Šta je novo?

Abit bx-133 raid,problem

OK imam istu plocu BX133 RAID i do sada je radila fantasticno
pre neki dan kupio sam celerona 900 (nije remark!!!!).
Sada imam veliki problem ako neko moze da pomogne strava.
Stvar je sledeca kada se startuje pronadje ga kao celeron na 900
i u WinMe sve radi kako treba ali kako odem u WinXP tako ili tokom boot-ovanja ili tokom rada u prvih nekoliko minuta izbaci plavi ekran sa porukom "Hardware malfunction call your computer vendor System Halted" ili tako nesto i blokira se totalno , to se isto desava i posle update-ovanja BIOS-a. Napominjem jos jedamput da u milenijumu sve radi kako treba.
OK pokusao sam i sa preinstaliranjem XP ali sada nece da se instalira ista glupa poruka konstantno. Probao sam i da iskljucim RAID ali nista nisam jedino probao da skinem sve kartice.
Napominjem da sam imao 433Mhz i sada kada ga vratim nazad sve radi perfektno.
Trenutna konfiguracija :
Abit BX133 RAID
Celeron 900 Mhz
256MB pc133
Geforce Eagle GTS 32 MB
Quantum 30GB
SB Live value
Lucent 56k
Ako neko zna razlog,pomazite ljudi nemam kome drugom da se obratim. A da jos jedna stvar probao sam dva prcesora prvo na 900 jedan je bio tualatin a drugi nije , sto je najcudnije podigao se i sa Tualatinom iako na zvanicnom sajtu pise da ploca ne podrzava Tualatin procesore????? ali ista glupa poruka!!!!
Sta da radim nemam bas para za novu plocu ali ako bude trebalo (nemora odma) koja je ploca dobra do nekih 250DM;)

Nazalost, XP je izuzetno osetljiv na promenu procesora i ploce - meni to ni jednom do sada nije uspelo. Uglavnom, reinstalacija XP-a je obavezna posle ovakvih poduhvata. Probaj sve iz pocetka, trebalo bi da radi-ne samo reinstal, vec mozda i format.
ps. nisam probao da stavim Tualatina u tu plocu, posto ne bi trebalo da ga podrzava?
Pozdrav.

Probao i reinstall 6 puta.....
i format ma sta sve nisam i podesavanja u BIOS-u i sve i nista.
Cak sam pokusao i Win2000 ista poruka ista greska jedino nisam probao da ga formatizujem u FAT, ali kakve to ima veze sa svime .
Proverio sam i memoriju sa nekim programom koji je neko napomenuo u ranijem post-u, sve je OK. Izgleda da mi negine menjanje ploce. Ok jedno jos samo pitanje da li valja uzeti mesto nje Chaintech 6OJA3T umesto. Nezelim da uzmem ASUS TUSL2C
zbog Live!-a imam druga koji jednostavno nista nije sa njom mogao da uradi stalno je kocila i resetovala.

bem ti abita i sve...pi

i tako...ne gasim ga vec 4-5 dana...dokle moze ovako da izdrzhi? imam kvalitetno napajanje...ali nisam siguran....heh...
cekam da nadjem povoljno neku plochu i onda da je uzmem...do tad ce mi komp stajat upaljen.....a poslje toga ide sjeckanje abita u 1000000 komada.....i izivljavanje zestoko

Za Ob_iwana,mislim da je greška da ne pokušaš sa popravkom,
uštedećeš prilično para,pogotovu što si skoro nabavio celeron
na 950 mhz.Kupovinom nove ploče nećeš ništa dobiti,osim ako
ne kupiš neku jaču AMD kombinaciju(1500 xp).

Inače nisam čuo za tualatin na 900 mhz,a Chaintech 6OJA3T
je odlična ploča (imam je na drugoj mašini u kombinaciji sa
tualatinom na 1 Gh i sound blasterom live 5,1),mislim da je
best byu-e .

pozdrav svima!

ma.....

pazi...mi odje nemamo servisa.....vecinom su neki preprodavachi.....a slanje u beograd ploce.....ili bilo kakvo manervisanje bi dovelo do velikih trosaka vremena zivaca...i tako dalje....izgleda da cu uzet neku......BILO KOJU...plocu....koja prosto RADI.....heh......ali sledeca platforma ce da bude amd vjerovatno.....

A ja bas planirao da kupim tu abitovu plocu, sad vise ne znam sta da radim posle svih ovih prituzbi na istu. Kod momka od kog planiram da kupim ploca radi korektno, da li da uzimam ili ne?

