Šta je novo?

Abit BX133 Raid + CPU

banisha

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2003
Poena
630
Mozda je ovo i bilo, a mozda i nije....i ja znam da je zastarelo, ali meni je zapala ova ploca i sta da radim. Kao sto pise u naslovu imam BX133 plocu sa RAID kontrolerom i trenutno 667MHz Celeron koji radi na bus-u od 66MHz. Ovaj Celeron mi se greje kao nezdrav, delimicno zato sto je Celeron, a delimicno jer imam vertikalno napajanje pa mi je kuler vrlo blizu napajanja. Posto idu letnji meseci doslo je vreme za zamenu procesora. Mene interesuje da li je neko imao iskustva sa ovim i koji najjaci procesor moze da se ugura u doticnu plocu( ploca podrzava bus od 133MHz), neki Pentium III jer bi time verovatno smanjio temperaturu, a i vidno poboljsao performanse sistema. Unapred zahvalan...pozdrav

Najnovijim Biosem mozes da teras PIII 1.13 na 133FSBcheers

P.S.
HALO?!? Gde su mi odprilike 300 i kusur postova?

Ja u toj ploci imam Coppa koga teram na 900 i koji se uopste ne greje toliko

Kod mene na poslu imam dosta masina sa Intel P3 667Mhz/133, ali mi na tim plocama pravi problem Raid ctrl, tako da sam disk vezao na obican kontroler.

borab je napisao(la):
Kod mene na poslu imam dosta masina sa Intel P3 667Mhz/133, ali mi na tim plocama pravi problem Raid ctrl, tako da sam disk vezao na obican kontroler.

Mnogi su se zalili da imaju problema sa tom plocom i raid kontrolerom. Ja licno nikada nisam imao tih problema, sa mojom plocom. Jednog mog ortaka su *****avali elektroliti, pa ih je zamenio i sada sve radi k'o sat, dok je drugom ploca crkla posle 2,5god iz cista mira :(

Pilence je napisao(la):
Najnovijim Biosem mozes da teras PIII 1.13 na 133FSBcheers

P.S.
HALO?!? Gde su mi odprilike 300 i kusur postova?
Znam i ja da teorijski moze da se stavi taj procesor, ali me interesuje da li si to probao ili uopste koji je najjaci cpu koji je neko ugurao u Abit 133BX raid, ja nesto i ne koristim raid tako da nemam iskustva sa koriscenjem raid kontrolera + hvala svima na pomoci

Celerom na 1 Ghz
Inače podržava sve fc-pga procesore ali ne i tualatin.
pozdrav !

Vrh Dno