Šta je novo?

ACDSee 7.0

operic

Čuven
Učlanjen(a)
04.07.2004
Poena
620
What's New?

Acquire, organize, view and manage your images faster than ever—way faster.

Save time using more batch image functions than you'll find in any other product.
Share your photos instantly using SendPix, ACD's free online image sharing, now with mobile phone support.
Compare similar images. Use ACDSee 7's side-by-side Image Compare feature to pick out the best shot.
Use the Curves tool to correct exposure.Work effortlessly with multiple high-resolution images at the same time.
Examine your images in their original RAW formats.
ACDSee supports Canon, Nikon, Fujifilm, Olympus,Kodak, Minolta and other major camera brands.
Use the Create Disc Wizard to simultaneously burn image files to CD/DVD and create thumbnails of your offline CD.
Publish your images to TiVo?'s Digital Photo Viewer and bring the digital experience into the living room.
Expand your organizing and editing capabilities with more tools in the improved Image Basket.
View all of your photos at once in the Image Well.
View your folder contents in the Thumbs + Details mode, and specify which information to display.
Optimize your workflow using the Context Sensitive Toolbar.
Create PDF and Flash slide shows.
Manage your images even better in ACDSee 7's improved Organize pane.
Take advantage of ACDSee's support for MPV and HighMAT.
View, browse and convert images in the JPEG 2000 format.
Copy database information to and from your EXIF data.
Maintain your collection with enhanced database tools.

*Plus, automatically synchronize folders using the PowerPack version of ACDSee.

ACD Photo Editor3
Fix common problems such as light levels, red-eye and rotation using the simple Photo Correction Wizard.
Exposure warning indicators help you identify potential problems.
Advanced image editing tools.
Exposure warning indicators.
A Curves tool that allows you to correct exposure.
Professional color management using ICM 2.0 and ICC color profiles.

ACD FotoSlate 3
Print popular photo sizes, such as 4x6, and popular page sizes such as Letter, or pages in any size you choose.
Create calendars, greeting cards and CD covers from your favorite photos.
Create contact sheets in seconds using the Contact Sheet Wizard.
Get crisp prints from grainy, low resolution photos (such as those from email and the Web) with the click of a button, thanks to FotoSlate's unique Clear IQZ resampling.
Save paper with the Paper Saver Wizard that automatically fits as many pictures as possible on one page.
Frame your pictures before printing - choose from a number of beautiful frame designs.
Stylize your pictures by 'cutting' them into shapes like ovals and adding drop shadows.
Personalize the design of pages as you add photos, using the Page Designer.
Include camera metadata or file information automatically in prints.
Ensure accurate color with EXIF Print support and ICM 2.0 and ICC color profiles.

powerpack:

http://files.acdsystems.com/english/downloads/acdsite/acdseepowerpack.exe
http://dlb.pchome.net/multimedia/viewer/acdseepowerpack70.exe
http://dl96590.pchome.net/multimedia/viewer/acdseepowerpack70.exe

standard:

http://dlb.pchome.net/multimedia/viewer/acdsee70.exe
http://dl96590.pchome.net/multimedia/viewer/acdsee70.exe
http://dllishui.pchome.net/multimedia/viewer/acdsee70.exe
ftp://dlb.pchome.net/multimedia/viewer/acdsee70.exe

ja ga sad skidam, pa... videcemo... daj boze da je bolji od sestice... mada cisto sumnjam...

Aje sad prevedi sve to na srpski :) Ja ne skidam dok ne vidim prve utiske...

drago mi je da sam se zeznuo :)

evo za 5 minuta koliko se igram sa ovom novom verzijom, mogu samo da kazem da sam jaaaako zadovoljan, definitivno brze otvara slike od sestice, a cini mi se cak i od petice

Bogami lepsi je i brzi i od petice i od sestice.. nisam jos dovoljno isprobao ali vidi se ubrzanje i lepsi mi je interface...

Jel ima jos nekog vidljivog napredka,sem u lepoti i brzini ?
Koliko zauzima MB kad se instalira?

Calibra 4WD je napisao(la):
Koliko zauzima MB kad se instalira?

System Requirements

___Hardware
Intel Pentium® III 500MHz processor or equivalent (Intel Pentium® 4 recommended)
128 MB RAM (256 MB RAM recommended)
100 MB free hard drive space (250 MB recommended)
High Color display adapter at 1024x768 resolution

Ahahahahahaha, zagrc, kashljuc,... stvarno koji manijaci. Pa, ocu samo da vidim sliku, ne da pokrecem Photoshop. Aman!

nikada,ali nikada neću deinstalirati v3.0 u korist neke novije verzije

RazbojNick je napisao(la):
Ahahahahahaha, zagrc, kashljuc,... stvarno koji manijaci. Pa, ocu samo da vidim sliku, ne da pokrecem Photoshop. Aman!

E, ali momci iz ACD Systemsa se nadaju da će neko koristiti i FotoSlate :) Mislim, kakav bre Photoshop, uzmeš lepo ACD Powerpack, i radiš stvari koje nikako nisi mogao sa Photoshopom :d :smash:

@Bane: Koji je bre to format? Daj neki primer da vidimo, samo da nije ubitacna velicina. Ima nas i na Dial-upu :)

3.0 ima u file association stavku "Other" gde navedes sta jos oces da ti otvara, pa ako moze, moze. A mozes i da skines samo plugin za format koji trazis (kao npr. Jpeg2000).

