Šta je novo?

Abit P4 IC7-G i875P

• Začetnik teme Začetnik teme jazza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jazza

Čuven
Učlanjen(a)
06.08.2002
Poena
619
Kakve su vase reakcije na ovu plocu. To jest da li je neko vec probao tako nesto. Sutra bi trebalo da je instaliram i potrebne su mi sve informacije vezane za ovu plocu :?:

reakcije? odlicne, sta drugo da kazem 🙂

skini drajvere za zvuk i mrezu sa abitovog sajta, i fleshuj bios na poslednju verziju, dosta povecava memorijski protok

koji cpu? jel B ili C?

Miroslav je napisao(la):
reakcije? odlicne, sta drugo da kazem 🙂

skini drajvere za zvuk i mrezu sa abitovog sajta, i fleshuj bios na poslednju verziju, dosta povecava memorijski protok

koji cpu? jel B ili C?

Koliko je dobra ploca neka govori sam za sebe podatak da znam ljude koji su zeleli da prodaju Thundere Palomine i AT7-Maxove i da uzmu nesto sporije jer im nije trbalo nista brze, a onda kad su videli koliko je dobra ploca nisu mogli da odole da je uzmu, i sa njom Intel 2.4B procesore...😀

OptiPlex je napisao(la):
...

Koliko je dobra ploca neka govori sam za sebe podatak da znam ljude koji su zeleli da prodaju Thundere Palomine i AT7-Maxove i da uzmu nesto sporije jer im nije trbalo nista brze, a onda kad su videli koliko je dobra ploca nisu mogli da odole da je uzmu, i sa njom Intel 2.4B procesore...😀
bas tako, na ostalim AMD platformama mi je morrowind pucao posle sat vremena igranja, a ovde nema sanse ni posle 10 sati...

Jednostavno sam se odlucio da uzmem dobar chipset, i zavrsim jednom muke.

Planiram da uzmem i p4 2.4C ali moram sacekati da uzmem bolju memoriju. Tu bi bio kraj mojoj potrazi, i sa ovim bi se skrasio neko vreme.

Zaista, ploca je i brza i veoma stabilna, dugo nisam imao priliku da vidim nesto ovako

Miroslav je napisao(la):
...

bas tako, na ostalim AMD platformama mi je morrowind pucao posle sat vremena igranja, a ovde nema sanse ni posle 10 sati...

Planiram da uzmem i p4 2.4C ali moram sacekati da uzmem bolju memoriju. Tu bi bio kraj mojoj potrazi, i sa ovim bi se skrasio neko vreme.

Zaista, ploca je i brza i veoma stabilna, dugo nisam imao priliku da vidim nesto ovako

Da i ja dugo nisam video ovako nesto. PRSO SAM SAMO DA ZNATE... Prvo ploca je IC7 ne G. a na sebi ima prikljucak za lan, ali elem. Instaliram novi bios iz biosa mi nestane LAN opcija. Nema veze ni to mi ne treba. Onda instaliram ATi all in wonder ali mi ne radi TV. I nemam drajvere za USB i tako puko sam. A ja sam kuci na 2 dana i moram da se mucim. I ko je sad ovde lud PLEASE HELP

Znaci i dalje si u vojsci? 🙂

dobro ni meni nije bilo jasno cemu network konektor kad nema cipa? moj prvi komentar na forumu je bio da su mogli makar 100mbps kontroler da ubace, sto bi bilo samo $5 vise, ako ne i manje od toga...

A kako nemas drajvere za usb? jel ti koristis win98? ili je u pitanju usb2.0?

Miroslav je napisao(la):
dobro ni meni nije bilo jasno cemu network konektor kad nema cipa? moj prvi komentar na forumu je bio da su mogli makar 100mbps kontroler da ubace, sto bi bilo samo $5 vise, ako ne i manje od toga...

A kako nemas drajvere za usb? jel ti koristis win98? ili je u pitanju usb2.0?

