Šta je novo?

Abit KV8-MAX3 problem sa 9600xt

Stanley

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.02.2005
Poena
319
Pre svega i postovanje svima!

Imam jedan mali problem sa Abit-ovom kv8-max3 plocom
Ujutro kad palim racunar,moram prvo da ga upalim jednom i ako nece da se dize sistem,onda ugasim i ostavim 15 minuta i kad upalim drugi put pali bez problema.
Posto imam Asus-ovu graficku 9600xt Ati,probam sa drugom sa n-vidia cipom i nema tih problema!?
Vidim na Abit-ovom sajtu VGA CARD TEST za ovu plocu ATI Radeon Series

ATI
Radeon 9800
Radeon 9800
Radeon 9700
Radeon 9700
Radeon 8500
Radeon 8500
Radeon 7500
Radeon 7500
nema moje graficke
Da li je moguce da me zato zeza?
Ili ta ploca slabo "saradjuje" sa Ati-jem?
Ima li ko slicna iskustva sa ovom plocom?
Sta raditi? :)

Veoma slicnu situaciju sam imao sa Asus K8V-X SE. Bilo koju Ati graficku karticu koju sam pokusao nije htela da mi upali. Masina je jedino radilo sa downclockom ht-a i disejblovanim fast writes. Ali od perfomansi nista. Redovno je blokirala u svi testovima. Slao sam par mail-ova asus-ovoj podrsci, dobijao sam glupe odgovore, pokusao sa svim zivim flesevima i podesavanjima u bios-u ali bez rezultata.
Na kraju masina radi veoma stabilno sa fx 5200 karticom. Ili sam ja ubo los primerak ili je problem vise prirode nisam siguran jos ali bih voleo da saznam. Trazeci malo po forumu nasao sam jos jedan takav problem koji je resen na isti nacin.

znaci nista bez menjanja graficke
znao sam :crash:
a ova bas zadovoljava moje potrebe,radi odlicno,samo me zeza pri paljenju

za koju graficku da je zamenim a da je u klasi ove moje?
i da je vivo verzija
doplatio bih mozda jedno 50e
sta preporucujete?

Poslednja izmena:
Ja sam imao problema ca Saphire 9600, totalno nestabilno je radila dok na Ge-Cube sajtu nisam nasao da se neke nekompatibilnosti mogu resiti povecanjem napona agp na 1.8 V smanjenjem agp na 4x ili 2x i jos nekim tvikovima ali kod mene je napon bio presudan.Godinu dana radi kako treba. Jeste da ploce nisu iste ali pokusajte nista ne kosta. A VIA cipset je i kod mene u pitanju.

Poslednja izmena:
Imam upravo Abit KV8-Max3 i AIW 9600pro nikada i nikakvih problema te vrste (skoro godinu dana). Bez ikakvih posebnih podešavanja. OK, 9600xt nije 9600pro, a i AIW nije ASUS pa možda možeš da probaš neki drugi Ati ako imaš mogućnosti (čisto da ne prelaziš na nVidiu pod prisilom)

Koliko sam ja razumeo problem je u kombinaciji 9600 i via, postoji dosta suma u komunikaciji izmedju njih pa ako je jos kartica ili ploca blago felericna dolazi do problema.Isti Saphire radi na drugoj ploci a Asusov model radi na toj tako da mozes probati da se menjas s nekim ako si u mogucnosti.

Mislim da je imalo nekoliko problema sa tom karticom i via chipset. Najcesce problem je bio u PSU. Moj drug ovdje je imao slican problem (kupio je PC) nakon mene. Problem je resio sa sa bolji PSU koji mu je zamenut jer je bilo pod garancijom. Jedinio je doplatio 10eur za bolje napajanje. Inace na mojoj konfiguraciju nisam imao nikakav problem i za fast write enabled. Poz

Nazad
Vrh Dno