Šta je novo?

ABIT IC7 i ventilator za chipset...

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
kale, cuo sam vec za nekoliko slucajeva gde su ventilatori crkvali sto je jelte dovodilo do crkavanja ploce, przenja svega i tako to... :wall:

E sad, moj kuler izgleda nije nista bolji (to je izgleda serijski) pa radi na 123x Rpm i s vremena na vreme se grozno cuje...

Da li nego zna koji kuler da uzmem u zamenu?? Da li je ovo neki specijalan kuler or samting??

Naravno, ja sam ovaj primerak pokusavao da ocistim i to sve medjutim on ce defiitivno da rikne uskoro

Cuo sam da su kuleri na tim plocama crkavali,ali nisam cuo da je zbog toga ploca crkla...
Naprotiv, svi kazu da radi normalno i bez njega, i mnogi ga skidaju cim krene da ih iritira zujanjem.....

Naravno, verujem da nisi nesto bolesno overklokovao...

Nedjo je skoro (juche?) pominjao neke northbridge aktivne coolere kojih ima u mb softu
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=525434&postcount=10

pasivno reshenje u vidu cooler master hladnjaka imash u Imtelu za male pare (oko 350din valjda)

Zalmana ovde ima povremeno, ali kad ih donosi lephafta po narudzbini iz Hungarije, ja sam se uchipio kad je zadnji put donosio i dechko je ispao turbo korektan. Samo kada ce da ide sledeci put ko zna...

poz

Meni je otpao sa ploce pre neki dan i tako radio komp 5 dana bez gasenja ali sam ja za svaki slucaj stavio pasivni CM(FSB 245)...

poz

Lepo kaze nickname......stavite neki pasivan i furaj.....+ nema buke i zujanja....

OK, hvala na savetima ljudi... Je*o ih kuler... Tako dobra ploca\, i nisu mogli da se otvore za pristojne hladnjake... pffff

ma zamenicu ga nekim obicnim da ga hladi... nesto mi ne ide da ostavim chipset bez hladjenja (barem an ovoj ploci)... Ali kuler jako nervira, nenormalno

@Slayer:
Kakav ti je kuler na NB-u od ova dva? Ako je kao "new" onda ga slobodno ostavi, samo mu istekaj napajanje sa ploce i nece biti nikakve razlike u radu i stabilnosti. Tako kod mene radi pasivno vec par meseci i evo nikakvih problema nema! :)

Prilozi

• ic7old.jpg
    ic7old.jpg
    5.3 KB · Pregleda: 142
  • ic7new.jpg
    ic7new.jpg
    14.6 KB · Pregleda: 144
Kuler mi nije new nikako, a nije ni kao old... lici bre na najobicniji kuler za recimo GF MX440 graficke... plain, simple, little, stupid and cheap :d

E onda menjaj, za nešto veće, ali pasivan ti je sasvim dovoljan.

Diablo je napisao(la):
@Slayer:
Kakav ti je kuler na NB-u od ova dva? Ako je kao "new" onda ga slobodno ostavi, samo mu istekaj napajanje sa ploce i nece biti nikakve razlike u radu i stabilnosti. Tako kod mene radi pasivno vec par meseci i evo nikakvih problema nema! :)

Čak su ovaj novi smanjili po visini malo. To sam primjetio kod drugara koji je skoro kupio baš tu ploču.

Kod mene je normalni visoki.

mojo_jojo je napisao(la):
Čak su ovaj novi smanjili po visini malo. To sam primjetio kod drugara koji je skoro kupio baš tu ploču.

Kod mene je normalni visoki.
Stvarno? Jel ti nije cimanje da ga izmeris? Kod mene je visina 2cm, a uzeo sam IC7 pre jedno godinu i po dana.

Diablo je napisao(la):
Stvarno? Jel ti nije cimanje da ga izmeris? Kod mene je visina 2cm, a uzeo sam IC7 pre jedno godinu i po dana.

preko 2.5 cm. Nisam nešto precizno mjerio mrzi me da gasim mašinu.

Znači od ploče pa do prsta 2,5cm + onaj početak lenjira od pola cm.

U bre... meni je 1.5cm + 0.5cm pocetak lenjira. Dakle, imam onu kracu varijantu koja je za citav 1cm kraca od tvoje. Mada bez obzira na to, sljaka stabilno i bez glupog drndavog ventilatora.

Skini taj kuler i žvaku sa njega i zameni je termalnom pastom, kako bi efikasnije odvodio temperaturu sa čipseta

To sam hteo jos pre koji mesec da uradim, ali nisam stigao. Veceras i sutra ionako skidam celu plocu i menjam kuler, pa cu onda i da otkacim ovaj mali sa NB-a i da mu skinem zvaku. :)

Jeli Diablo jel ono zalman 7000 ili 7700?

ja sam na moju ic7 nabudzio hladnjak od mog starog celerona na 433
i sve radi profi i jos je masina overklokovana

Na poslu imam dva comp-a sa IC7max3 plocama nabavljene pre otprilike godinu dana. Na jednom je fan na NB crkao posle jedno dve nedelje od kupovine a taj comp radi 24h (gateway) i nista mu nije.
Verzija Nb cooler-a je ona new visoka verzija.
Da napomenem da na drugoj masini NB cooler evo ovih godinu dana radi bez problema.

Pozdrav!

Zalman ZM-NB47J pasivni heatsink je ono shto trazish.

Figure7.jpg

Ja sam ga instalirao na Abit IC7-G i odlichno odradjuje posao. Ovde imash objasnjenje kako da ga montirash:

http://www.overclockers.com/tips1163/

Jest da zna biti malo zeznuto napraviti onaj klipic za montiranje ali ako sam ja ovako smotan uspio uspjecesh i ti. :d Dovoljan ti je samo jedan i nezaboravi termalnu pastu.

Proday je napisao(la):
Jeli Diablo jel ono zalman 7000 ili 7700?
Nemam pojma, slika je sa neta. :)

Inace, po Alexandrovom savetu skinuo sam zvaku sa nb-a i stavio termalnu pastu (nasao neku vantec-ovu od kulera, valjda je dobra). Samo nisam imao aceton pa sam pastu skidao benzinom. :)

Slike:

Prilozi

• nb kuler.jpg
    nb kuler.jpg
    115.5 KB · Pregleda: 147
  • nb.jpg
    nb.jpg
    106.7 KB · Pregleda: 206
Nazad
Vrh Dno