Šta je novo?

Abit IC7-MAX3

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Nasao sam Abit IC7-MAX3 plocu preostalu na lageru since ne-znam-od-kada :D I hteo bih da je kupim, pa rekoh sebi "Prvo se posavetuj sa kolegama sa Bench-a :p "

Dakle, treba li nesto da znam o njoj, tj. ima li neka skart revizija, da li se puno baguje, kakva je za OC :) i cena (otprilike).

Ako neko ima neki link direktno za neki strani forum neka napise slobodno :type:

Poz i fala
:wave:

Uzmi je.
I na IRC-u smo ti rekli, da ih vise nema nigde.

Trk bre po nju, sta cekas!! :)

Pa hocu da je uzmem, ali da li bi trebalo nesto da znam o njoj, mislim kako da prepoznam da je dobra Revizija... Silverglider u jednom threadu rekao je da revizija 1.0 imala neki trip sa kulerom sa NorthBridge-a. Nesto je pricao o nekim "lepezama" :) itd.

LiquidPlasma je napisao(la):
Pa hocu da je uzmem, ali da li bi trebalo nesto da znam o njoj, mislim kako da prepoznam da je dobra Revizija... Silverglider u jednom threadu rekao je da revizija 1.0 imala neki trip sa kulerom sa NorthBridge-a. Nesto je pricao o nekim "lepezama" :) itd.

sve sto treba da znas je da na nju ne ide amd i da je to njen jedini problem :d

Jaaoooo ne, opet ce da krene Intel/AMD prepucavanje...

Budi bez brige nece ;) Znaci odma-brzo-sporo-sa-trcecim-hodom u radnju :)

Poz i fala :wave:

P.S. U Vs-u je Grozdjebal, ajde dodjite da se najedete grozdja malo :)

P.P.S. Malo Spam-a...

Nasao sam Abit IC7-MAX3 plocu preostalu na lageru since ne-znam-od-kada :D I hteo bih da je kupim, pa rekoh sebi "Prvo se posavetuj sa kolegama sa Bench-a :p "

Dakle, treba li nesto da znam o njoj, tj. ima li neka skart revizija, da li se puno baguje, kakva je za OC :) i cena (otprilike).

Ako neko ima neki link direktno za neki strani forum neka napise slobodno :type:

Poz i fala
:wave:
Ta ploca je fantasticna, cena joj je oko 170 eura. MOSFET-i su aktivno hladjeni, svetli u mraku :d , BIOS joj je bogat raznim opcijama, za O.C. je fenomenalna, izvlaci kakve hoces magistrale, dize VDIMM do 3.2V !!!
Ma jednom recju najbolja ploca za P4.

Koliko se secam sve su rev 1.0, a kuler na NB mozes da zamenis ako ti se ne dopada.

abithsf.jpg

Prvo izdanje je imalo stari plasticni kuler, ali je ubrzo zamenjen. Ne samo na IC7xxx serijama (ukljucujuci i Max3), nego je to Abit uradio generalno na svojim plocama. Tu stvar sam pomenuo u drugom topiku u svetlu toga sto je neko pomenuo da su se ljudi zalili na ovaj stari kuler (a ja podvukao da su ga zamenili u proizvodnji). Debelo sumnjam da ces naleteti bilo gde u radnji na primerak iz prve ture, prosto zato sto je to davno bilo, a kod nas niko ne drzi toliki lager abitovih ploca da bi mu se tako nesto jos uvek vuklo po magacinu.

Nisam primetio da kod nas neko i ima lager (mislim ozbiljan)....

Ona odma kod druga po IC7-MAX3. Thanx silver & Co

Poz :wave:

Pozdrav drustvo posle duzeg vremena!
Nisam hteo da otvaram novi Thread posto je u ovom bilo polemike oko onoga sto me interesuje pa sam hteo da vas pitam....

Posto mi je veceras riknuo :mad: kulercic na NB-u na ovoj ploci i to onaj "novi" model ili vam desni na SILVEROVOJ slici,gde bi mogao da nadjem isti takav da kupim,ili barem slican.
Sobzirom da je potrosni materijal predpostavljam da bi mogao da se nabavi negde pa bi mi dobro dosli saveti svake vrste.

Pozdrav i unapred hvala!

svaka ti cast ... gde je nadje ??? zar je moguce da takvo savrsenstvo se vise ne pravi ??? nije valjda da je vise nece biti ... recite mi onda da li ce biti neka zamena ili mozda vec ima ... poz ;)

Otkaci samo tu zicu od fana sa ploce i resio si problem; telo hladnjaka je dovoljno masivno da hladi NB i bez fana. Pasivni modeli koje prave Revoltec, Zalman i drugi nisu nista masivniji od njega.

silverglider je napisao(la):
Otkaci samo tu zicu od fana sa ploce i resio si problem; telo hladnjaka je dovoljno masivno da hladi NB i bez fana. Pasivni modeli koje prave Revoltec, Zalman i drugi nisu nista masivniji od njega.

Provereno u praksi kod mene, dovoljno je samo telo za hladjenje.

Ja otkacio taj konektor i od tad sistem nije stabilan. BSOD :) Vratio ga iako je fan prozujao pa sad gledam da li ce isto da se desava. Mozda skinem ceo kuler, odlepim onu glupu zvaku odozdo i stavim neku normalnu termalnu pastu.

Ona odma kod druga po IC7-MAX3. Thanx silver & Co

Da samo da ne dobijes ekstra primerak kao od Simpsona i da ti ne radi voltaza za memoriju do 3.2v nego samo do 2.8v i jos par nestabilnosti koja je doticna ploca imala... Prvo bi to trebao da proveris, ako radi napon do 3.2v onda je uzimaj definitivno.

