Šta je novo?

Abit KX7 333 veliki problem

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Corsair Vengeance 3000MHz DDR4 2x8GB
GPU
Sapphire Nitro + RX580 8GB
Storage
Kingston KC3000 1TB
PSU
Cooler Master v850
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Uzeo sam doticnu plocu revizija 1.1 i procesor AMD XP Agoia Y. Sve sam lepo namestio, i hteo da ukljicim komp. Upali se medjutim monitor se ne pali niti prijavljuje procesor. Probao sam CMOS klir, vadio komponente, stavio drugi dzamper na CMOS klir pinove,probao enermax 400Wi chieftec 340W napajanja ... medjutim nista. U cemu je problem?

Probaj drugu graficku...

Nije do graficke. Inace probao sam dve AGP GF4 MX 440 i GF2 MX medjutim nista. Siguran sam da nije do toga.

Sta se cudis. Pa to je Abit. U cenu je uracunata i *******...a, zar ne. Imao sam iste probleme. Prvo kuciste moras drzati otvoreno, jer poslije svakog restarta comp. moras povaditi memoriju pa ponovo staviti, prtisnuti graficku ili tako nesto pa da se kompa probudi. Ja sam prvo okrivio graficku, zatim procesor XP 2000+ izmenjao sam pet memorija i tri napajanja i opet sve isto. Onda sam prokleo Abit i sve njegove zezancije, vratio plocu i uzeo EPOX-a jer je to najbolja, nastabilnija, najoverclokovanija, najjeftinija, najposlusnija, najekonomicnija i najupotrebljivija ploca koja postoji na kugli zemaljskoj. Kapiras. baci to smece i svicenuj na Epox, to ti je najbolje, izuzev ako ne uzivas u Abit-*******...i.

ABIT rules! ;)
Abit forever. :)

A da nije neka losa serija sa KX7 u pitanju?

Kao sto je delimir jednom rekao: "Uostalom ta ploca i nije za malu decu...:D"
I meni je trebalo mesec dana da proradi perfektno, onako kako treba!
I potpuno se slazem sa Matrix-om!cheers

ne znam zasto si to pitao nas ovde ali ploca ti je ocigledno neispravna ... to bi ti odgovorio cak i Travolta iz Borce Grede ... nego to se bre desilo i mom drugaru sa istim tim abitom - izgleda zapala neka budj serija tih kx-ova ... i na kraju je dobio jos budjavijeg gigabajta ali je debelo doplatio iako je cena GA sada ista kao cena KX kada ju je on kupio ... mada GA lepo radi za sad ...
i da se razumemo Abit rules ako je ispravan ...
aj pozdrav

Athlon je napisao(la):
Sta se cudis. Pa to je Abit. U cenu je uracunata i *******...a, zar ne. Imao sam iste probleme. Prvo kuciste moras drzati otvoreno, jer poslije svakog restarta comp. moras povaditi memoriju pa ponovo staviti, prtisnuti graficku ili tako nesto pa da se kompa probudi. Ja sam prvo okrivio graficku, zatim procesor XP 2000+ izmenjao sam pet memorija i tri napajanja i opet sve isto. Onda sam prokleo Abit i sve njegove zezancije, vratio plocu i uzeo EPOX-a jer je to najbolja, nastabilnija, najoverclokovanija, najjeftinija, najposlusnija, najekonomicnija i najupotrebljivija ploca koja postoji na kugli zemaljskoj. Kapiras. baci to smece i svicenuj na Epox, to ti je najbolje, izuzev ako ne uzivas u Abit-*******...i.
dal ti znaš o čemu pričaš??? ccccc... kx7 kod mene, delimira i još dvojice drugara koje ja ovde znam (da je imaju) radi blago savršeno od samog početka.

BeastMaster je napisao(la):
dal ti znaš o čemu pričaš??? ccccc... kx7 kod mene, delimira i još dvojice drugara koje ja ovde znam (da je imaju) radi blago savršeno od samog početka.

