Šta je novo?

Aaaaaaa

Zombi

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2002
Poena
619
Problem sa root particijom...

Kakav sam lik...
imam 2win-a i sad uzmem sa c-e particije izbrisem root (de se nalazio pokretac oba sys-a)
i sad nemogu da udjem ni u jedan :( osudjen sam na linux...
sta da uradim da mi ostane xp sa d particije... i po mogucnosti da spojim c sa d-om?!?!?
valjda ste me razumeli :)
FX

Mozda upali da dignes sistem sa diskete pa fdisk/mbr.

Probaj da podignes sistem sa XP CD-a, pa da uradis repair instalacije.

Je li ti LINUX na posebnom disku ako nije nemoj fdisk /mbr jer neces imati ni LINUX a ako jeste izvadi HDD sa linux-om(za svaki slucaj) pa onda fdisk /mbr.

Probaj da proglasis D particiju aktivnom nisam siguran ali mislim da neces moci to da uradis sa fdiskom od WIN98(ako je NTFS) a mozda i prodje nisam probavao vec probaj iz linuxa trebalo bi da se butuje. A posle ih slepi sa Partition magic-om.

javi sta si uradio

Dandy je napisao(la):
Probaj da podignes sistem sa XP CD-a, pa da uradis repair instalacije.

XP nema automatsku reparaciju, osim kroz automated system recovery, s tim da meni uopste nije jasno kako napraviti 1 (jednu) disketu za to, kao npr u win200prof.

XP ima reparaciju preko konzole, tacno resenje u vidu clanka QXXXXX ces naci searchom po ms knowledge bazi i uz winXP instalacioni cd.
Probaj da kopiras ntldr i ntdetect.com iz i386 foldera na winxp instalacionom cd na root c:

Ubuduce u naslov stavi u cemu je problem, kao na primer sto sam ti napisao u postu, (ali ne mogu i glavni naslov da zamenim), ovakvi prvenstveno nedefinisani naslovi se po pravilu brisu...

fdisk /mbr neće uraditi baš ništa -- ako je čovek obrisao boot fajlove od XP-a (ntdetect, ntldr). I ne treba ti nikakva "sistemska" disketa, podigni sistem sa XP-ovog instalacionog diska i imaš opciju za opravku sistema i sistemskih fajlova.

A prethodno, ako ti je na C: bio Win98 il Me, i ako hoćeš i njega da sačuvaš, digni sistem sa njegove sistemske diskete pa uradi sys c: E kad ti to proradi onda opravljaj XP, nemoj obrnuto.

Ja sam imao slican problem i nisam ga resio preko fix boot....i ostalih funkcija vezanih za to koje sam pokrenuo sa boot xp cda.
nego sam sredio instalaciju (tj. boot) tako sto sam "popravio" xp ponovo instalirajuci preko originala (stavis na particiju xp i intsall, pa te pita da li samo da je sredis). Naravno zadrzao je sve kao sto je kod starog, stim sto ako je xpsp1 onda mora jovo nanovo i service pack. Ali ako se odlucis na to a sjebao si boot sa linuxom ko ja, morao sam prvo fdisk/mbr, pa sam dizao linux sa diskete kada mi treba. Ukoliko ti je 98 jedan od sistema onda prvo njega sredi pa tek onda xp ili 2000 jel u suprotnom ce ti 98 opet sve zeznuti.

Vrh Dno