Je l' pise na kutiji da li voltaza radi do 3.2V?

P.S.
I ja u kucnom serveru drzim otkacen taj kuler (IC7-G) da hladi samo pasivno posto komp radi 24/7 i treba da je sto tishi. Probao sam i druge nb kulere pasivce (neki su cak i manji od ovog) i radi sve k'o satic i pored toga sto ima nekoliko hardova unutra. Jedino sto sam stavio arctic.

@silver: Znaci, predlazes da obavezno skinem zvaku i stavim normalnu pastu?

Je l' pise na kutiji da li voltaza radi do 3.2V?

Pise u biosu i na kutiju, a kad god stavis 3.2v nece ni da krene, a kamoli nesto drugo. To je cuveni model koji bi morao da se moduje da bi mogao da postignes sa njim 3.2v jer neke serije IC7 Max 3 nisu u redu. A AI7 bez problema gura tih 3.2v, a jeftinija je za 80 €.

Pa dobro, to zavisi valjda i od memorije; nece svaka jednako lepo da trpi 3.2V pobogu; a nekima i ne treba - evo na tom istom IC7-G sa OCZ 3700 Gold R2 sam vukao tih 240 FSB na 2.7V ako se ne varam (ili bese 2.8V, ali uglavnom sa 2,5-3-3-6). Da, mogla bi veca voltaza pa da se spuste neki parametri, ali zasto grillovati ram na voltazi koja mu mozda i ne prija previse zbog razlike u parametrima koji na intel platformi i ne izvlace neke primetne razlike?

@nvision: ako imas pastu, probaj. mozda ti je temperatura u samom kucistu tolika da utice na celu stvar.

Silvere, nije do temperature u kucistu. Otvoreno je sve vreme, a i provetreno btw. :)
Pozdrav!

Jedan offtopic, da ne zapocinjem novi thread:

Koja je najbolja termalna pasta za CPU, NB i SB i da li moze negde da se kupi heatsink za SB? Da li imaju u Imtelu?

Valjda ArcticSilver5. Mada koliko slusam i nije neka razlika izmedju AS i ostalih obicnih (belih) pasti. Zar se stavlja i na SB? Mislis da ima neke razlike u stabilnosti???

Pa dobro, to zavisi valjda i od memorije; nece svaka jednako lepo da trpi 3.2V pobogu; a nekima i ne treba - evo na tom istom IC7-G sa OCZ 3700 Gold R2 sam vukao tih 240 FSB na 2.7V ako se ne varam (ili bese 2.8V, ali uglavnom sa 2,5-3-3-6). Da, mogla bi veca voltaza pa da se spuste neki parametri, ali zasto grillovati ram na voltazi koja mu mozda i ne prija previse zbog razlike u parametrima koji na intel platformi i ne izvlace neke primetne razlike?

Da ali ja vucem na 240 FSB sa 2.8v 2 3 3 6, a sa naponom od 3v i jace ide na 2 3 2 5 sa street fighter funkcijom ukljucenom.

Hvala jaksi,silveru i ostalima.
Bogami,sobzirom da je komp aktivan svaki dan,iako je za kucne upotrebe,tako je i moralo da bude dan,dva dok nisam nasao novi kuler.Sobzirom da ono vece nije niko odgovarao na moje pitanje bio sam malo skeptican da ga ostavim tek tako bez kulercica iako masina nije klokovana,ali sam ga ipak pustio da sljaka uz alert biosov.
Kad sam ga pustio da radi bez kulercica bas tad je masina pocela da krlja nesto i dal je bilo zbog toga,dali je bio u pitanju zakon inata ili sam poceo da tripujem zbog brige nikad necu saznati,ali sad je OK posto sam nabavio nov originalan. ;)

To vece me je bas poterao maler jer mi je riknulo par stvarcica za redom,pa mi doslo da ga :smash: ...'ebiga desava se!

Aj malo da ozivim ovaj thread. Sada sam stvarno u dilemi. Ne znam koju plocu da uzmem: IC7-G ili IC7-MAX3. Znam za MAX3 da kosta nekih 167~173 ojra, a za ovu drugu da se cena krece od 130~145 ojra (Ispravite me ako gresim). Koja je razlika u performansama? Na nekim forumima sam procitao da MAX3 ima neki problem sa podesavanjem 5:4 FSB ratio, kao i da je bolje kupiti IC7-G. Treba mi hitno savet, jer za nekoliko dana treba da narucim.

Pozdraw i fala unapred :wave:

Aj malo da ozivim ovaj thread. Sada sam stvarno u dilemi. Ne znam koju plocu da uzmem: IC7-G ili IC7-MAX3. Znam za MAX3 da kosta nekih 167~173 ojra, a za ovu drugu da se cena krece od 130~145 ojra (Ispravite me ako gresim). Koja je razlika u performansama? Na nekim forumima sam procitao da MAX3 ima neki problem sa podesavanjem 5:4 FSB ratio, kao i da je bolje kupiti IC7-G. Treba mi hitno savet, jer za nekoliko dana treba da narucim.

Pozdraw i fala unapred :wave:

treba biti lud (da ne kazem glup) pa dati za plocu 170€ i kolko ces jos dati za CPU???

i sta ce to tebi? sta ti to planiras da radis sem da se igras? koju imas graficku kad tolko para dajes za plocu i procesor?

ajde mani se (ozbiljno).

Nazad
Vrh Dno