Šta je novo?

Access pomoc

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Imam problemchic a nisam bash struchan u ovome pa mi treba pomoc.
Imam X proizvoda koji ce se kupovati naruchivanjem preko telefona.
Kada neko pozove, on izdiktira svoje podatke, kaze koliko kog proizvoda naruchuje i to je to.
E sada, ja sam mislio da napravim i bazu svih korisnika sa njihovim podacima jer ce mnogi od njih chesto naruchivati.

Napravio sam tabele i redove kao na slici i povezao ih na nachin kao na slici.

E sada, meni bi trebala forma u kojoj bih ja imao sve podatke kao u tabeli kupci, ali da se nekako automatski prepoznaju i to na sledeci nachin: npr. neko mi kaze ime i prezime i ja kada pochnem da kucam ime on mi sam "predlozi" nastavak pa kada pochnem prezime on takodje predlozi i u odnosu na to sam popuni sve podatke ako takvog korisnika ima u bazi a ako ja npr nastavim da menjam prvi sledeci podatak u formi, on automatski da isprazni sve jer bi to znachilo da je u pitanju novi kupac sa istim imenom. Ili neko slichno "elegantno" reshenje?
Interesuje me kako da ubacim u toj formi da rachuna i konachnu cenu (ukupnu)?
Takodje bi u toj formi trebala da budu i imena proizvoda (nema ih mnogo) i da pored svakog stoji box koliko proizvoda je ko naruchio. Znachi za narudzbinu su neophodni svi podaci kupca i koliko chega naruchuje.
E i kod reportova mi treba pomoc, kako namestiti da mi shtampa porudzbine samo odredjenog dana? Znachi ja na kraju radnog vremena svakog dana ishtampam report a sutra ujutru da je report prazan (za taj dan prazan ali da naravno mogu da pogledam i prethodne dane).

Mozda nisam bio najjasniji i mozda moje reshenje sa kupcima nije najbolje. Svi predlozi dobrodoshli.

Unapred hvala puno!

Zaboravih sliku.

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    29.8 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena od urednika:
Uh, mnogo si stvari napitao.

1. Ono filtriranje kako kucaš ime - možeš da probaš "link master - child fields" foru. To lepo radi posao. Ili da iskoristiš "On Key Press" event za polja za ime, prezime i ostala koja ukucavaš, pa da kako ti kucaš, kroz VBA da stalno lupaš filter na listu kupaca.
Ima više načina da ovo dobiješ, nije nešto jako komplikovano....

2. Ono oko reporta mi baš nije najjasnije - hoćeš ujutro da ti štampa sve narudžbe od juče? Ako je tako, onda gledaš današnji dan ( date() ), pa minus 1, ili uradiš max na tabelu narudžbi pa filter sa dobijenim datumom.

Nazad
Vrh Dno