Zna sta prica, i nije ni prvi ni poslednji sa takvim problemom. Istu plocu sam prodao clanu foruma i vratio mi je na reklamaciju kao neispravnu, posle vise pokusaja promena memorija i graficke. Kada sam je isprobao na mom stolu proradilo je sve iz prve. I dan danas radi sve kako treba u jednoj masini. Duhovi?! :(

ma bre ploca je neispravna 98%, mozda je slucaj ako procesor nije otkljucan a multiplikator mu se namesti na pogresan - onda se desavaju "duhovi" ali sumnjam da je to posto se decko bas petljao dosta i nije uspeo da natera plocu da proradi ... ne ponizavajte coveka i plocu
ajd
btw ta ploca radi ako joj se cefne i na 200W(DTK) sa xp 1600+ i t d ...

mozda je problem do kulera na procesoru koji se vrti presporo?
nisam siguran, ali mislim da mi je neko isprichao tu prichu za KX kupljenu u skorije vreme (mozda je i do serije), pa ako kuler valjda ne prelazi 3000 rpm-a, ploca se ne budi

Ji 4Tze je napisao(la):
mozda je problem do kulera na procesoru koji se vrti presporo?
nisam siguran, ali mislim da mi je neko isprichao tu prichu za KX kupljenu u skorije vreme (mozda je i do serije), pa ako kuler valjda ne prelazi 3000 rpm-a, ploca se ne budi
e to je vrlo moguce ako je tacno, pogotovu sad kad vecina uzima onaj speeze koji ide na 2600 ali super hladi jerbo je veliki i vrhunski uradjen ...

Athlon je napisao(la):
Ne znam o cemu ti pricas, ali meni je najmanje 15-tak Abita proslo kroz masinu i nijedna nije *****avala osim one koja nije bila ispravna. Procenat neispravnosti uvek postoji bio to Abit, Epox, Asus, Microstar ili neko deseti. Na osnovu jedne felericne ploce ne mozes da kazes da je neka shit.

Vratio sam plocu i cekam da mi stigne nova. Videcemo.

vrobec je napisao(la):
Vratio sam plocu i cekam da mi stigne nova. Videcemo.
pazi ja sam ti reko kod mog drugara ista ploca(raid) isti simptomi decko se zalio na neispravnost cekao 2-3 nedelje i nakraju su utvrdili neispravnost ploce ali abita nije bilo pa mu je vracen GA kt400 uz doplatu ... smaranje ... al desava se

Resen problem zamenom ploce. Sve OK!

eto ipak je bilo do tog singla... Abit ostaje veran kvalitetu.. as always.. ;)

Athlon je napisao(la):

Da, "EPoX" je baš jeftina ploča. Mislim - ne lupaj. Evo ga kod mene KX7-333 radi kao zmaj. Ako ne znaš da podesiš nemoj da kukaš, nego pitaj. Koliko vidim radi odlično i drugim memberima - ma svaki dan se javi po jedan zadovoljni vlasnik dotične ploče :D

Athlon je napisao(la):
Sta se cudis. Pa to je Abit. U cenu je uracunata i *******...a, zar ne. Imao sam iste probleme. Prvo kuciste moras drzati otvoreno, jer poslije svakog restarta comp. moras povaditi memoriju pa ponovo staviti, prtisnuti graficku ili tako nesto pa da se kompa probudi.
Znaci, tako treba? E, onda ja stvarno nemam pojma...
Jer, ja kuciste uopste i ne otvaram, bar ne u slucaju preteranog budzenja, nista ne diram memoriju, ne daj Boze da stiskam graficku... Samo elegantno na Insert gumb i vratim default vrednosti za CPU, dok mi memorija ostaje na istom. Ako cu i memoriju, moze opet jedan lagani restart i na Insert - opla, evo i memorije na defaultu. Jes da moja nije KX, ali je definitivno ABIT.
A onaj ClearCMOS jumper... jos je pod garancijom! :)
Athlon je napisao(la):
Onda sam prokleo Abit i sve njegove zezancije, vratio plocu i uzeo EPOX-a jer je to najbolja, nastabilnija, najoverclokovanija, najjeftinija, najposlusnija, najekonomicnija i najupotrebljivija ploca koja postoji na kugli zemaljskoj.
Ih, ih, ih... Polako druze, stucaju majstori u Epox-ovim fabrikama sve u sesnaes'!
Athlon je napisao(la):
Kapiras. baci to smece i svicenuj na Epox, to ti je najbolje, izuzev ako ne uzivas u Abit-*******...i.
Alal ti plajvaz!!! Tako se to radi... Sta ima da se *****avas sa najboljom ploco, odma u kantu i zdravo!
Ko ne zna da nasteluje ABIT-a, i treba da menja plocu... samo, mislim da je bolja solucija neki Chaintech ili GigaByte, mozda cak i FastFame... djavolski stabilne ploce! :D

delimir je napisao(la):
Da, "EPoX" je baš jeftina ploča. Mislim - ne lupaj. Evo ga kod mene KX7-333 radi kao zmaj. Ako ne znaš da podesiš nemoj da kukaš, nego pitaj. Koliko vidim radi odlično i drugim memberima - ma svaki dan se javi po jedan zadovoljni vlasnik dotične ploče :D

Imam KX7-333R vec jedno 4-5 meseci i 0 problema vec mesecima, XP1600+@1750MHz, na 7VRX ni da bekne preko 155MHz.

jaksa je napisao(la):
Imam KX7-333R vec jedno 4-5 meseci i 0 problema vec mesecima, XP1600+@1750MHz, na 7VRX ni da bekne preko 155MHz.