Sto se tice Jakse da i dalje sam u vojsci i bicu jos 4 meseca. A sto se tice Miroslava koji je sto posto u pravu. Koristim win2000 i prijavljuje mi da nema usb-a. Inace uredjaji rade sve ok, ali izgleda da drajver za usb 2.0 nisu jos napravljeni jer ih nema nigde. A ATi jev all in wonder TV nece ni da se startuje, mislim stvarno sam baksuz. Dovucem plocu iz nemacke i to ne za mene i etooo... :eye:

jazza je napisao(la):
...

Sto se tice Jakse da i dalje sam u vojsci i bicu jos 4 meseca. A sto se tice Miroslava koji je sto posto u pravu. Koristim win2000 i prijavljuje mi da nema usb-a. Inace uredjaji rade sve ok, ali izgleda da drajver za usb 2.0 nisu jos napravljeni jer ih nema nigde. A ATi jev all in wonder TV nece ni da se startuje, mislim stvarno sam baksuz. Dovucem plocu iz nemacke i to ne za mene i etooo... :eye:

Ako ce nekome ovo da znaci nasao sam resenje. Instalirao sam winXP i sve radi bez problema, ali zasto nece da radi Win2000 sa All in wonderom, geee don't ask me.

usb 2.0 drajveri se nalaze samo u winxp-u

zar nema drajvera na abitovom cd-u? Ja bi se zakleo da mi je dao opciju u autorun-u za usb2.0... mozda sam i utripovao

Ma bre ljudi kako vi ( kad i gde ) planirate da nabavite 2.4C to meni nikak nije jasno? Da li to neko ovde uvozi ili sta?

Miroslav je napisao(la):
usb 2.0 drajveri se nalaze samo u winxp-u

zar nema drajvera na abitovom cd-u? Ja bi se zakleo da mi je dao opciju u autorun-u za usb2.0... mozda sam i utripovao

Pa ja kad sam ti rekao da sam uz NF7 dobio cd koji iz autorana kad odaberes opciju instaliranja USB2.0 drajvera izbaci samo neki readme file a sam direktorijum na cd-u je prazan, ti mi ne verujes.

BTW NABAVIO SAM BLOODMOON ZA MORROWIND !!!! Ajd' kad se vidimo za koji dan ako ga nisi vec nabavio ima opet da isprobavas da li ti Morrowind radi po 10-ak sati 😀

Pozdrav

kao prvo, nabavka p4 C procesora mora malo sacekati posto moram uzeti i memoriju, na to obrati paznju (ako hoces da ti procesor radi na 1:1). znaci neki ddr400, ja trenutno imam ddr333.

a sto se bloodmoona tice imam ga vec...

Ako se ne varam SP3 za Win2000 daje podrsku za USB2.0.

A mozda i gresim, treba proveriti!

Miroslav je napisao(la):
...

Sta mislis Miro jel to do cipseta ili neceg drugog?

Ja mislim da je nesto drugo na A... , ali ne smem to ovde da pisem pa cu da te zovem ili bacim PM 😀

drjackyll je napisao(la):

Ne, ali se sa Microsoft-ovog sajta moze skinuti update koji to resava. Za sada samo SP1 za XP donosi podrsku za USB2.0. Ipak, meni su na Win2000 radili i drajveri sa abitovog sajta i ovi od Microsoft-a

drjackyll je napisao(la):

Da on mozda i da podrsku za USB 2.0, ali nece Ati all in wonder da radi pod njim. hmmm cudno zar ne? :boom:

Slabo ste vi proucavali sta ploca/cipset nudi!
Lan ustvari ima samo verzija ploce G i to je Giga-bitni lan sa posebnim kanalom koji ne opterecuje pci "magistralu". U tome je stos. Ako nema tog Intelovog gigabitnog lana (koji je u chipsetu) onda je bolje kupiti neku 3com pci karticu za to, kad ne uzeste IC7-G. Mada izgleda da proizvodjaci imaju neki problem(e) sa tim.

Jedna od "gluposti" je kupovina ploce xx7-G jer ona ima gigabitni lan ali 3com-ov koji lezi na pci magistrali pa je zauzme i zagusi sistem...

Ko razume shvatice...

a ko to nije procavao? pa jel sam lepo rekao da IC7 nema lan i da mi nije jasno zasto ga nisu stavili.

Ja sad tebe malo ne razumem, koji to 3com zagusi plocu? Koji to IC7-G ima 3comom lan? ja koliko znam na ploci stoji Intel gigabit. A ako si mislio da neka 3com pci karta zagusi sistem, opet nisi u pravu, probao sam ih nekoliko, doduse samo 10 i 100mbita pa mozda i stoji za gigabitni 3com to sto si rekao

Miroslav je napisao(la):
a ko to nije procavao? pa jel sam lepo rekao da IC7 nema lan i da mi nije jasno zasto ga nisu stavili.

Ja sad tebe malo ne razumem, koji to 3com zagusi plocu? Koji to IC7-G ima 3comom lan? ja koliko znam na ploci stoji Intel gigabit. A ako si mislio da neka 3com pci karta zagusi sistem, opet nisi u pravu, probao sam ih nekoliko, doduse samo 10 i 100mbita pa mozda i stoji za gigabitni 3com to sto si rekao

Abit a i mnogi drugi NE koriste taj Intelov Gbit lan vec dodaju 3com-ov gigabit chip! Ovaj pak radi na pci i davi ga...
Izgleda da trebaju da doplate Intelu nesto za Intelov Gb lan ili im ne radi kako treba ili...
Zato "obicni" IC7 nema nista od LAN-a a slicno je i sa IS7...

dejandj je napisao(la):
...

Abit a i mnogi drugi NE koriste taj Intelov Gbit lan vec dodaju 3com-ov gigabit chip! Ovaj pak radi na pci i davi ga...
Izgleda da trebaju da doplate Intelu nesto za Intelov Gb lan ili im ne radi kako treba ili...
Zato "obicni" IC7 nema nista od LAN-a a slicno je i sa IS7...

Sve u svemu ploca radi kao zmaj. I to je ono sto mi se jako svidja. Samo jos uvek ne mogu da instaliram USB 2 drajver imam nekih problema... Ali resicemo to. :beat:

u cemu je problem? ja koristim XP+SP1 pa mi nije ni trazio drajvere za Usb2.0

Miroslav je napisao(la):
...
E bato sad ga pretera - da je ploca brza jeste. Da je najbolja, verovatno. Da je trenutno bolje uzeti Intel, mozda.

Ali da Morrovind puca na AMD-u, to je glupost. Ja se ne igram mnogo, ali Morrowind igram povremeno i ni jednom mi nije pukla. Ni na ASUS A7V133-C sa palominom 1600+ i Radeonom LE, ni sa ABIT NF7S, 10x200 i Radeonima 8500LE i 9600TX, odnosno NV GF4MX440SE. A igra je takva da kada sednes, ne zaustavljas se vise od tih 10 sati...

Pozdrav Jazzo!

Darko je napisao(la):
...

E bato sad ga pretera - da je ploca brza jeste. Da je najbolja, verovatno. Da je trenutno bolje uzeti Intel, mozda.

Ali da Morrovind puca na AMD-u, to je glupost. Ja se ne igram mnogo, ali Morrowind igram povremeno i ni jednom mi nije pukla. Ni na ASUS A7V133-C sa palominom 1600+ i Radeonom LE, ni sa ABIT NF7S, 10x200 i Radeonima 8500LE i 9600TX, odnosno NV GF4MX440SE. A igra je takva da kada sednes, ne zaustavljas se vise od tih 10 sati...

Pozdrav Jazzo!
ja sam izneo moje iskustvo. morrowind mi je pucao, ovde ne. ako ti se ne svidja, ti mi daj tvog xp-a 🙂

Miroslav je napisao(la):
...

ja sam izneo moje iskustvo. morrowind mi je pucao, ovde ne. ako ti se ne svidja, ti mi daj tvog xp-a 🙂
Bas se premisljam da prodam palomina; kolko nudis :mrgreen: :d :mrgreen:

Verovatno nisi bio drajver od graficke lepo instalirao; desava se da igra puca kada je drajver zbrljan. Meni je pucao NWN zbog losih catalysta na svakih 7-8 minuta. Ali to je reseno...

Pozdrav!

mozda, ali pazi, cela konfiguracija je ista. mozda je pucao zbog integrisanog zvuka? ko zna, znam samo da sam menjao plocu i procesor, sve isto i sa hardverske i sa softverske strane je isto

Nazad
Vrh Dno