Šta je novo?

Abit nf7 i magistrala problemi

• Začetnik teme Začetnik teme Bad MF
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bad MF

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
649
Abit nf7 v1.2 + 2x256hyperx pc3000. Na 200mhz sve radi. Na 210 memtest je ceo prosao bez greske, medjutim u win-u slika brljavi ko da je agp otisao, a nije 66mhz je fiksiran. Prime sam samo malo pustio, svega par minuta, i radio je, nisam hteo da se izivljavam.

Kao da ploca posustaje, ali onda ne bi memtest trebalo da prodje?

pozdrav

Memtest nije Biblija. Desava se da ga moduli prodju, a da se Win zakuca. Sa druge strane, ni svaki HyperX PC3000 ne radi na 210MHz, tako da i u tome moze biti problem. Pozajmi neku jacu memoriju (npr. PC3500), olabavi je, pa probaj 210MHz FSB. Generalno NF7 ne bi smela da ima problema sa 210MHz, sem ako bas nisi imao srece sa primerkom.

P.S. Prime nemoj pustiti malo, vec ga pusti 24h.

Upravo tako kako Valek kaze, Prime treba pustiti sto duze. Recimo meni je na 218MHz (Abit NF7-S v2.0 sa Twinmos, Winbond CH-5 memorijom 2*256MB) tek posle 24 sati reda prijavio gresku.
Smatram da je Memtest86 dobar ali je Prime pravi pokazatelj stabilnosti sistema.

Pozdrav!

Pazite, pustam i ja prime, onako muski 🙂 Ali mi je malo besmisleno da ga uopste pustam kad mi se slika raspada u desktopu, ko da sam graficku preforsirao pa teksture pucaju 😀
Takodje mislim da je prime najbolji test za stabilnost.

Mozda memtest nije savrsen, ali majku mu, cekao sam preko dva sata da odradi i nije prijavio gresku. Ajde da moze da se desi da memtest prodje, komp radi, a u nekim situacijama se zaglavi. Ali da bude ovako ekstreman slucaj to mi je malo cudno... Probao sam da razlabavim memoriju i opet slika brljavi.

Nazad
Vrh Dno