Šta je novo?

ABIT KX-333 RAID vs GA-7VRXP

pantaNS

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
620
Dakle,
zanima me koja je razlika u brzini ove dve ploce, pri realnom radu bez ikakvih overklokovanja i budzenja (znaci na 133fsb), tj. brzina diska, korisnicki programi, . . .

Pozdrav,
Nebojsa

Ja ne znam kakvu ti to "brzinsku razliku" ocekujes od ploca sa istim cipsetom pri istim setovanjima. Nista sta bi se moglo goliim okom uhvatiti, u svakom slucaju. I te male akademske razlike izmedju dve masine se vrlo lako "prebrode" dobrim ili losim odabirom memorije, graficke karte, diska i slicno.
Ukoliko trazis maximalni overclock, Abit je bolji izbor. Ukoliko te interesuje ploca na defaultnom podesavanju, onda su sve 'tu-negde' - odlucuju detalji. Uostalom, mislim da bese 17 ili 18 ploca sa KT-333 cipsetom na testu kod Toma, koristeci default podesavanja - pa se uveri i sam.

Razlike izmedju svih KT333 ploca su manje vise zanemarive, ABIT je nesto brzi, ali pravu snagu postize tek kod overklokovanja, jer moze da dostigne 166+ FSB i da na tome radi stabilno, sto nije slucaj sa Gigabyte-om. Da me ne shvatis pogresno, Gigabyte je odlicna ploca za te pare, ako ti treba 5.1 zvuk i USB 2.0 (sto ABIT nema).

Ako ćeš ploču da voziš sa krdža memorijom onda uzmi Gigabyte, a ako si u mogućnosti da nabaviš vrhunsku memoriju i želiš da O/C CPU onda, svakako, ABit KX7-333...

Ma ne razmisljaj uopste, Abit.

Meni bar na VRX mnogo smeta Ami Bios, za razliku od Awarda na Abitu,
sta cu, ne volim da menjam navike:)

jaksa je napisao(la):
Meni bar na VRX mnogo smeta Ami Bios, za razliku od Awarda na Abitu,
sta cu, ne volim da menjam navike:)

A u cemu je to AMI-jev bios katastrofalno losiji od AWARD-ovog ?

Posto bios (ciji god da je - AMI, AWARD, Phoenix, itd) treba da pruzi podesavanje opcija koje proizvodjac ploce daje plocom, ploca sa odredjedjenim setom opcija bi trebala da ponudi jedno te isto kroz bilo koji bios (mozda jedino drugacije rasporedjeno po menijima). Mozda delujem malo neobavesteno, ali voleo bih neko razjasnjenje oko tih prednosti/nedostataka.

silverglider je napisao(la):
A u cemu je to AMI-jev bios katastrofalno losiji od AWARD-ovog ?

Posto bios (ciji god da je - AMI, AWARD, Phoenix, itd) treba da pruzi podesavanje opcija koje proizvodjac ploce daje plocom, ploca sa odredjedjenim setom opcija bi trebala da ponudi jedno te isto kroz bilo koji bios (mozda jedino drugacije rasporedjeno po menijima). Mozda delujem malo neobavesteno, ali voleo bih neko razjasnjenje oko tih prednosti/nedostataka.

Ko sto rekoh, ne volim da menjam navike
Sto se tice opcija, modifikovan bios za VRX(P) bi trebalo da ima sva podesavanja koja su potrebna, onaj originalni mi izgleda nekako siromasno.
Kod Abita je Phoenix/Award bios u kome se sistemski parametri mogu veoma precizno podesiti bez potrebe za skidanjem modifikovanog biosa i sl.

Koje ce opcije biti sakrivene, a koje pokazane je do Gigabajta/Abita, a ne do AMI-ja ili Awarda.

Vec sam vidjao komentare ljudi da ih "uzasno nervira AMI bios", te me interesovalo zasto, te koliko je to faktor odluke kod izbora ploce (da li je AMI ili AWARD ili nesto trece). Za sada nisam dobio neke razlozne odgovore.

Pokusavam da kazem da je to sto se meni svidja vise award od ami-ja moja subjektivna stvar i svakako da utice na izbor ploce kada je biram za sebe ali je ipak 1. razlog u prilog abitu i za zamenu ga stabilan rad na 166MHz FSB.

Naravno da je slucajno GA bolja ploca sa vise mogucnosti od Abita, vrsta biosa ne bi igrala nikakvu ulogu - nadam se da se sad razumemo

Inace sto se tice odnosa cena/(rad na default vrednostima i dodatne mogucnosti u vidu usb2 i creative sb) tu, ali samo tu, je prednost na strani gigabytea

cheers

E, to sam hteo da cujem; subjektivna i individualna stvar, a ne kvalitativna razlika.

cheers

Vrh Dno