Šta je novo?

Abit AN7 problem

vladojko

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Cao,

Skoro sam kupio nove komponente za moj PC, i resio da sacuvam stare da napravim PC za moej matorce. Stare komponente su:

Abit AN7 ploca
barton 2500+
1 GB memorije itd itd

Plocu sam izvadio iz kucista bez skidanja procesora i memorije. Posle par nedelja, sve to sam ubacio u novo kuciste, tako komplet.
Kada pritisnem prekidac na napajanju, na displeju na ploci se pojavi kod 4, i onda 00. Kada pritisnem taster na prednjoj strani kucista, nsita se ne desava. Ranije, dok je sve funkcionisalo, ne secam se koji kod je je bio prikazan na displeju dok je kompjtuer iskljucen, ali se secam da su ventilatori na kratko radili, kada prebacim prekidac na napajanju na ON.

Nisam bio lenj i vratio sam plocu u kuciste gde je pre bila (i staro napajanje), ali sve je isto - samo dobijem kod 00. Nemam pojma vise sta da pokusam i u cemu moze biti problem....

Ako je nisi fizicki ostetio, prvo resetuj bios i ocisti je dobro od prasine zna da pravi velike probleme.
Probaj da memoriju premestis u drugi slot.
Spisak sta koji kod znaci imas u knizici od ploce ako je posedujes pogledaj inace ona se nalazi na abitovom sajtu mozes je skinuti.

Resetovao sam bios, izduvao prasinu. Menjao sam slotove za memoriju. Kod 00 nije u knjizici, a nema mnogo informacija na netu da je neko imao slicne probleme. Iz ocajanja sam izvadio procesor, da vidim sta ce onda da mi prijavi. I bez procesora, sve je isto - sija crvena led dioda i kod 00 na displeju. Bas glupo :-(

Nesto sam gledao po netu, kazu ljudi da mozda moze da pomogne ako se izvati BIOS cip, ubaci u drugu ispravnu plocu, i fleshuje. Naravno, ja nemam istu takvu plocu. Ima li neka druga fora da se sredi taj bios?

kod takvih "pretabavanja" kucjishta...u 90% sluchajeva pomazhe da pochupash memoriju i grafik i sve izduvaj.... neka imash samo cpu + mem+ graf i upali..ali JAKO dobro izduvaj...proveri da su ti zatvoreni svi slotovi za memoriju...proveri da li si sve ushtekao shto treba....

kod takvih "pretabavanja" kucjishta...u 90% sluchajeva pomazhe da pochupash memoriju i grafik i sve izduvaj.... neka imash samo cpu + mem+ graf i upali..ali JAKO dobro izduvaj...proveri da su ti zatvoreni svi slotovi za memoriju...proveri da li si sve ushtekao shto treba....

....ukljucujuci i P4 konektor za napajanje pored ATX. Ako su patinirali kontakti na memoriji ili grafickoj izbrisi ih gumicom. Probaj da ga upalis van kucista.

Nazad
Vrh Dno