Šta je novo?

Abit KT7E + Athlon XP

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
kratko pitanje, mogu li se upariti ?

Mozda je vec i bilo ali nisam pazio na casu :(

cini mi se da je potreban update biosa

a voltaza ?
kod mene krece od 1.1 v , mislim hoce li ga prepoznati kako treba sa najnovijim biosom

pa naravno... a i zar je bitno? mozes mu sam narihtati sta oces kad su u biosu skokovu u naponu od 0,025v cini mi se

Golden je napisao(la):

Moze, ali je tuga to raditi, posto nece biti maximalno iskoriscen na tom chipset-u!

Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

laxduke je napisao(la):
Moze, ali je tuga to raditi, posto nece biti maximalno iskoriscen na tom chipset-u!

Izgleda cu morati naci neke testove na net-u ali bitno je da za pocetak radi !

Tnx.

Golden je napisao(la):

ja sam chuo da nemoze odonosno moze ali zavisi koja ti je verzija ploche ti imash v1.0 to je ona moja, a trebala bi da bude 1.3 ti probaj pa kad ti pukne (otpao mu kesh cosak) ko prethodni duron nemoj meni da se zalish :)

Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

Mislim da to vazi samo za KT7A ne KT7E.

Re: Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

omnik je napisao(la):
Mislim da to vazi samo za KT7A ne KT7E.

neznam da li ima KT7E u vise verzija ? ako ima kako da znam koja je moja ?

Re: Re: Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

Golden je napisao(la):
neznam da li ima KT7E u vise verzija ? ako ima kako da znam koja je moja ?

Koliko je poznato postoji samo jedna verzija, 1.0! :p

Video sam samo jednu verziju ploče, plavi pertinex i na njoj provereno radi.

Neznam zašto ne bi radila kad radi na dosta lošijoj 7AIA5E.

Re: Re: Re: Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

StarLight je napisao(la):
Koliko je poznato postoji samo jedna verzija, 1.0! :p

"ovaj silno greshish sine" verzije idu do 1.3 PROVERENO, ako ne i dalje do 1.3 sam video i imao a za preko nisam video, chak se i dotichni donekle z..... prilikom "kupovine" :)

Dobro i gde ja to da vidim koja je verzija?

Matthias je napisao(la):
Dobro i gde ja to da vidim koja je verzija?

ima nalepnicu na jednom "chipu" iznad ISA slota tj onom delu koji je okrenut ka zadnjem delu kucishta

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

El Pancho je napisao(la):
"ovaj silno greshish sine" verzije idu do 1.3 PROVERENO, ako ne i dalje do 1.3 sam video i imao a za preko nisam video, chak se i dotichni donekle z..... prilikom "kupovine" :)

KT7E != KT7A boom boom boom

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

StarLight je napisao(la):
KT7E != KT7A boom boom boom

Moze li malo detaljnije obljasnjenje za ovo??

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Abit KT7E + Athlon XP

Matthias je napisao(la):
Moze li malo detaljnije obljasnjenje za ovo??

moze, dva razlichita chipseta, prostije A stabilniji, E brzi - najprostije recheno

KT7E nema 1.3 reviziju...KT7A ima, ona i zvanicno podrzava XP-ove...
KT7A (pogotovu rev1.3) je i brza i stabilnija i bolje se klokuje od KT7E (generalno) a i KT7E ploce su vrlo chesto bile problematichne zbog raznolikosti kvaliteta izrade ili chega vec, i zvanichno ni ne podrzavaju FSB133, znaci, nikako ne moze da postoji revizija kt7E ploce koja (zvanichno) podrzava XP jer isti radi na 133 MHz.
XP bi mozda i mogao da proradi, ali tu treba noviji BIOS (neki posle 3R) u kome ima manuelno da se podesava 'CPU drive strenght'...e sad, sta je to i kako se to namesta da radi XP, nemam pojma :p, to je DrFedja postovao pre par meseci, znam samo da meni tBird koji je radio na KT7A ploci na 15xx Mhz nece preko 1400 nikako...pre boot-a windows-a, pisu neki registri_bla_bla_error i nece nikako

KT7E je ploca sa KT133E cipset-om koji zvanicno ne podrzava takt od 133Mhz ali KT7E je takodje ploca koja u BIOS-u nudi taj takt (dakle 133Mhz) i na tom taktu radi savrseno stabilno. Sa T'Bird-om radi odlicno do 1400Mhz. Ko hoce 150Mhz+ FSB i T'Bird na vise od 1400Mhz mozda ne treba da je planira. Medjutim ako se uklapa u pricu o 133Mhz za FSB i procesor do 1400Mhz treba je preporuciti. Toliko!

Nazad
Vrh Dno