Šta je novo?

AC-3 9pin kabl gde?

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Gde ima da se kupi AC-3 9pin kabl? Znaci za 5.1 sa tri bananice na jednom i 9pin na drugom kraju. Takodje me zanima kolika je max duzina ovakvog kabla a da se ne gubi na kvalitetu. Da li je nekih 10m monogo?
:wave: :wave: :wave:

Za koje zvucnike ti treba taj kabel? Mislim da taj 9pin-ski konektor nije neki standardan.

Izvinjavam se, nisam video dole konfiguraciju. Za Genius SW 5.1 provereno ne moze da se nadje kabel. Svuda sam trazio. Ako je kabel ispravan, a samo hoces da ga produzis, najbolje je da kupis standardni produzni kabel za stereo dzeksne.

Ja mislim da je taj 9pin standardan i kada bi mi neko rekao gde ga ima.
Inace sada sve ide preko cinceva i adaptera na Live ali ima gomila kablova pa me nervira.Hteo bih da uzmem jedan i da bude duzi jer woofer je udaljen od kompa.
Ako treba uslikacu taj 9pin ulaz.

To definitivno nije nikakav standard, pogotovo ne pod tim imenom, posto se AC3 (iliti Dolby Digital) signal prenosi sa samo 2 zice - digitalni kodirani signal...

Delija je napisao(la):
To definitivno nije nikakav standard, pogotovo ne pod tim imenom, posto se AC3 (iliti Dolby Digital) signal prenosi sa samo 2 zice - digitalni kodirani signal...

Ne bi trebao da bude standard... 9-pin... znaci tri za prednje, tri za zadnje i ... tri za sub/centar?

P.S. Da ne ostanem nedorecen.... kakav crni digital. Tri puta po tri signala sa 3.5 banane na jedan 9-pin konektor. Nema tu ni D od digital.

Poslednja izmena:
i ja trazim taj isti kabal jer sam uz Xwave maestro II dobio 6 cinceva na 9 pinova koji
ne mogu da povezem sa Audigy II zvucnom kartom.

Tebi posao rade 3 konvertera: 2x chinch -> stereo bananica

imam tri ali ne mogu sva tri odjedanput da utaknem jer su previse blizi izlazi na AUDIGY2

Onda napravi produzne... Uz pomoc stapa i kanapa sve se moze... :)

Kako su ljudi vec rekli, taj AC3 konektor ne moze da se kupi, ja sam dosta trazio, imam isti genius, a svuda su mi rekli da toga nema u slobodnoj prodaji.

Stavio sam 3x banana to stereo i super. Oznacis ih samo da ne moras da pratis kabl dokle ide svaki put i to je sve.

Nazad
Vrh Dno