Jel moze da se desi da sa ovim procesorom (cel566@950 MHz) radi korektno ali da sa nekim drugim (kad promenim) pocne da se kvari? (znam da moze al nek mi neko potvrdi:)

FiJaT je napisao(la):
A ja bas planirao da kupim tu abitovu plocu, sad vise ne znam sta da radim posle svih ovih prituzbi na istu. Kod momka od kog planiram da kupim ploca radi korektno, da li da uzimam ili ne?

Jel moze da se desi da sa ovim procesorom (cel566@950 MHz) radi korektno ali da sa nekim drugim (kad promenim) pocne da se kvari? (znam da moze al nek mi neko potvrdi:)

Uzeo sam tu plocu (polovnu) pre nekog vremena i radi sasvim korektno, doduse nije tako dobra kako su je nahvalili ali radi posao,.... e sada, mogao bi ti to da pazaris, pa kada nam crknu ploce - da kukamo zajedno,.... :)

haha

da vam ne pricam koliko su je meni hvalili.....i koliko sam se namuchio da je dobavim (cak sam je i nesto vishe platio)...

i radila je bezprekorno.....dok nisam odlucio da sa 600mhz-a predjem na 950...potrajalo je 2 dana...smrc smrc...

ja ti ne bi preporucio da je uzimas....i moja je radila godinu dana i jedan mjesec savrseno..ali savrseno.....to jest...i sad ona radi bez problema....samo ako je ugasim necu je moc upalit :)

Re: haha

ob_iwan je napisao(la):
i sad ona radi bez problema....samo ako je ugasim necu je moc upalit :)
Taj problem smo resili, ploca se vratila iz servisa, i za sada radi... Bilo je jedino malo problema oko nabavke rezervnih delova, pa je potrajalo.
Pozdrav.

Znaci da je ne uzimam...A tako sam se zagrejao.
Dobro posle svih ovih prituzbi nebih je uzeo nejverovatnije, al mi je trebalo da mi neko kaze "nemoj da uzmes".

Ako se odlucim za i815, treba mi ploca koja ima integrisan zvuk, mora da ima ISA slot, i da je dobra? (pozeljan hdd kontroler i pozeljna niska cena) Jel postoji tako nesto?

hmmm

tesko ces nac 815 sa ISA slotom.....jer i ne postoji koliko ja znam...

razmisli o microstar bx masteru mozda...on je ta klasa ko bx133 raid.....mada.....ja bi ti preporucio asus tusl2-c .....ona ima sve sto si trazio ...i zvuk integrisan.....samo nema ISA slot.....

raid

-----Abit bx-133 raid,problem
Imam,problem sa mat.pločom Abit bx-133 raid. ----------------

Evo upisujem se i ja u krug 'srecnih dobitnika' sa ovom plocom.
Radila je bez gasenja od marta 2001. (server) i danas je ispustila dusu. Naravno u pitanju su elektriliti, od 8 dva su ispravna).

E sad pitanje je sledece:
- Diskovi su bili u RAID 0 mirror.
Posto ovakvu plocu sigurno necu vise staviti u racunar nakon popravke, interesuje me mogu li se diskovi staviti na neki DRUGI raid kontroler (samostalnu PCI kartu) bez gubitka podatka?
Mogu li staviti jedan od diskova na neku drugu plocu i tako bekapovati podatke. U pitanje je NT 4.0 server i NTFS.

Molim (naravno) brz odgovor.

Re: raid

amply je napisao(la):
----popravke, interesuje me mogu li se diskovi staviti na neki DRUGI raid kontroler (samostalnu PCI kartu) bez gubitka podatka?
Mogu li staviti jedan od diskova na neku drugu plocu i tako bekapovati podatke. U pitanje je NT 4.0 server i NTFS.

Molim (naravno) brz odgovor.

Diskove pojedinacno sigurno ne mozes nigde da kacis, jer su bili RAID povezani. Moras probati neku RAID kombinaciju.
U principu, nece svaki RAID kontroler uvek da prepozna stari RAID lanac, tako da mozda ne bi bilo lose, posto je na toj ploci bio HPT 370, da probas sa nekim od HPT RAID-ova.

BX133+RAID...samo neka se zamene elektroliti i to radi ko zmaj..
Mada su kruzile priche da je na toj plochi sj*eban mem. kontroler i sl. i da ima uzasno losh protok.

Preporuchujem Cika Peru sa bencha....stvarno korektan tip za popravku matichnih plocha.

Svezhi :) jos se sav prestravih jer se ne secam da sam pisao bilo sta u ovoj temi, a jos sam uzeo neke Asus ploce prosle nedelje, a znam da nije Abit... :D

E bash tako kodzosi su kod nje zivo s...., sve dok ih ne zamenish, a shto se tiche Abita, ajd mi nadji Atlona 2100XP+, a da sa sobom tera USR56k ISA HARD modem, da ih je samo malko vishe sa ISA.... :crash:

Vrh Dno