bobby63
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.07.2002
- Poena
- 620
Pozdrav svima
Da bih filtrirao ulaz podataka, za unos koristim FORMU koja se bazira na QUERY-ju, u toj FORMI se takodje nalazi i SUBFORMA.
Ako korisnik popunjava po redu: prvo popuni podatke u FORMI pa onda predje na popunjavanje SUBFORME sve je u redu ali...
Ako prvo popuni SUBFORMU pa predje na popunjavanje FORME Access prvo upise SUBFORM koji vise ne zadovoljava uslove QUERY-ja i postaje nevidljiv za tu formu ali ostaje upisan u tabelu sto kvari sve ostale kalkulacije.
Kako da zabranim upis u SUBFORMU dok se barem neki podatak ne unese u FORMU?
Nadam se da sam dovoljno jasno izlozio problem.
Unapred hvala
PS
Privremeno sam zakrpio problem sa
Private Sub Form_Current()
DoCmd.GoToControl "PurchaseOrderNumber"
End Sub
' Koji pri svakoj promeni sloga prebacuje fokus na prvo polje u formi i
Private Sub PurchaseOrderNumber_LostFocus()
PurchaseOrderNumber = Me![PurchaseOrderNumber]
End Sub
' Koji na silu upisuje default ili postojecu vrednost kada prvo polje izgubi fokus
Ali ovo resenje je lose jer se svaki novi slog upisuje sa default vrenostima bez obzira da li ga neko popunjava ili ne, pa se povecava broj praznih slogova
Da bih filtrirao ulaz podataka, za unos koristim FORMU koja se bazira na QUERY-ju, u toj FORMI se takodje nalazi i SUBFORMA.
Ako korisnik popunjava po redu: prvo popuni podatke u FORMI pa onda predje na popunjavanje SUBFORME sve je u redu ali...
Ako prvo popuni SUBFORMU pa predje na popunjavanje FORME Access prvo upise SUBFORM koji vise ne zadovoljava uslove QUERY-ja i postaje nevidljiv za tu formu ali ostaje upisan u tabelu sto kvari sve ostale kalkulacije.
Kako da zabranim upis u SUBFORMU dok se barem neki podatak ne unese u FORMU?
Nadam se da sam dovoljno jasno izlozio problem.
Unapred hvala
PS
Privremeno sam zakrpio problem sa
Private Sub Form_Current()
DoCmd.GoToControl "PurchaseOrderNumber"
End Sub
' Koji pri svakoj promeni sloga prebacuje fokus na prvo polje u formi i
Private Sub PurchaseOrderNumber_LostFocus()
PurchaseOrderNumber = Me![PurchaseOrderNumber]
End Sub
' Koji na silu upisuje default ili postojecu vrednost kada prvo polje izgubi fokus
Ali ovo resenje je lose jer se svaki novi slog upisuje sa default vrenostima bez obzira da li ga neko popunjava ili ne, pa se povecava broj praznih slogova
Poslednja izmena: