Šta je novo?

Abit bx-133 raid,problem

bokidj

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2002
Poena
604
Imam,problem sa mat.pločom Abit bx-133 raid.

Kada ugasim comp. i pokušam ponovo da ga upalim neće
da radi.Naime upali se ploča,ventilatori se vrte ali neće da
se butuje.Nije do napajanja,probao sam sa novim,a nije
ni do jedne od kartica.
Interesantno,kada ugasim comp i isključim iz struje posle
5-6 časova ukljućim struju u napajanje comp.počinje odmah
da radi i bez uklučivanja na dugme i normalno se butuje i
radi do ponovog isključivanja.
Pomoć da li postoji neki servis za Abita pošto je verovatno
problem sa pločom.

Unapred hvala svima !

bokidj je napisao(la):
Imam,problem sa mat.pločom Abit bx-133 raid.

Kada ugasim comp. i poku?am ponovo da ga upalim neće
da radi.Naime upali se ploča,ventilatori se vrte ali neće da
se butuje.Nije do napajanja,probao sam sa novim,a nije
ni do jedne od kartica.
Interesantno,kada ugasim comp i isključim iz struje posle
5-6 časova ukljućim struju u napajanje comp.počinje odmah
da radi i bez uklučivanja na dugme i normalno se butuje i
radi do ponovog isključivanja.
Pomoć da li postoji neki servis za Abita po?to je verovatno
problem sa pločom.

Unapred hvala svima !

Problem je definitivno sa plocom. Imao sam isti problem sa istom tom plocom pre nekoliko meseci. Znaci krenu ventillatori i dalje ni makac. Odneo sam plocu na reklamaciju, oni su tamo nesto kao proveravali nekoliko dana i na kraju su mi vratili lovu.

Problem je u tome što je ploči istekla garancija pa znači nema
vraćanja para.

Dakle,molba svima koji mogu da pomognu u vezi popravke!!!

Unapred hvala !

Problem je 99% do abita! Imao sam isti problem. Probaj drugo napajanje to ti je jedina varijanta...Tako je i kod mene pocelo i na kraju sam jednog dana upalio plocu i nije prepoznala ni jednu pci karticu:(

pozdrav

Tolko o kvalitetnom ABIT-u .

Sto je brzo to je kuso ...

GIGABYTE zakon !!!

ma ploca je sigurno...a mislim da o kvalitetu abita ne treba raspravljati: rame uz rame je sa asusom i sl. to sto se kod bx133 modela javlja malo veci broj skarta je drugo; svaki proizvodjac je sigurno imao neku losu seriju, pretpostavljam.

Recimo asus a7v133c ne zasluzuje da se zove asus, to je moje misljenje...Inace imao je abit takvih gafova i posle recimo ona ploca sa poluzavrsenim biosom sto je Bozza testirao...

Znaci, ni za jednog proizvodjaca se ne moze reci da nije imao ispada. U slucaju abita, to je mozda bas bx133?

Kralj ARTUR je napisao(la):

GIGABYTE zakon !!!

Nije problem generalno do ABit-a već je u pitanju izolovan problem sa tim pločama. Ja imam taj model i radi mi već preko godinu dana odlično. Dobar primerak - moja sudbina :D.

A i našao si baš adekvatno poređenje za ABit - Gigabyte, da bar reče ASUS ili nešto egzotičnije... GA je prosečan (u grupi 10) i ni sa čime se ne izdvaja iz proseka.

Hvala svima,ali to nije rešilo problem.

Da li postoji neki SERVIS ili neko u Bepgradu ko može to da
popravi?

Dajte telefon,adresu,bilo šta ...

Kralj ARTUR je napisao(la):

GIGABYTE zakon !!!
Da. Samo neznam od kada se Abit smatra kvalitetnim.
A vidim najavljuju ploce i za serverske sisteme. Blagi uzas.

bokidj je napisao(la):
Hvala svima,ali to nije rešilo problem.
Da li postoji neki SERVIS ili neko u Bepgradu ko može to da
popravi?
Probaj na 064/11-42-914, Goran Peric. Svaka preporuka.

Puno hvala svima,ali to nije rešilo problem !

Kako da poravim ploču ?

Da li ima neki servis ili neko u Beogradu to radi ?

