Šta je novo?

Abit KX7 333 problem sa Elixir memorijom

• Začetnik teme Začetnik teme sasami
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sasami

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
650
U doba najveceg poskupljenja morao sam da kupim mem i kupim elixsir pc3200 256MB cas3, cipovi su 5ns, ubacim u komp stavim magistralu 200 i komjuter pocne da pisti. Odmah sam znao sta je i posle puno ubedjivanja sa plocom, dodjem do zakljucka da preko 170MHz nema sanse, radi do 175 ako se podigne napon. Najpre sam mislio da je problem u tajminzima, na ploci postoje podesavanja cas2 i cas2.5 dok je memorija cas3 (koliko sam video gotovo sve pc400 memorije su cas3 pa i kingston). Probam memoriju kod druga na MSI KT3 Ultra ARU i sve lepo radi na 210MHz iako i kod te ploce postoji podesavanje samo cas2 i cas2.5 To znaci da moj ABIT nevoli elixir ili sta, siguran sam da moja ploca radi na 200Mhz sa noname pc333 6ns radila je na 192 a na 201 se ucitavao WinXp ali je posle nekog vremena pucao.
Razmisljam da zamenim elixir uz doplatu za kingston, kakva su vasa iskustva koja memorija najbolje radi sa KX7 plocom?

sasami je napisao(la):
kakva su vasa iskustva koja memorija najbolje radi sa KX7 plocom?
Aca, KX guru, ce ti reci... Corsair! :beat:

Jeste Corsair, ali i mnogo kosta. Osim pomenutog, zaista dobro, na toj ploci radi i originalni Samsung PC2700 a i PC3200 samo ih treba naci.

I HyperX se ne buni uopste :d Znaci za jedan takav krem od ploce mora i krem memorija :mrgreen:

Rade odlicno i razni (transcend, kingston) moduli sa winbond chipovima, sa Winbond BH6 chipovima savrseno, sa BH5 nisam probao, ali trebalo bi jos bolje.

jaksa je napisao(la):
Rade odlicno i razni (transcend, kingston) moduli sa winbond chipovima, sa Winbond BH6 chipovima savrseno, sa BH5 nisam probao, ali trebalo bi jos bolje.
Eh, da na ovo sam zaboravio... izvinjenje Jaksi, jer mi je on svojevremeno pozajmio jedan Transcend PC2700, naravno, sa BH-6 cipovima, koga sam ja probao na KR7A i radio je fenomenalno, tacnije postigao je identican rezultat kao Corsair PC3200!! (sto opet nije nimalo cudno, jer oba modula imaju identicne cipove, vec pominjane Winbond BH-6)

Dakle, za KX-a svi moduli sa Winbond cipovima. Oni mu najvise leze 😉

Ja npr. imam 2x256 elixir 266 + samsung 400 i sve to odlicno radi na najstrozijim setovanjima na 172MHz FSB!

Ufretin je napisao(la):
Ja npr. imam 2x256 elixir 266 + samsung 400 i sve to odlicno radi na najstrozijim setovanjima na 172MHz FSB!
Taj Elixir bese CAS2?

Rasa je napisao(la):
...

Taj Elixir bese CAS2?

Pa radi na cas2 i 172MHz-a bez problema ali je deklarisan na 2.5!
Sad su drugaciji chipovi, ja sam ga kupio pre godinu dana.

Nazad
Vrh Dno