Šta je novo?

Abit 9550

markoncic

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2004
Poena
319
MSI 865 NEO2 Platinum, P4 2.6 HT, 3X512 MB Kingston DDR400, HDD Maxtor 160 SATA, WDC 120 PATA
Abit 9550 CDT, Leadtek TV2000 expert, creative live 5.1, Pioneer 109 DVD RW

Problem je sledeci:
Do juce je sve ovo bilo isto, izuzev sto je umesto Abit 9550 bio ASUS 9600SE.
Nakon zamene kartice sve i dalje radi odlicno sem sto je slika iz biosa pomerena malo ulevo tako da se ne vidi deo biosa. Na TV out-u je sve nacentrirano kako treba cak i bios.

Pa cemu sluze oni simpaticni dugmici na ekranu? 😉
Podesi sliku direktno na monitoru! Malo ulevo/udesno i gotovo 🙂

Nema dugmica na ekranu 😀

Postoje dugmitji na monitoru, obicno ispod ekrana i sa njima se podesi velicina i polozaj slike.

:d

Na zalost to sam vec oprobao, jednostavno ne moze desnije od te pozicije.

iskljuci konektor ili kabl od tv-out

Refresh rate moze zaista biti problem, ne smej se.
Bez TV out kabla je Refresh 70Hz, ali sa kablom ume da padne na 50Hz, pri tom dolazi do opake deformacije slike (barem dok se ne digne Win). U tom slucaju, poslusaj Staxma, izvadi kabl od Tv-outa.

@Jaksa:
Bukvalisto 😛 :d
:wave:

@Darko:
Razumemo se, bre 🙂, nego je problem u tome sto u BIOS-u i DOS-u bas i nemas opciju za promenu refresh-a. 😉

Sto se tice DOS-a, postoje programcici koji to mogu da rese, tipa Display Doctor sa svojim VESA driverima, al' za BIOS mozes da sednes i da places... :d

Delija je napisao(la):
Sto se tice DOS-a, postoje programcici koji to mogu da rese, tipa Display Doctor sa svojim VESA driverima, al' za BIOS mozes da sednes i da places... :d

eeee ovo je vec interesantno!!!! Daj jos neki info!
Silom prilika jos uvek koristim DOS 😉

Ovaj software mi je mnogo pomogao kod igranja VESA igara (Quake1, DukeNukem 3D, Witchaven...), a jednu od prvih verzija UniVBE softvera sam pre nekih 10-ak godina crack-ovao iz Hex-editora, ni sam ne znam kako... 🙂 Inace, isao je na CD-u uz nemacki PC Games iz 95' godine, pa vi vidite gde smo mi... :S:

http://www.scitechsoft.com/

Sad videh da su ljudi batalili razvoj tog softvera (a i kome to danas treba 🙂), tako da ces morati da guglas... 😉

Treba ti:
SciTech Display Doctor (podesavanja iz Win-a) ili UniVBE (sve iz DOS-a)...

Dovatiš neki BIOS Editor, podesiš default vrednosti (na one koje odgovaraju tvom monitoru) za svaku rezoluciju, flash-uješ BIOS i nema više sličnih problema... 😉

Poslednja izmena:
yup, pa josh podesish i default TV standard i sve bude na mestu :smoke:

Nazad
Vrh Dno