Šta je novo?

Access baza, mutilple users...+VB

Carlito

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2001
Poena
619
Znaci vise korisnika reko programa pisanog u VB 6.0 koristi istu mdb bazu... Kako se to odradjuje, lockovanje i ostalo....o cemu da vodim racuna.....da li je bolje (neophodno) da pravim Socket konekcije na Server (koji napravim) i onda taj serverski program regulise pristupanje bazi sa klijentskih aplikacija i lokovanje recorseta .......ili postoji neka opcija koja to odradjuje, a baza se postavi negde , a u ostalim programima se usmeri na nju...Nadam se da me razumete :)
Nasao sam neke ideje u MSDN-u , ali me zanimaju iskustva ljudi koji su to vec radili....kako je najbolje to uraditi...

Pozdrav i unapred hvala za bilo kakvu ideju!

1. Ako imas relativno malo korisnika (5-10) mozes da napravis dvoslojnu aplikaciju. Znaci na klijentu imas MDAC i serveru sa bazom se obracas preko ADO konekcije.

2. Nemoj koristiti ADO Data Control!

3. Vodi racuna da se bazi obraces sto krace, odnosno da zatvaras konekciju posle citanja ili upisa u bazu. Time postizes da veci broj korisnika radi nad bazom a da ne budu konkurentni.

4. Koristi diskonektovane recordsete. (Set rs.activeconnection = Nothing)
Zakljucavanje readonly ili batchoptimistic.

5. Probaj da u samom projektovanju izvedes da isti korisnici NE napadaju iste slogove istovremeno.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno