Šta je novo?

ABIT BE6II R2.0 pali tek iz 3-4 puta. POMAGAJTE!!

Pilence

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2000
Poena
609
Ploca je gorepomenuti ABIT, graficka je ELSA Gladiac MX, 2X256 NCP, napajanje ciftek 340W. Problem je u sledecem: ploca ima problema prilikom prvog paljenja. Kao da ne moze da inicira graficku. Treba da se pali na veliko dugme tako sto se ono stisne i drzi onih 4-5 sec. da se ugasi. Tako 2-3 puta i posle se prijavi videokartica i sve sljaka u redu.
Nije do napajanja, provereno sa 4 komada razlicitih, nije do graficke, isto tako provereno. Da li je moguce da je riknulo AGP podnozje?boom FX
Ako jeste da li ima negde da se popravi?
Tek sada sam video onaj drugi post isto o abitu. Postajem malko razocaran u njega. Inace kod mene je napon u mrezi 225V a na ploci, bar tako kaze HVMonitor: +12.02V, 4.98V, 3.55V i ima kos nekih ali mislim da nisu toliko bitni.

Taj problem je star koliko i covecanstvo:) Ja sam imao tu plocu i javili su mi se isti simptomi, sve teze se palila i na kraju sam uzeo novu plocu a abita koga sam mnooogo voleo vise nikada...

Ma, gde je sada nestao onaj mali Aca Abitov??:D

MAD_MUzzY je napisao(la):
E taj isti stos se meni desava ... evo vec drugi korisnin ABIT-a.
Doduse moja je KR7a ali opet isti problem. Do cega sve moze da bude problem?
I ja sam imao sve same ABIT ploce, i ni kod jedne mi se to nije desavalo.(Mozda sam ih se otarasio na vreme?!?) Sem tog problema sa butovanjem, ploca tadi stabilno kao stena. nema padanja sistema, izpada iz igrica, i tih stvari.
Stvarno sam probao sve da proverim i zakljucak jeste da je ploca u pitanju, i to samo kod butovanja. Ne moze da pokrene AGP iz prve.
Jos jedino cekam da dodje jedan prijatelj, on ima jednu ATI Xpert PCI karticu sa 4 MB pa cu da vidim da li i onda s..e. Ako ne onda je definitivno AGP slot.cheers

notax je napisao(la):
Ma, gde je sada nestao onaj mali Aca Abitov??:D

Tu sam. Znam odavno za te probleme. Ja licno zaista nisam nikada imao problema sa Abitom, ali takodje znam nekolicinu ljudi koji jesu. Iz iskustva znam da je najvise problema bilo bas sa doticnim modelom BE6 II i sa BX133. Cak je ovaj drugi bio i sampion u negativnom smislu. U to vreme Abit nije bas patio od kvalitetnih komponenata na ploci. Danas se situacija po pitanju kvaliteta izrade promenila ali to opet ne znaci da su sve ploce idealne. Sem toga ploce kod nas stizu raznoraznim kanalima i zvanicnim i poluzvanicnim i ispod zita (ko zna odakle i kakve). Obzirom na raskorak izmedju zelja i mogucnosti nas covek gleda upravo ako moze da kupi one ispod zita, jeftinije je a i nema poreza od 20%. Bila je ovde i jedna serija KX7 333 koja je silno pravila probleme, te nece da se podigne, brlja, te nece da udje u bios, blokira se itd. Poreklo ploca, ko zna? Cudo je Abit, kad radi, radi, a tada mu nema ravnog, kad zeza, onda bas zeza.
Savet za Muzzyja, promeni plocu tvoja je u garanciji. Pilence tebi savet, promeni slot adapter za procesor, ume i on zestoko da zeza, ne mora da bude ploca.

Moze biti vise stvari odgovorno za taj kvar:

-Elektroliti za CPU (u to vreme su stavljani e. vrlo loseg kvaliteta, koji se posle nekog vremena osuse i prave oscilacije u naponu)
-CPU PPGA/FCPGA adapter
-Cold boot problem usled BIOS-a (malo verovatno ali moguce)
-Dugi overklok masine na istim setovanjima (dolazi do elektromigracije, mrzi me da objasnjavam sta je to, uglavnom ako radis o/c sa vremena na vreme promeni FSB ili MEM setovanja cisto protokola radi)
-Moguce odkazivanje malog mosfet tranzistora za AGP slot (uobicajan kvar za BE6II)

Sve u svemu menjaj plocu, posto ces se zezati sa opravkama u nedogled :)

Aca je napisao(la):
Tu sam. Znam odavno za te probleme. Ja licno zaista nisam nikada imao problema sa Abitom, ali takodje znam nekolicinu ljudi koji jesu. Iz iskustva znam da je najvise problema bilo bas sa doticnim modelom BE6 II i sa BX133. Cak je ovaj drugi bio i sampion u negativnom smislu. U to vreme Abit nije bas patio od kvalitetnih komponenata na ploci. Danas se situacija po pitanju kvaliteta izrade promenila ali to opet ne znaci da su sve ploce idealne. Sem toga ploce kod nas stizu raznoraznim kanalima i zvanicnim i poluzvanicnim i ispod zita (ko zna odakle i kakve). Obzirom na raskorak izmedju zelja i mogucnosti nas covek gleda upravo ako moze da kupi one ispod zita, jeftinije je a i nema poreza od 20%. Bila je ovde i jedna serija KX7 333 koja je silno pravila probleme, te nece da se podigne, brlja, te nece da udje u bios, blokira se itd. Poreklo ploca, ko zna? Cudo je Abit, kad radi, radi, a tada mu nema ravnog, kad zeza, onda bas zeza.
Savet za Muzzyja, promeni plocu tvoja je u garanciji. Pilence tebi savet, promeni slot adapter za procesor, ume i on zestoko da zeza, ne mora da bude ploca.

Lepo si podelio savete. A jel' imas neki za Miska??
Kupio je pre nekoliko dana KR7A Raid od Gedze i eno ga place.
Nece uvek da se startuje kako treba. A lepo sam mu govorio da je Chaintech najjacha firma, a 7VJDA najbolja ploca. :p

Imao sam slican problem na ASUS-u. Graficka kartica je bila u pitanju. Kada je zamenjena drugom sve je radilo bez problema. Inace , stara kartica koja je radila na toj ploci nije htela da radi ni na jednoj drugoj!
Pozdrav
Igor

Ja sam takav problem jednom resio promenom napajanja :)

notax je napisao(la):
Nece uvek da se startuje kako treba. A lepo sam mu govorio da je Chaintech najjacha firma, a 7VJDA najbolja ploca. :p

Ne, za njega nemam savet, posto je on posisao svo znanje ovoga sveta, a cudi me i da kao cuveni diler koji ima "ulaze u sve firme" u Beogradu kupuje plocu od Gedze. :p U krajnjoj liniji nek se obrati Gedzi.

laxduke je napisao(la):
Moze biti vise stvari odgovorno za taj kvar:

-Elektroliti za CPU (u to vreme su stavljani e. vrlo loseg kvaliteta, koji se posle nekog vremena osuse i prave oscilacije u naponu)
-CPU PPGA/FCPGA adapter
-Cold boot problem usled BIOS-a (malo verovatno ali moguce)
-Dugi overklok masine na istim setovanjima (dolazi do elektromigracije, mrzi me da objasnjavam sta je to, uglavnom ako radis o/c sa vremena na vreme promeni FSB ili MEM setovanja cisto protokola radi)
-Moguce odkazivanje malog mosfet tranzistora za AGP slot (uobicajan kvar za BE6II)

Sve u svemu menjaj plocu, posto ces se zezati sa opravkama u nedogled :)

Definitivno nesto oko AGP a, (mozda bas taj mosfet sto si ga spomenuo!)
jer sa PCI grafikom radi iz prve. Svaki put. Jos samo da nadjem neku redovnu PCI karticu. V3 2000 ili nesto bolje ako znate da predlozite. Probao sam sa S3Trio64+ i ATI XpertXL sa 4MB ali to je mucenje.
Bitno je da ploca radi stabilno, a butuje iz prve.

notax je napisao(la):

Notax nesto si se istripovao, nigde nisam pisao, da imam problema sa ovim Abitom. Ovaj radi ko zmaj.

Aca je napisao(la):
Ne, za njega nemam savet, posto je on posisao svo znanje ovoga sveta, a cudi me i da kao cuveni diler koji ima "ulaze u sve firme" u Beogradu kupuje plocu od Gedze. :p U krajnjoj liniji nek se obrati Gedzi.

Jao jao, Aco sto me vuces za jezik, kada sam ja rekao da sam cuveni diler koji ima ulaze u sve firme???(A Uros moze da mi cupa i iz Sinteha ako treba) Drugo od koga si ti uzeo KX-a? Trece kako to cuveni overclocker kao ti i covek koji zna sve o Abitu ne zna kako izgleda kad pukne ploca, a kako izgleda kad pukne BIOS. Pa si se obratio Gedzi, sa Gezdo, Gedzo pomoc brzo, nemoj da me sad Simpson prestigne, sta cu ako me klinac provali da sam drugi na Benchu :D.

Misko je napisao(la):
Jao jao, Aco sto me vuces za jezik, kada sam ja rekao da sam cuveni diler koji ima ulaze u sve firme???(A Uros moze da mi cupa i iz Sinteha ako treba) Drugo od koga si ti uzeo KX-a? Trece kako to cuveni overclocker kao ti i covek koji zna sve o Abitu ne zna kako izgleda kad pukne ploca, a kako izgleda kad pukne BIOS. Pa si se obratio Gedzi, sa Gezdo, Gedzo pomoc brzo, nemoj da me sad Simpson prestigne, sta cu ako me klinac provali da sam drugi na Benchu :D.

Predlazem dvoboj. FX Ja cu Misku da budem sekundant.;)

Nazad
Vrh Dno