Šta je novo?

Abit IP35-E podizanje Bios-a

miskov

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2007
Poena
304
Abit IP35-E, Intel E6550, 2x1G Kingston DDR2 800, Ati 2600Pro 512MB, Chieftec 450W

Imam problema sa Abit IP35-e plocom ali sam ih samo delimicno resio. Simptomi su bili cesto resetovanje ploce, plavi ekrani ali sa 2x1G Kingmax DDRRII 800 memorijom. Sve bi proradilo kako treba kada bih izvadio jedan modul. Posle update-a Bios-a i dalje jedan modul radi ali na 667. Cim vratim drugi modul vrate se i problemi. Zamenom Kingmax-a za Kingston sve je proradilo kako treba, sistem je postao stabilan (bez resetovanja i plavih ekrana), memorija radi na 816.

Medjutim i dalje prilikom prvog ukljucivanja (posle desetak sati neaktivnosti - ploca je sve vreme pod naponom) sistem nece da se podigne - nema onog beep-a na pocetku. Posle par ukljucivanja i iskljucivanja sve proradi i posle toga sve radi regularno.

Inace menjao sam i graficku i napajanje ali nista se ne menja.

Da li mi se smeska menjanje ploce!!!

Imam istu plocu i meni prijavljuje 816mb medjutim ja imam drugi problem pri paljenju kompa on se upali i ugasi se na par sekundi i onda se opet upali.

Koliko sam ja skontao to ukljucivanje iz drugog pokusaja je "normalno" za ovu Abit-ovu plocu ali mojoj ploci je potreban ceo minut da se probudi.

Resenje u falshu biosa!

Imam istu takvu plocu i mogu ti reci da je odlicna. Za abit ploce je normalan taj double boot, mada mene takodje nervira. Problem ces resiti updateom biosa sa ove lokacije:
http://www.lvcoyote.com/M630A_13.B01.zip

...and let the force be with you!

Vrh Dno