Šta je novo?

ABIT i ASUS temperature...

• Začetnik teme Začetnik teme vidard
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Primeceno u praksi jos od pojave prvih senzora na plocama i verovatno se odnosi na sve ploce ne samo na asus i abit. Zato naglasavam da su glupava prepucavanja po forumima ko koliko hladan CPU ima totalno nerealna posebno na razlicitim platformama.
Verujem da se koriscenjem razlicitih revizija biosa isto ispoljavaju velike razlike u laganju temperature cak i do 10 C razlike u odnosu na drugu verziju biosa.

Slazem se o konstataciji karaktera prepucavanja na forumima na temu "temperatura procesora". Zato sam i "pretabao" link da ljudi vide koliko vredi hvalisanje pojedinaca... A moze ovo i da koristi?!
Pozdrav!

P.S.
Mozda je ovo ipak tema za odeljak "Maticne ploce, procesori...".
Sorry!

Hehe, na nekim plocama se temperatura menja od restarta do restarta 🙂 I to ne nekim sklj vec perjanicama :d

zeljko je napisao(la):
Primeceno u praksi jos od pojave prvih senzora na plocama i verovatno se odnosi na sve ploce ne samo na asus i abit. Zato naglasavam da su glupava prepucavanja po forumima ko koliko hladan CPU ima totalno nerealna posebno na razlicitim platformama.
Verujem da se koriscenjem razlicitih revizija biosa isto ispoljavaju velike razlike u laganju temperature cak i do 10 C razlike u odnosu na drugu verziju biosa.

Zbog toga lepo uzmes eksterni senzor i zalepis ga na CPU uz samo jezgro, pa nema da se sekiras nego uvek znas koja ti je temperatura procesora 😀 😀 😀

Stojcha je napisao(la):
Zbog toga lepo uzmes eksterni senzor i zalepis ga na CPU uz samo jezgro, pa nema da se sekiras nego uvek znas koja ti je temperatura procesora 😀 😀 😀
Koliko košta takav senzor?

Vojkan je napisao(la):
Koliko košta takav senzor?

Pa moze da kosta dosta ako hoces dobar senzor (Texas Instruments npr.), a moze i 15-tak E sasvim solidan senzor sa LCD displejem za temperaturu. Doduse malo se teze nalazi, ali imas ih po BGD sigurno.
Prosetas do neke pristojne prodavnice elektronske opreme i vidis sta ti odgovara.

Majku mu moraću da nabavim tako nešto, ne ide mi u glavu da mi CPU radi na 70c 🙂
tnx

Potrazi neki Thermaltake Hardcano, mislim da mozes da ih nadjes za 15-20€. Dobijas upravo to sto tebi treba (dig. senzor, LCD displej), 2 USB i 1 FireWire port i kontrolu broja obrtaja za jedan unutar kucista. Cela skalamerija staje u 5.25" leziste i gotivno izgleda.

Poz!

Nije loša ideja, a jel ima neki koji može da kontroliše više od jednog ventilatora?

Pa noviji imaju 4 potenciometra anije ograniceno koliko ti povezes veltilatora.

LUC1FER je napisao(la):
Pa noviji imaju 4 potenciometra anije ograniceno koliko ti povezes veltilatora.
Da, ali takvi Hardcano-vci ne kostaju 15-20 evra... 😉

Krecu od 30-ak evra za 9-ku...pa sve do sumanutih 80 za 12-icu :zgran:

CAR je napisao(la):
Da, ali takvi Hardcano-vci ne kostaju 15-20 evra... 😉

Krecu od 30-ak evra za 9-ku...pa sve do sumanutih 80 za 12-icu :zgran:

Ako je 1 senzor sa displejom 15€ kao sto Stojcha kaze, sto bi onda za 12-icu bilo sumanuto 80? 4 sonde, regulacija brzine za 4 ventilatora, ocitavanje broja obrtaja 4 ventilatora i 4 temperature, alarmi za svaku sondu posebno. A plavi displej nista, a? 😀

Daba je napisao(la):
Ako je 1 senzor sa displejom 15€ kao sto Stojcha kaze, sto bi onda za 12-icu bilo sumanuto 80? 4 sonde, regulacija brzine za 4 ventilatora, ocitavanje broja obrtaja 4 ventilatora i 4 temperature, alarmi za svaku sondu posebno. A plavi displej nista, a? 😀
Ti bese ono puk'o 80€ za taj Hardcano? 😉 :d:d

milovanov je napisao(la):
je li CARE sta ti uradi simpson kad si ovo stavio?
Ama bas nista. Simpson je moj drug, uvek se zezamo oko te garancije... ali, najbitnije je da mi je on uvek uvazavao garanciju kada je za tako nesto bilo i najmanje osnova. Ne mogu da mu trazim da mi zameni nesto ako je to nesto spaljeno, zar ne?

A ovo sto sam napisao je samo mala zezancija... on je prvi poceo, i ja sam morao adekvatno da odgovorim 😉
Kao sto to uvek i cinim! :d

Nazad
Vrh Dno