Mare
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 885
Do sada sam sa bazama radio samo u accessu i to je islo sasvim korektno (mada jos uvek ucim, i nisam pravio nista preterano kompleksno, do 10 tabela, baze za izdavanje racune, evidencije o kupcima, fakturisanje, isl). Hteo sam da malo isprobam kako bi to sve funkcionisalo u malo napredijem okruzenju od Accessa i za pocetak sam bez problema prebacio bazu u SQL server 2005, problem je kako napraviti client side gui za unos/izmenu podataka. U Accessu sam to sve radio preko wizarda uz minimalne modifikacije u design modu. Sta treba da uradim u SQL/Visual Studiu? Da li je obavezno programiranje (koje iskreno neznam na tom nivou) ili postoji neki add on ili nesto da se client side gui odradi kao u accessu. Pretpostavljam da moze i da se kombinuje i da se client side uradi u accessu ali onda je to vec bezveze, mada je verovatno i to bolje od cistog accessa (valjda). Napominjem da je sve u cisto edukativne svrhe... znaci ne intresuje me da bude extra kvalitetno resenje ili da bude jako brzo vec da naucim nesto novo pa cu kasnije vec nauciti bolji i tezi nacin.
Dakle ima li pomoci ili mi ne gine C#?
Dakle ima li pomoci ili mi ne gine C#?