Šta je novo?

ABIT GF4 MX440 SE, losa?

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Nece biti. Evo, poigrao sam se malo sa karticom, pogledajte rezutat.
A tamo neko rece da je MX440 SE krsina... :mrgreen:
Doduse mozda i jeste, ali za svoju cenu - pruza i dalje sjajne performanse! cheers

Koja masina?

ma daj pa ja sam sa mojim mx440 (gainward) izvlačio i po 8800 poena :)

BeastMaster je napisao(la):
ma daj pa ja sam sa mojim mx440 (gainward) izvlačio i po 8800 poena :)

Pa lepo kaze covek da je MX44 SE?

abit mx440se

Cini mi se da je fazon u tome sto Abit mx440SE ima default clock veoma blizu pravom MXu, od 270/380 (i pretpostavljam bolju memoriju), dok ostale SE kartice imaju vecu krdzu od memorije i default clock (uglavnom) od 270/333

Opusteno nisam napisao "na cemu" sam... ,)
Dakle, kartica je radila na 360/460; Hoce i full throttle, odnosno radi mark i na 500 za mem - ali javljaju se cudne crvene tufnice :mrgreen:
Interesantno je da je memorija na karti Samsung 4 ns; sto znaci da joj je 500 deklarisano... A ne 333 koliko je po defaultu. Iskopacu neki drugi BIOS, osecam da karta moze lepo da ide na 500... Ako neko ima nek se javi...

Ostali hardver je Bred na 10x200, NF7S 2.0, 2xNCP PC333@400 256 Mb, ostatak nije ni bitan.

Re: abit mx440se

ivanex je napisao(la):
Cini mi se da je fazon u tome sto Abit mx440SE ima default clock veoma blizu pravom MXu, od 270/380 (i pretpostavljam bolju memoriju), dok ostale SE kartice imaju vecu krdzu od memorije i default clock (uglavnom) od 270/333
Jok. Jezgro je po defaultu na 250.
Vrlo malo, ali kartica ipak ima pasivno hladjenje, odnosno neku kvrzicu od kruznog parceta neke legure metala. I nenormalno se greje; slucajno sam pipnuo - osurio sam prst :boom:

Pa evo, ovako imam ja bios za mx440se (270/380 default, probao kod sebe), mx440 (koristim ga, default 270/400), i za mxpro (nisam ni probao), pa reci koji ti treba. Inace, kod mene je u pitanju hynix 4ns memorija, i imam aktivno hladjenje gpu...

E jos jedno pitanje; u knjizici od Abita ima kompletno uputstvo kako flesovati BIOS; bas lepo. Ali kako naci novi na netu nigde ne pise, a da stvar bude jos gora - nigde na netu niko nikada (i jos jedno 10x NE) nije cuo za Siluro MX440 SE, i koliko sam video samo ga na Abit USA ima; dok ga na zvanicnom sajtu nema.
A BIOS-a ni od korova.
Ivanex, jel taj BIOS za genericki MX? Ako jeste, sibni ga na mail;
[email protected]
Verujem da nije preveliki? Moze i taj za MX SE, i za MX; probacu i jeda i drugi... Hvala... cheers

Nazad
Vrh Dno