Šta je novo?

ac2 2.0 u ac3 5.1

bocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
619
Da li neko zna kako konvertovati ac3 2.0 (ili mp2, mp3, wav) u ac3 5.1 uz pomoc BeSweet ili AC3 Machine ili nekog drugog dostupnog ili besplatnog sw

Znam da moze uz pomoz nekih skupih programa kao sto su Vegas ili Sonic-ovih, ali ja to nemam.

Nije bitan kvalitet toga, i gubitak na kvalitetu
Hvala

Ne moze, to od 2.0 pravi samo ac3 2.0, probao sam nece da napraci nikako 5.1. Ako ides iz neceg sto nije ac3 (wav, mpa, mp3, mp2) on napravi ac3 2.0 bezobzira sta da izaberes, a posle ako taj ac3 2.0 prebacis u 5.1 napravi neispravan fajl, on je 5.1 ali nema nikakvog zvuka

pa i logicno je da nece, odakle informacije za jos 3 kanala, razmislite malo. poz

Nije logicno, pravi se vestacki, znam da to radi jer sam video gotov rezultat, problem je sto zahteva skupe programe kao vegas, sonic i jos neke.
A kako radi relativno je prosto, i ne fale 3 kanala nego 4, to je 6-kanalni zvuk
Naravno da kvalitet toga nije kao pravi 6-kanalni zvuk. Najprostiji algoritam je da zadnjim levim i desnim dodelis prednje leve i desne, centralni izmuxujes oba, a za wufer to isto samo sto isfiltriras nize tonove. Vrsi se cak i korekcija jacina signala u +-3-6dB

Ali meni treba neko jednostavnije resenje sa jeftinijim ili dostupnijim programima

Vrh Dno