damirt
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.10.2003
- Poena
- 604
Nadam se da ne ponavljam necije pitanje...nemam narocito mnogo iskustva sa podesavanjem biosa ali verujem da to nije razlog (uzrok) problemu.Naime, na doticnoj ploci se desava sledece: procesor je BARTON 2500+, memorija GEIL PC 3200 Ultra platinum (400Mhz 2x256 2-3-3-5), graficka ASUS R9600XT 128MB VIVO. Komp radi nesto vise od nedelju dana i prvi problem koji sam primetio je upravo u biosu kada sam probao opciju OC on the fly. Promenio sam fsb sa 166 na 170Mhz i voltazu sa 1.65 na 1.7 tek da vidim kako to radi i nakon pritiska na F8 pojavio se plavi ekran nez icega na sebi i komp se blokirao :wall: , a nakon restartovanja nije hteo da se podigne te sam odradio clear cmoss i vratio vredosti kao sto su bile pre blokiranja. Trenutno sve stoji na defaultu i nemam nameru da ista menjam dok ne saznam u cemu je stvar. A u windowsu se prilikom igranja isto desavaju blokade s tim sto mi nekad prijavi da je VPU recover sprecio pad sistema i resetovao graficku, a nekad mi monitor prilikom dizanja win-a predje u stanby i tu ostaje do restartovanja. Probao sam nove verzije biosa (poslednja je 1.6) i isto se desava. Za nforce sam stavio 4.27, a za radeona catalyst 4.7 verzije drajvera.
A imam i jednu molbu za kraj...ukoliko uspem naterati plocu da radi koliki bih mogao OC uraditi a da to radi stabilno...onako uopsteno, bez detaljisanja. A da, sve to stoji u kucistu Eurocase ML-5412 (350W)...nisam imao para za bolje :crash:
A imam i jednu molbu za kraj...ukoliko uspem naterati plocu da radi koliki bih mogao OC uraditi a da to radi stabilno...onako uopsteno, bez detaljisanja. A da, sve to stoji u kucistu Eurocase ML-5412 (350W)...nisam imao para za bolje :crash: