Šta je novo?

Abit NF7-S ???

sponji

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
609
Naime imam doticnu plocu(v2.0 & bios 1.4) i na njoj XP 2600+(133x16, 1.63v), overklokovao sam cpu na 166x13, 1.65 i sve je radio ok otprilike 3-4 meseca.I onda bez ikakvog razloga, tj nista nisam menjao ili dirao, sitem mi prijavi pri paljenju da ima problema da se procesorom i da ga je postavio na 100x16, ja kazem ok i restart. Onda uopste nije hteo da se bootuje jedan beep i to je to, ne pali ekran nista. Onda sam ja normalno clear cmos i sve se vratilo na defoult.
Da li neko zna sta se desilo i da li ponovo da overklokujem?

sponji je napisao(la):
Naime imam doticnu plocu(v2.0 & bios 1.4) i na njoj XP 2600+(133x16, 1.63v), overklokovao sam cpu na 166x13, 1.65 i sve je radio ok otprilike 3-4 meseca.I onda bez ikakvog razloga, tj nista nisam menjao ili dirao, sitem mi prijavi pri paljenju da ima problema da se procesorom i da ga je postavio na 100x16, ja kazem ok i restart. Onda uopste nije hteo da se bootuje jedan beep i to je to, ne pali ekran nista. Onda sam ja normalno clear cmos i sve se vratilo na defoult.

Desava se to....nastavi dalje sa overclockingom.

Evo overclockovo, i sve radi kao i pre OK.
Gremlini postoje !!!

Iz ko zna kojih razloga ( variranje strujne mreze ) CPU nije dobio dovoljno struje da se postuje, Abit je odmah vratio na difolt mnozilac, a magistralu na 100 ( to uvek radi ). Nista cudno. A mozda si i zapostavio gremline, pa cisto da te podsete da su tu. O:)
Samo vozi.
Inace ne moras da radis ccmos kod takvih slucajeva. Iskluci napajanje na prekidac, ili izvuci strujni kabl, pa posle 1min ukljuci masinu i to je to ploca sama vraca na difolt procesor. Jedino je problem kad se prekloka memorija, onda ovo ne radi i mora na ccmos.

Ma nemoj da ih slusas, nisu im postene namere hoce da te ubede da nepostoje mala cudna bica zvana "gremlini". Ma jok lepo ti kazu ljudi oce to ponekad, meni se desilo mnogo puta, jedino mi nije jasno zasto nije hteo da se upali posle restarta, ali boze moj. Malo je glupo sto si radio cmos clear, ali ok. Sada bi ti neko rekao: "eto vidis jesam li ti lepo rekao da ne overklokujes..." Ali sta te briga. Izmedju ostalog sta si ti tu uopste overklokovao? Mislim samo si podigao fsb, ali nisi povecao takt procesoru, daj stavi to barem na 200, a mnozilac koliko moze boze moj, fsb je najbitniji.

sponji je napisao(la):
Jesi li probao da mu ukljucis Prime95?

Jesam, i radio je dugo,dugo nisam zapamtio do kog je testa stigao. Temperatura CPU je standarno 20C( 10C ali je 1.4 bios) veca od sobne(otvoreno kuciste). Posle Prime95 temp cpu porasla je za 5-6 stepeni.

milenkoc23 je napisao(la):
... Mislim samo si podigao fsb, ali nisi povecao takt procesoru, daj stavi to barem na 200, a mnozilac koliko moze boze moj, fsb je najbitniji.

Mozda cu jednog dana da stavim 200 za sada mi je ovo dovoljno, a i procitao sam i ovde i na nekim stranim forumima da nf2 cipset voli sihroni rad inace imam 2x256mb ddr333(Kingston) na optimal setovanjima. Plasim se temp cpu posebno kada procitam na kako malim temp rade neki Athloni pojedinih ljudi sa foruma.Inace imam Raptora.

U svakom slucaju hvala puno na savetima cheers

sponji je napisao(la):
...
Plasim se temp cpu posebno kada procitam na kako malim temp rade neki Athloni pojedinih ljudi sa foruma.Inace imam Raptora.
Pusti ti te price. To svako ima svoju politiku.
Ja imam Tt 7+, ler mi je na 50 stepeni, full load necu ni da ti kazem koliko ide... i boli me uvo za temperaturu. Znam da nece da crkne od vrucine.
Procesor radi k'o zmaj, 300% stabilan. Sta god da mu poturimo, pregurace test.

Nadam se da sam te bar malo utesio oko temperature...

Nazad
Vrh Dno