Šta je novo?

abit NF7 vs. ASUS A7N8X-X

GIO

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
604
Molim vas, potrebno mi je upotrebljivo poređenje pomenutih matičnih ploča, koje se završava sa "kupi ovo, ne ono". nForce2 je u obe priče, čuo sam da je muzička ASUSova korektna... (Takođe, razlika u ceni između GEFORCE 4 MX 460, 64MB & ASUS ATI RADEO 9200 128MB je samo 2€. Šta preporučujete? Valjda i tih 64MB viška nešto znače)

HVALA

Prvo i prvo, sve Asusove ploce sa "-X" sufiksom treba izbegavati. Dakle: "Kupi Abit a ne Asus" :D
Muzicka na obe ploce je identicna; odnosno ravna nuli. Ni jedna od njih nema SoundStorm koji krasi Nforce 2 cipset.

Ako ti je do zvucne, pazari Abit NF7-S ili ASUS A7N8X-Deluxe (koja nije ni po cemu bolja od NF7-S ali je osetno skuplja).

btw, od one dve graficke bih pre uzeo provereni GF4 MX 460 nego osiromaseni, 64bitni Radeon 9200

ABIT NF7 je stvarno odlicna ploca i tacka.

Kao korisnik koji je promenio mnogo maticnih ploca i koji je sada vlasnik AbitNF7 mogu ti reci da je ploca fenomenalna.Za relativno malo para dobijas izuzetno stabilnu plocu sa velikim overclockerskim potencijalom.

Sto se grafike tice,apsolutna preporuka za GF4MX460,jeste da je DX 7.0 kompatibilna,ali je mnogo brza od 9200SE koja je 8.1,ali joj to nista ne vredi.
Skoro sam za ujaka nabavio GF3 za 40e i mogu ti reci da je mnogo bolja od ove dve.

Poslednja izmena:
NF7 naravno.Najbolji izbor bilo da te o/c zanima ili ne.Sto se tice graficke slazem se sa onim sto je rekao eternity.

NF7, em je mnogo ozbiljnija ploca od asusovog modela, em podrzava dual channel, sto se tice zvucne najobicnija integrisana zvucna ti je kod obe, i abit ima jos prednosti al da te negusim detaljima.

graficka gf4 mx460 bi bila moja preporuka, mada se sa time nesto i neces naigrati previse.

ABIT NF7 mozes da uporedis jedino sa ovim ASUS A7N8X DeLuxe a opet
ti je trka MRTVA.ABIT sa NF7 je postavio standard jako visoko za konkurente
jedino EPoX ga prelazi opusteno.

Definitivno NF7 jer je zaista mnogo bolja ploca ..Sto se tice Asus-a on nije toliko los kao sto mnogi pricaju , ja ga imam na drugoj masini i mogu ti reci da je mnogo dobra ploca, ali nema sta da trazi pored Abita ;)
Uh ne vidjoh , izmedju te dvije kartice uzimaj definitivno Radeon 9200!!
Poz...

Poslednja izmena:
Ajd' reko' da ne otvaram novi topic, vec da pitam ovde. Koja je razlika (sta to ova ploca ima, a ova nema) izmedju Abit-a NF7; NF7-S, NF7-S2 i AN7, tj. EPOX-a 8RDA+ i 8RDA3+. Znam da trazim "na gotovo", ali kad vec neko zna nek' napise sustinu. Hvala.

Uzmi Abit nf7 nikako aususa a7n8x-x to je krs, a sto se tice graficke uzmi 9200 jer ce ti vishe igrica raditi na njoj nego na mx460

ToxiC je napisao(la):
SATA mi ne treba pa nisam pazario 20-tak evra skuplju NF7-S nego samo NF7 koja je ,mislim da je, najjeftinija pure nForce2-U ploca na trzistu)

Mislim da je najjeftinija kako ti kazesh "pure" NF2 ploca Epox EP-8RDA3I (NF2 Ultra400, nema soundstorm, nema SATA). Mislim da bi trebalo da je oko 5-10e jeftinija od NF7...

A da napishem neshto u vezi inicijalnog pitanja : Taj Asus A7N8X-X nije NForce2 Ultra 400, tachnije nema Dual Channel Memorijski kontroler
http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X-X&langs=01#

Izmedju te dve ploce, svakako NF7, kao shto je vec gore receno 100 puta ;)

Poslednja izmena:
noki je napisao(la):
ABIT NF7 mozes da uporedis jedino sa ovim ASUS A7N8X DeLuxe a opet
ti je trka MRTVA.ABIT sa NF7 je postavio standard jako visoko za konkurente
jedino EPoX ga prelazi opusteno.

A i ti ga sad lupio pa osto zhiv... Ne mozesh da poredish obican NF7 sa tim Asusom zato shto NF7 nije u klasi sa njim... Sa A7N8X DLX dobijash SATA, SoundStorm i FireWire dok na NF7 nema nishta od toga... E sad, to shto je taj Asus vishe para nego muzike...to je vec neshto drugo... A NF7 moze da se uporedi sa vec gore pomenutom Epox EP-8RDA3I poshto imaju istu opremu... ili ako pricamo o Asusu onda sa A7N8X ne-Deluxe

Svi smo shvatili da je NF7 naj naj u toj klasi, ali evo jedne vazne zamerke: nema podrsku za butovanje sa USB HDD-a.
Vecini to nece zasmetati,ali ima ljudi kojima je to vazna opcija.
A moje licno misljenje je da sve iole novije ploce moraju imati ovakve i slicne opcije,a ne da se stedi na takvim stvarima.Iako mi jos uvek nije jasno kako su mogli ustedeti na tome,ili ih je mrzelo,ili sta drugo...
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno