Šta je novo?

Abit Kt7e?

Coboco

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2002
Poena
609
Zna li neko da li moze na ABIT KT7E da se ubaci AMD XP-ov procesro... teorijski je nemoguce ali sam cuo da su neki to uradili i da radi bez problema :(

Jeste radi, samo obrati paznju da imas najsveziji BIOS i nece biti problema.

Meni radi 1600+ sasvim ok. Nego, zanimam me dokle mogu da idem? Da li mogu da stavim recimo 1800+ ili 1900+ (ako postoji)?

Leka je napisao(la):
Da li mogu da stavim recimo 1800+ ili 1900+ (ako postoji)?

Zasto ne bi mogao... Naravno i 2000+ model bi sasvim dobro radio (12.5*133). Nego ti lepo stavi voltazu procesoru na 1.8v, digni magistralu na 150 Mhz i imas jedan 1900+ :).

Da li u KT7E mogu ovi novi XP procesori "A" ili "B" ? Meni je Palomino radio super, ali bih stavio novi kad vec kupujem.

Ih bre Coboco zovneš me telefonom i pitaš:) Šalim se 1700+ radi sa poslednjim biosom bez ikakvih problema i to znam pouzdano jer sam dobio opkladu da će da proradi na KT7E ploči :evil:

Stevs je napisao(la):
Ih bre Coboco zovneš me telefonom i pitaš:) Šalim se 1700+ radi sa poslednjim biosom bez ikakvih problema i to znam pouzdano jer sam dobio opkladu da će da proradi na KT7E ploči :evil:

A ovi procesori sa vecim mnoziocima od 12,5 ??
Ako idu i ovi npr. 2400+ (to je valjda 133x15), onda ne moram
skoro da razmishljam o promeni ploce.

notax je napisao(la):
...

A ovi procesori sa vecim mnoziocima od 12,5 ??
Ako idu i ovi npr. 2400+ (to je valjda 133x15), onda ne moram
skoro da razmishljam o promeni ploce.

Za to već nisam siguran. to će morati da se proba. Kad se ubaci 1700+ u biosu ponudi opcije od 1500+ do 1900+. Mada sve je moguće ali ipak mislim sobzirom na drastičan pad cena ploča i procesora da je bolje da kupiš neki 1700+ B i neku novu ploču nego da ubacuješ 2400+ na tog Abita.

Stevs je napisao(la):
...

Za to već nisam siguran. to će morati da se proba. Kad se ubaci 1700+ u biosu ponudi opcije od 1500+ do 1900+. Mada sve je moguće ali ipak mislim sobzirom na drastičan pad cena ploča i procesora da je bolje da kupiš neki 1700+ B i neku novu ploču nego da ubacuješ 2400+ na tog Abita.

Zavisi za sta koristis kompjuter. U igrama se vrlo malo dobije. 5-12% i za to treba, po mojim kriterijumima ohoho da se doplati. U krajnjem slucaju, bolje je tih 50-60 Evra razlike utrpati u graficku, i opet je SDRAM sa jacom grafickom tata za DDR sa slabijom.

I na kraju da zakljucimo: Koji je najbrzzi Athlon "B" koji staje fino u KT7E?

Stevs je napisao(la):
...

Sve zavisi od probe. Ja rekoh probao sam 1700+ običan sa A9 biosom i radi bez ikakvih problema.
pa zar mi nije pametnije da samo promenim procesor i da kupim mx460 nego da menjam plocu i memoriju za iste pare??? :?:

Coboco je napisao(la):
...

pa zar mi nije pametnije da samo promenim procesor i da kupim mx460 nego da menjam plocu i memoriju za iste pare??? :?:

Sve zavisi za šta ćeš da koristiš računar. Mada po mom nekom skromnom mišljenju krajnje je vreme da se pređe na DDR platformu jer će kasnije sve vezano za SDR da se prodaje u bescenje iako sve to radi kako treba.

DDR+XP1700+MX400 definitivno sporije radi od SDR+XP1700+MX460. Naravno ovde mislim na igre i ne overclockovane systeme. Dakle sve default. Ako se odlučiš bilo šta da kupuješ okreni me na tel. i ne zaleći se...

Stevs je napisao(la):
...

Sve zavisi od probe. Ja rekoh probao sam 1700+ običan sa A9 biosom i radi bez ikakvih problema.

Ja imam 1700+ ali u biosu mu stoji da moze do 1900. Dali je to neka njegova opcija dokle se overklokuje ili je to poslednji procesor koji moze da se stavi, neznam.

Vec se pisalo o ovome. Nisam probao, pa me zanima ako neko jeste.
A ranijem pisanju je bilo i to da ploca prepozna kada je mnozilac veci od 12, i tada mogu da se zadaju i veci od 12. Ako je default ispod 12, onda je 12 max. mnozilac. Tako je za moj 1600+ max. mnozilac 12, ali ne znam da li bih mogao za 2200+ da menjam mnozilac kako hocu, i da li bi uopste radio. Treablo bi, jer u biosu ide mnozilac 12, a zatim 12above.

notax je napisao(la):
Vec se pisalo o ovome. Nisam probao, pa me zanima ako neko jeste.
A ranijem pisanju je bilo i to da ploca prepozna kada je mnozilac veci od 12, i tada mogu da se zadaju i veci od 12. Ako je default ispod 12, onda je 12 max. mnozilac. Tako je za moj 1600+ max. mnozilac 12, ali ne znam da li bih mogao za 2200+ da menjam mnozilac kako hocu, i da li bi uopste radio. Treablo bi, jer u biosu ide mnozilac 12, a zatim 12above.

Koliko sam ja shvatio čini mi se da se u zavisnosti od dva L10 kontakta određuje na starijim pločama da li će 13 14 i 15 množioci da budu 13, 14 i 15 ili će da budu neki niski množioci čini mi se 4,5 5 5,5. E sad ako pogledaš same AMD procesore svi procesori iznad 2100+ imaju zalemljene L10 konektore na način na koji omogućava da se prepoznaju kao pravi 13, 14 i 15 množioci. U prevodu ako kupite XP1700+ maximalni množilac je 12,5 osim ako ne prespojite naopako L10 konektore.

Evo i jednog zanimljivog linka na ovu temu:
http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm#Table

Mene zanima da li su T-Bred od 2100+ pa navise otkljucani, i koji su najbolji za klokovanje. Ako to chudo radi ovde, mozda i ne budem menjao plocu skoro.
Ostaje i problem da li ova ploca moze da istrpi toliku potroshnju procesora i potroshnju GF4 ili 9500 graficke.

Nazad
Vrh Dno