@Ivan: Imam ja FotoSlate za ACD 3.0 i ne koristim ga. Ne treba mi, a verovatno radi isto kao i novi.

Poslednja izmena:
ha ha ha... Odlicno je. 6 koristim zbog multiple resizeovanja koji trojka nema. Petica je bila krsh, a cetvorka tragedija. Mozda predjem na 7-icu ako ne dodaje neki servis u services.msc ili key u run...

byMaX je napisao(la):
ha ha ha... Odlicno je. 6 koristim zbog multiple resizeovanja koji trojka nema.

E moj Maxe, pa Irfan ima ubedljivo najbolji batch processing...

Check this out:

Prilozi

• Irfan.gif
    Irfan.gif
    20.4 KB · Pregleda: 172
Bane® je napisao(la):
Jel čita trojka exife slika?
aha,mada je koristim acdsee samo za pregled(i za to mi je možda bolje da pređem na irfan,ali navike su čudo)

RazbojNick je napisao(la):
@Bane: Koji je bre to format?
To su podaci koji idu uz fotografije sa digitalaca, takođe poznati kao metadata. Ja sam sa 2.4 verzije (koja ih nije čitala) prešao na verziju 5, koja je čitala - alt+enter pa na karticu metadata... Ništa više od 2.4 mi ne treba, samo da čita exife. Mada sam sad počeo da se igram sa infranom, možda izađe na dobro.

Uh,...pa, 3.0 podrzava neke aparate (naravno starije), a bolje da ti to kaze neko ko ima aparat i ACDSee 3.0 ili 3.1.

Kako ovo da skinem u "7"

Pa i moje misljenje je da je "5" najbolja verzija,ali ova "7" je daleko bolja od"6" i "4".
Ali me interesuje jedna stvar.
Naime u svim folderima gde su mi slike ima i jos jedan do 2 filea koji nisu slike i pise thumbs.db i tphoto.prp fajl.Kako da podesim da mi nepokazuje i te fajlove.Evo u atachmentu stavljam screenshot iz ACD 7,pa da li to moze nekako da se iskljuci,mislim koji ce mi moj to.
Jos jedna stvar,posto nisam deinstalirao "5",da li to ima vez s'tim sto mi prijavljuje neki error kad ulazim u neke foldere koje "5" sasvim normalno otvara(kao neki fajl korumpiran i da li hocu da ga stavi u karantin)

E jes ovaj ACD bloated. Do maločas sam imao 6icu, ali sam je skinuo jer sam se iznervirao što neće lepo da radi sa albumina (iliti Categories, kao su ih krstili). Neki bug je u pitanju, prošla instalacija (pre formata) je lepo radila.
I tako sam stavio Irfan. Mnooogo je ružan, ali prikazuje svašta. Ali ni on nema neke (nema nikakve ustvari) opcije za podelu nakategorije i albume.

7cu ću možda skinuti, ako se ispostavi da je brža i da nije troma. Ima li alternative ovom dvojcu? Picasa je lepa i lepo radi podelu, ali nije preterano podešljiva niti razaznaje mnogo formata.

indy je napisao(la):
I tako sam stavio Irfan. Mnooogo je ružan...
Prvi i obavezni korak posle instalacije Irfana je iskljucivanje strasno ruznog toolbara (Alt+Shift+T) :)

prva stvar koja mi se ne svidja je: kad sam u file browseru u nekom folderu, i kada udarim back, on me vrati u parent folder, ali ne pamti iz kog sam foldera izasao (kao sto to pamti recimo total commander)

Stefan1 je napisao(la):
Pa i moje misljenje je da je "5" najbolja verzija,ali ova "7" je daleko bolja od"6" i "4".
Ali me interesuje jedna stvar.
Naime u svim folderima gde su mi slike ima i jos jedan do 2 filea koji nisu slike i pise thumbs.db i tphoto.prp fajl.Kako da podesim da mi nepokazuje i te fajlove.Evo u atachmentu stavljam screenshot iz ACD 7,pa da li to moze nekako da se iskljuci,mislim koji ce mi moj to.
Jos jedna stvar,posto nisam deinstalirao "5",da li to ima vez s'tim sto mi prijavljuje neki error kad ulazim u neke foldere koje "5" sasvim normalno otvara(kao neki fajl korumpiran i da li hocu da ga stavi u karantin)

ukljucis do not show hidden files

Interesuje me da li postoji plugin za ACDSee koji omoucava pregled vektorskih fajlova- CDR (Corel), EPS, Ai...?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Prvi i obavezni korak posle instalacije Irfana je iskljucivanje strasno ruznog toolbara (Alt+Shift+T) :)

Nije on toliko ružan, već program u globalu. Opcije su nepregledne, pregled direktorijuma sa onim drvetom sa strane je ekstra ružan i sl. ACD mnogo lepše izgleda, ali je spor ko puž i ima dosta drugih mogućnosti koje nikom normalnom ne trebaju. A i bubice su posebna priča...

Samo ti uzmi ACD 3.0/3.1 i teraj.

Koristim Irfanov Pogled kao plugin za Listera u TCommanderu za slikice... Nervira me sto prikazuje sliku uz levu stranu (a ne po sredini kao ACD) i sto pita kod poslednjeg fajla da li da predje na prvi...

Nazad
Vrh Dno