Unapred hvala,

Inache, to je plocha sa najvecim bagovima koje sam ja ikada video. Meni je pravila frku sa HDDovima, posle sa zvuchnom, na kraju sam je zamenio. Inache u "Listu" su od 10 primeraka ploche DEVET vratili sa reklamacijom

Broz je napisao(la):
Recimo asus a7v133c ne zasluzuje da se zove asus, to je moje misljenje...Inace imao je abit takvih gafova i posle recimo ona ploca sa poluzavrsenim biosom sto je Bozza testirao...

Why not? A7V133C je najkvalitetnije odradjena ploca od svih KT133A ploca ima i posebno odvojeno napajanje za procesor, znaci izrada je na najvisem nivou, mada sam cuo da ima bagova druge vrste, sto se da pripistai sto kod nas stizu svakakve serije. pozdrav.

Izvinjavam se ali nisam video post u vezi servisa.
Sada je sve OK. ploča je otišla na popravku.

BTW ploča je takođe kupljena u Listu znači to je ona deseta.

Inače složio bih se sa Brozom da je 6OJA3 prijatno iznenađenje
posebno u radu sa diskom za koji postiže najbolji skor od svih
815EP ploča.

Trebalo bi malo više reći o Abitu ST6 koji se relativno kasno
pojavio zbog problema Abita u Evropi.

bokidj je napisao(la):
Izvinjavam se ali nisam video post u vezi servisa.
Sada je sve OK. ploča je otišla na popravku.

BTW ploča je takođe kupljena u Listu znači to je ona deseta.

Pokvariću vam statistiku. Moja je onda jedanaesta :) I moja je kupljena u Listu, ali radi kao zmaj. Kao što rekoh dobar primerak - moja sudbina (da kucnem u drvo) :D

delimir je napisao(la):
Pokvariću vam statistiku. Moja je onda jedanaesta :) I moja je kupljena u Listu, ali radi kao zmaj. Kao što rekoh dobar primerak - moja sudbina (da kucnem u drvo)
J***sh statistiku kada je u pitanju m.ploca :(

Ploča je popravljena iz dva pokušaja,izgleda da su bili u pitanju
neki elektroliti,cena popravke 750 din.

Puno hvala svima na pomoći,na kraju nije ispalo tako strašno
jer ipak i pored svega kod nas ipak postoje ljudi koji to mogu
da urade(živela srpska pamet!!!).

Što se tiče Abita i kvaliteta,sve je to spada u ono "koliko para..
jer je Abit skoro uvek za nižu cenu nudio puno novina i opcija
i bio u vrhu svih trendova,e pa negde treba uštedeti(elektroliti),
a i naši dileri nisu baš cvećke i vole da omaste brke po cenu
nabavke i neke serije sumnjivog kvaliteta.

Pozdrav svima !

Pa mislim da ovde dobijaš *******ciju za velike pare...BX133-Raid je bio ubedljivo najskuplji BX model pre godinu dana (oko 260-280 dem, i sada ima da se nađe nov za oko 260 dem !?)

Pogledaj koliko su novi ABit modeli...TH7II, BD7, KR7, KG7...Pa i KT7-A je uz ASUS A7V133-C najskuplji KT133A model...

Zaboravi na sve to. Super si prošao!

za plakanje

ISTI PROBLEM!!!
ovaj....sto da vam kazem...ne znam odakle da pocnem...u totalnom sam haosu....ne gasi mi se bash nesto rado komp, jer ne znam ocu li ga upalit

znaci ako nekome nije jasno...

ista ploca, takodje kupljena u list computers + super napajanje...

i pravi isti pljunuti problem. samo meni kad se ugasi.....potraju sati i sati prckanja kablova i vadjenja procesora i vracanja nazad, dok napokon ne zavrti hard disk...

problem je jos i sto je garancija istekla prije godinu dana, i sto odje nema takvih iskusnih servisa kao kod vas (iz crne gore sam) (i ne pitajte me kako sam kupio u list computers, ni koliko su mi svi zivi ljudi falili ovu plocu).....

