili su ikonu i ova mi svidja.
Eto razloga da sa petice predjem predjem na sedmicu. :D

Poslednja izmena:
Bogami nije los.Tek sto sam makao 6-icu koja je bila spora i odbojna,dodje 7-ica,puno bolja:)Ne znam kako ostalima,ali meni je program bas lijep, a sto je najvaznije-pristojno brz.Mislim da ce ostati na racunaru:)

RazbojNick je napisao(la):
Uh,...pa, 3.0 podrzava neke aparate (naravno starije), a bolje da ti to kaze neko ko ima aparat i ACDSee 3.0 ili 3.1.
Nema to nikakve veze sa samim aparatom ;)
Mozda ce ti ovako biti jasnije: Exif je za slike slicno sto su ID3 tagovi za MP3, tj. u njemu se nalazi gomila informacija o samoj slici (aparat s kojim je snimljena, sa kojim podesavanjima...)

Poslednja izmena:
ACD see interfejs moze da se podesi kako kome odgovara, svaka stvar moze da se pomeri premesti itd. Meni je 5 OK ne znam sta se zalite na njega, 6 uzas ucitava se kao XP cak i duze i jos je nestabilan, ovaj novi ocigledno je bolji ali nisam jos probao...

Kod mene na jednoj masini u firmi koristimo modem za primanje fakseva, koristi se XP-ov program za primanje fakseva. Faks poruke koje se primaju, se bez problema pregledavaju u verziji 6, dok verzija 7 prijavljuje greske i stranicu prikazuje potpuno crnu.... Inace sto se ostalog tice radi sve za sada OK.

Na mom kompu se 7 otvara kao nekada ver.2 :)
Brzo,lepo,stabilno.....

Čini mi se da v7 brže generiše thumbnailove od v5 (šesticu nisam probao).

Floyd je napisao(la):
nikada,ali nikada neću deinstalirati v3.0 u korist neke novije verzije

Bilo bi ti pametnije da v3.0 deinstaliraš u korist v2.43 ,)

Meni sedmica definitivno brze radi + uklinili su sminku koja je najvise usporavala.

acdsee 3.0 ne cita exif, ja sam imao peticu i super sam zadovoljan, medjutim stavio sam sada 7icu jer je lepsa, pa sto da ne. 7ica zauzima vise memorije mislim oko 25KK a 5ica je oko 15KK.
provalio sam bug kod resize photosa na 7ici tj. ne slusa ako je zadam 200%, jer se to jos nekome dogadja (sa vecim slikama od 2500pixela)
i nervirame u 7ici sto ako imam neki quick time movie kada pregledavam slike u tom folderu razvlaci mi preview na celi ekran i bas se uspori, dok je petica samo preletela preko filmica prikazujuci ga u istoj rezoluciji u kom je snimljen, a nisam provalio us settingsima 7ice gde se to podesava.
inace nista nije sporija u pregledu slika. na xp1700 i 256 mb rama.

Ajd da pitam pre nego instaliram i 7.0 pored 2.43 i 5.0:

Da li je neko probao skeniranje iz 7.0 ? Da li je moguce pregledati slike dok je otvoren SCAN dijalog ? Na 5.0 moze, na 6.0 ne moze.

Probao ACDSee 7.0 i dosta je bolji od 5.0 kojeg sam koristio do sada,6.0 sam preskocio

jel zna neko sta da uradim da mi ne otvara mp3, avi i slicne multimedijalne fajlove? u filterima iskljucim "show media files" ali se to primenjuje samo na file browser (prozor u kome se prikazuju thumbnailovi), a ne i na file viewer (u kome pregledam pojedinacne slike)

tools>options> i deshtikliraj preview media files

tj. preview i autoplay audio and video clips...ono je bilo napamet

Ne pomaze... Nisam siguran da si razumeo problem.

Recimo iz commandera (ili explorera) udjem u neki folder sa 10 jpg i 5 mp3 fajlova. Kliknem na prvi jpg. Acdsee mi otvori sliku u file vieweru i u status baru napise da pregleda 1/15 fajlova. To znaci da je uvrstio i one mp3 fajlove, a ja to ne zelim...

aha sada kapiram, nemam pojma

Odes u plugins i destikliras u media plugin -u koje ekstenzije ne zelis.

baš sam sada gledao da se nisam zeznuo za verziju(reko možda imam 3.1 ili 3.2),ipak imam 3.0 i čita exif(već je rečeno-"alt+enter").

Imam i ja 3.0, izgledalo mi je ubedljivije ako nekog citiram... :)

znaci lupio sam, pa sto sam onda prelazio na 5icu?
uf, davno je bilo. izvinjavam se.

Ok, znaci jel neko provalio kako se u ovim novim ACDSEE-ima gasi ona uzasna fora da ti pusta filmice i mp3 i te ostale fajlove, mislim koji ku**c, zasto mi ne pusta samo slike...???
Izludjuje, upalim neku sliku u folderu gde imam i filmice, i on i njih ucitava, sto traje do jaja dugo... mislim sta se on nudi da otvara filmice, debilni program(o 6-oj verziji pricam, ne znam da li je i 7-ica takva)...
Da li ima neka fora da se ovo iskljuci, ocu samo slike da otvara....??

pa evo ti par poruka unazad - Odes u plugins i destikliras u media plugin -u koje ekstenzije ne zelis.

Aaa, preskocio sam taj post, znaci tako se gasi, bas cu da probam kad dodjem gajbi..... lahva....nego kakva je 7-ica u odnosu na 6-icu po brzini otvaranja fajlova..?

Nazad
Vrh Dno