Šta je novo?

a7v8x-x g***n**ije i BSOD

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Elem u skorije vreme sam morao devojci da reinstaliram win i naravno stavih joj tiny xp 09. Posto djevojka nemade kutiju s driveri, ovo bejase logicno resenje. Kad ne lezi vraze, opet isti BSOD.
Posle toga stavih "regularan" XP SP3 bez zezancija, kad ono isto!
Zanima me da me neko podseti ako moze kojim redom se instaliraju driveri na via cipsetu? Da li prvo ide 4in1 pa driveri za maticnu ili obrnuto?
I koji su zadnji odgovarajuci driveri za fx 5200? 175.19 nisu posto mi sad oni prave problema

Poslednja izmena:
Izbegavaj psovanje vidish shta si napravio od naslova teme.

Istestiraj prvo memoriju, cpu i HDD sa Hirensom pa onda ako je sve ispravno idi dalje u instalaciju.

kao prvo nije psovanje takav mi je naslov. istestirao sam sve sem napajanja (to ne mogu jer na zalost kutja nema uzemljenje!)

El mozes da okacis minidump u trenutku BSOD-a posto BSOD sam po sebi ne znaci nista.. a minidump ti sve lepo kaze...

Elem u skorije vreme sam morao devojci da reinstaliram win i naravno stavih joj tiny xp 09. Posto djevojka nemade kutiju s driveri, ovo bejase logicno resenje. Kad ne lezi vraze, opet isti BSOD.
Posle toga stavih "regularan" XP SP3 bez zezancija, kad ono isto!
Zanima me da me neko podseti ako moze kojim redom se instaliraju driveri na via cipsetu? Da li prvo ide 4in1 pa driveri za maticnu ili obrnuto?
I koji su zadnji odgovarajuci driveri za fx 5200? 175.19 nisu posto mi sad oni prave problema

Koliko se ja secam socketA i Via chipsetova iz tog doba... via 4in1 i jeste driver za chipset i josh po neshto...

Shto se grafike tice isprobaj nekoliko verzija drivera, zadrzi onaj najstabilniji (to je obicno zadnja verzija ali ne mora da znaci)

Mogao bi da isprobash neki Linux live CD cisto da proverish da li je sa hardverom sve ok...

Ako ti se pojavljuje BSOD onda bolje testiraj dobro sve na kompjuteru.Pokreni memtest nekoliko sati pa vidi da li radi kako treba. Probaj da skines graficku, memoriju i da ocistis slotove od prasine jer se desava da nemaju dobro kontakt. Prvo sto treba da instaliras u Win je VIA 4in1 drajvere pa tek onda ostale drajvere koje mozes da skines sa Asus sajta http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us i za Graficku koju imas na http://www.nvidia.com/object/winxp_175.19_whql.html Probaj da skines VIA 4in1 koje mozes da nadjes i na http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070 i skini verziju 5.20a.

66.09 za FX5200!

Hirens - Gold memory test
bar eliminisi memorije i slobodno uradi jedan prolaz dovoljno je, znaces odmah da li su one u pitanju.

Ja sam rekao koji su najbolji. Tj. sa kojima je super radila... Zadnja verzija koju bih ja stavio je 84.21!

Vrh Dno