a evo jos malo specificnosti kod mog problema.....radila je nekih godinu i malo vishe, savrsheno bukvalno. Ni na sta se nisam zalio...smatro sam je za najbolju komponentu u mom kompu...ali kupih cel na 950.....i poslje 3-4 dana rada.....javi mi se ovaj problem...sedmicu dana sam sve zivo pokusavo, nisam znao da cega je (nije mi padalo na pamet da potrazim odje, dal je neko imo slican problem) sve dok nisam vratio na cel 600mhz-a i onda je radilo. i tako je na starom procesoru radilo 4-5 dana...i opet isti problem sa javio.....provo sam sa mjenjanjem napajanja, memorije.....vadjenjem drugih kartica...ma sve zivo.....ali a kraju sam se suocio sa surovom realnoscu da je do ploce problem...

sva ova bezpotrebna prica se svodi na to.....kaki elektroliti? znas li mozda nesto vishe o tome dje se to nalazi...koji alat je potreban.....bilo sto.....i ne znam dali cu procitat vash odgovor, jer ne znam dali cu upalit komp sjutra......nemam novca da kupujem novu plocu jer sam se taman istrosio na taj od 950mhz-a i novu graficku......pa molim vas pomagajte kako god umijete.....ja izludjeh......

za kraj mogu da kazem, da abit sigurno moze ocekivat da vishe nikad ne kupim ni jedan njihov proizvod...

A da nije taj Celeron remark pa zato ne radi kako treba? Proveri takođe koji su ti PCI i AGP množioci. Taj Celeron na 600 MHz ti je imao PCI množioc od 1/2 (radio je na 66 MHz FSB-a), a ovaj novi radi na 100 MHz FSB-a i kao takav zahteva PCI množilac od 1/3. To setuješ u BIOS-u u SoftMenu-ju. Takođe i AGP bi trebao da se setuje na 2/3 umesto na 1/1...Ovo ti pišem jer si rekao da ti radi sa starim Celeronom, a neće sa novim. Znači ako ikad više ( :) ) upališ mašinu proveri te stvari, ako ne "bači je u more" i odmori se od kompa ("na obali mora stoji i valove broji" :) )...Šalim se ja malo, živeo sam dugo na moru pa me malo uhvati nostalgija kada je ovde loše vreme i kada je hladno...

Pozdrav.

uffffff

ko prvo da razrijeshimo to da ja...ipak znam nesto :)

cel 950 nije remark...

briso sam podesavanja biosa preko onog jumpera...i nista ne pomaze kad se desi problem...ama bash nista.....sve sve sve sve sve sam provo...problem je cisto hardwerski, i pri pocetku sam sumnjo na to da mozda dodiruje kucishte ploca, ali nije to.

znaci.....sigurno su u pitanju ti elektroliti...i samo me zanima dje su.....da im odma rechem dvije iza ushi....

razmisljam dal da gasim veceras komp...zadnji put kad sam ga ugasio nisam ga mogo upalit 2 dana :(((((

Ako si uspeo da upališ kompjuter,šaljem ti dodatni telefon
servisa 011/464-039

Probaj sa ljudima iz servisa dogovoriš,možda možeš da završiš
posao i putem pošte.

U svakom slučaju požuri čoče,dok ne postave pravu granicu,
carine i ostalo.

Pozdrav!

hahaah

evo upalio sam ga prije 3-4 dana...i ne gasim ga uopste......heh...razmisljam o kupovini nove ploche.....

oko servisiranja cisto sumnjam da ce tu bit nesto...nego gledam da ugrabim novu plocu.....pa razmisljam dal asus tusl2 ili da idem na amd platformu.....hmmmmmm

Problem je sigurno sa plocom.
Imao sam taj slucaj, u stvari su ti svirnuli elektrolitski kondenzatori na ulazu. Pogledaj plocu, i videces da su neki ( ne moraju biti svi) od tih kondenzatora na ulazu malo nabubrili, tj. nisu savrseno ravni od gore, kako je to bilo kada je ploca bila nova.
Ploca mi je trenutno u servisu, i ne znam da li ce uspeti da je poprave, posto je to viseslojna stampa, pa moze da bude problem sa menjanjem istih.
Pozdrav.

Da jos napomenem, da je na toj ploci svasta menjano, sluzila je kao servisna ploca. Moguce je da je od silnog njakanja i popustila.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno