Šta je novo?

Abit kd7-e

brca

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
601
Imam jedno pitanje.

Juce sam kupio plocu Abit kd7-e, AMD XP 1700+ i 256 DDR-a Kington 333Mhz.

Imam problema. Kada procesor radi na fsb-u 133MHz i kad mnozioc stoji na 11 sto je standardno za ovaj proceesor, u windowsu mi se pojavljuju razne greske prilikom rada, instalacije programa(thi program has an illegal operation...) itd. Temperatura procesora je oko 45 stepeni.
A kada fsb spustim na 100Mhz, a sve ostalo ostavim isto onda sve radi normalno. U cemu je tu problem.

ili nisi dobro namestio cooler ili ti memorija nije ispravna ili si joj dao tajminge koje ne moze da izdrzi (stavi na SPD).

brca je napisao(la):
Imam jedno pitanje.

Juce sam kupio plocu Abit kd7-e, AMD XP 1700+ i 256 DDR-a Kington 333Mhz.

Imam problema. Kada procesor radi na fsb-u 133MHz i kad mnozioc stoji na 11 sto je standardno za ovaj proceesor, u windowsu mi se pojavljuju razne greske prilikom rada, instalacije programa(thi program has an illegal operation...) itd. Temperatura procesora je oko 45 stepeni.
A kada fsb spustim na 100Mhz, a sve ostalo ostavim isto onda sve radi normalno. U cemu je tu problem.
Moze da se desi i da ti je procesor neispravan. Cela serija XP1700+ Palomino je bila vrlo felericna, tako da je vrlo verovatno da je to moguc problem koji izaziva nestabilnost. Inace Kingstonka, ako nije sa Samsung cipovima, trebalo bi da radi na CAS2 2-5-2 1T, a CPU komanda na FAST ako je 133 Mhz FSB na KD7 ili NORMAL ako je 166 Mhz FSB.
Probaj da zamenis Palomina za TBred-a "B" koji je otkljucan fabricki i svaki se klokuje preko 2 Ghz.

Valjda radi

Evo mene opet. Bio sam kod onih od kojih sam uzeo plocu i ostalo, kazu da ne znaju u cemu je problem pa ce doci u Ponedeljak da pogledaju.

Ali ja sam jos malo cackao i otkrio da kad stavim fsb na 133MHz, (radi na 1700+) i kada dignem voltazu procesora na 1,8 V, dosad koliko sam radio i probao da instaliram neke programe nije prijavio jos nijednu gresku.

Da li je u tome mozda problem i sto mu to smeta?

drfedja ti je vec rekao bilo je felericnih XP1700, moguce je da ti je procesor nesipravan. Proveri ga memory testom. saljem ti ga kao atacment.

Re: Re: Abit kd7-e

drfedja je napisao(la):
Probaj da zamenis Palomina za TBred-a "B" koji je otkljucan fabricki i svaki se klokuje preko 2 Ghz.

Ahhaaahhaaaa, gde si to cuo na Bench forumu, sretao sam primerke koji nisu hteli ni na 1.7GHz-a da rade. :beat: :D:D

Re: Valjda radi

brca je napisao(la):
Evo mene opet. Bio sam kod onih od kojih sam uzeo plocu i ostalo, kazu da ne znaju u cemu je problem pa ce doci u Ponedeljak da pogledaju.

Ali ja sam jos malo cackao i otkrio da kad stavim fsb na 133MHz, (radi na 1700+) i kada dignem voltazu procesora na 1,8 V, dosad koliko sam radio i probao da instaliram neke programe nije prijavio jos nijednu gresku.

Da li je u tome mozda problem i sto mu to smeta?
Sve u svemu neispravan komad CPUa (ne radi na defolt volyazi). Trazi da ti ga zamene.

Vrh Dno