Imao sam dve GA 7VRX ploče (rev 1.1 & rev 2.0). U pitanju je odlična ploča, ali nije za neki preterani overklok, jer nema PCI delilac 5...

Do sada sam uvek imao ABit u mašini (ZM6, BE6-2, BX133-Raid, KX7...) i uvek sam bio zadovoljan istom. Jedino sada što mi je malo smetalo u početku (mada se ne bih bunio ni sada da imam te opcije) je što joj fale neke stvarčice koje je imao GA (a imaju ih i druge ploče). Npr: onaj boot menu sa F8 tasterom, boot logo itd...Mada sada sam i prestao da obraćam pažnju na to, ali boot menu mi fali...

jaksa je napisao(la):

A ja sve mislio da imas P4, moracemo onda da te diskvalifikujemo sa liste overklokera posto se kitis tudjim perjem. :D

Aca je napisao(la):
A ja sve mislio da imas P4, moracemo onda da te diskvalifikujemo sa liste overklokera posto se kitis tudjim perjem. :D

Javno priznajem da na poslu imam p4 2,4+it7max2 :D
Ali prava ljubav kuci ceka, xp1600+/kx7, ubih se utisavajuci ga, za sada dosta uspesno.
Sta cu, sedim na 2 stolice, ni sa jedne mi se ne silazi :D

jaksa je napisao(la):
Javno priznajem da na poslu imam p4 2,4+it7max2 :D

Dobar ti posao :)

Kod mene: ZM6 3 godine + prezivela operaciju modifikacije a sada KX7 , prede :)

alo bre ...
Vi sto mrzite abita, a i ostali obratite paznju da decku abit nije pravio "probleme" nego je bio NEISPRAVAN! a sto se kaze u svakom zitu ima kukolja ...
Inace ne znam nikog ko je sa kx7 imao "probleme" ... a najvise ****** u skorije vreme je pravio Gigabajt, ma njima nijedna opcija u biosu ne treba - samo default ... tako jedino radi

Opusteno :) Naravno da moze da se desi da ne radi. I ne moze se na osnovu toga doneti zakljucak da li je neki prozivod los/dobar. To se desava i Ferrariju, iako postoji covek koji svaki model ispita pre prodaje , desi se neki koji nece da radi kako treba. Zato postoji garancija!

Evo KX7 sam klokovao na 9*200 MHz sa Samsung memorijom 2.85V (Studentu hvala) i AGOIA Y-om. Jedino mi se zakuca u Hot CPU Testeru nakon 35 minuta. Ima li pomoci ili da ostavim na nizem FSB-u?

vrobec je napisao(la):
Evo KX7 sam klokovao na 9*200 MHz sa Samsung memorijom 2.85V (Studentu hvala) i AGOIA Y-om. Jedino mi se zakuca u Hot CPU Testeru nakon 35 minuta. Ima li pomoci ili da ostavim na nizem FSB-u?

Preduslovi za dobar o/c su: kvalitetno i jako napajanje, dobro hladjenje cpu, dobro provetravanje kucista (i dobar primerak procesora:)).

Posto se tebi zakucava nakon 35 minuta, verujem da ne hladis dobro cpu. Ja bih prvo sve drugo uradio i probao, pa kao krajnju soluciju spustao freq.

A pomoglo bi i da napises kakvu konfiguraciju imas.

Ne verujem da je problem sa hladjenjem. Meni ne prelazi 47 i recimo da mi je isto taj HotCPu pucao posle pola sata. Drzao sam ga n 1.85GHz i na 1.725V. Kada sam digao napon na 1.75V sve je OK. Posto sam digao napon temperatura je skocila a CPU radi za sada stabilno.

Evo, komponente koje imam:

Chieftec Server kuciste 340W
Abit KX7 rev 1.1
AMD XP AGOIA Y 1600+
Samsung 256 MB
Asus GF4 MX 440
Plextor 24/10/40
Plextor Ultraplex40max SCSI (rules)
IBM 120GXP 80 GB
Spire FalconRock cooler (identican sa Speeze Raptor)
Cooler za kuciste
Tekram 390U Ultra SCSI card
SB Live!
MAG XJ717 monitor

CPU na 1.85V, memorija na 2.85V.

Vrh Dno